وی افزود: در 3 سال گذشته سالهای خوبی را در صنعت خرما داشتهایم به طوریکه میتوانیم تعادل در قیمت داخلی و صادرات ایجاد کرد.
رشید فرخی بیان داشت: در حال حاضر 15 درصد خرما صادر و 85 درصد آن به مصرف داخلی میرسد.
رئیس انجمن ملی خرمای کشور تصریح کرد: علیرغم تلاطمات ارزی در سالهای گذشته، صادرات کاهش نداشته و در سالهای اخیر بین یک تا یک و نیم درصد افزایش صادرات داشتهایم.
وی با بیان اینکه در ایران سالانه حدود یک میلیون تن خرما تولید میشود،؛ بیان داشت: ایران دومین تولید کننده خرمای دنیا بعد از مصر است و حدود 150 هزار تن از خرمای تولیدی در کشور صادر میشود.
رشید فرخی با بیان اینکه 6 استان کشور جزو استانهای خرما خیز به شمار میرود، تصریح کرد: هر ساله بخشی از خرمای تولیدی در انبارها میماند که تا حدود 10 درصد کاملا طبیعی است.
رئیس انجمن ملی خرمای کشور اظهار داشت: حدود 7 درصد از خرمای سال 93 در انبارها مانده است و این امر کاملا طبیعی است.
رشید فرخی تصریح کرد: در گذشته خرمای درجه 2 و 3 تبدیل به ضایعات میشد اما در سالهای اخیر صنایع تبدیلی خوب عمل کردهاند و خرماهای با کیفیت پایینتر تبدیل و فرآوری میشود.
رئیس انجمن ملی خرمای کشور تصریح کرد: با کمک صنایع تبدیلی هسته خرما تبدیل به خوراک دام میشود.
وی افزود: دخالت هر ارگانی اعم از دولتی یا نیمه خصوصی در امر خرید تضمینی مطمئنا به ضرر تولید آن محصول و ضرر به تولیدکننده، مصرفکننده و صادر کننده خواهد بود.
رشید فرخی تصریح کرد: رکودی در بازار خرما وجود ندارد.
رئیس انجمن ملی خرمای کشور اظهار داشت: یک سوم تولید خرمای کشور در کرمان انجام میشود و با توجه به تولید خرمای مضافتی در این استان حدود 18 تا 20 درصد از خرمای این استان صادر میشود.
وی بیان داشت: بیشترین میزان تولید خرمای کشور در کرمان و خوزستان است ضمن اینکه علاوه بر مناسب بودن خرمای خوزستان برای صادرات، خرمای این استان در صنایع تبدیلی کاربرد خوبی دارد.
رشید فرخی تصریح کرد: صادرات خرما حدود 250 تا 300 میلیون دلار برای کشور ارز آوری دارد.