تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۵
کد خبر: ۱۲۲۷۶۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مدیر پژوهشگاه دره شمی ایذه:
کارشناسان چغازنبیل کل چندار را هم دریابند
منطقه کل چندار از مناطق باستانی بسیار ارزشمند است که همکاری تیم کارشناسی پایگاه چغازنبیل برای کشف و مرمت این منطقه را می طلبد
مدیر پژوهشگاه دره شمی ایذه گفت: منطقه کل چندار از مناطق باستانی بسیار ارزشمند است که همکاری تیم کارشناسی پایگاه چغازنبیل برای کشف و مرمت این منطقه را می طلبد.

جعفر مهرکیان سه شنبه در آیین گشایش نمایشگاه یافته های باستان شناسی چغازنبیل و هفت تپه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در نگارخانه مهر دانشگاه شهید چمران در اهواز اظهار کرد: منطقه کل چندار از مناطق باستانی بسیار ارزشمند با معماری سنگی بسیار مهمی است که بسیاری از آن تخریب شده و باید مرمت شود.

مهرکیان با بیان اینکه جایی دست نخورده در دره شمی وجود ندارد، گفت: تقریبا همه جای آن توسط قاچاقچیان جست و جو و به سرقت رفته بود و متاسفانه زیباترین آثار هنری و ارزشمندترین اطلاعات باستان شناسی را در دره شمی از دست دادیم.

این باستان شناس کشف تندیس در کل چندار در سال 1315 را دلیل باز شدن پای باستان شناسان به این منطقه دانست و اضافه کرد: تخت های نیایش در کل چندار هر کدام به تنهایی با تخت جمشید برابری می کند.

وی ادامه داد: اکنون این منطقه تملک نشده است و تنها در جاهایی که کشت انجام نمی شود اجازه کاوش داریم.

مدیر پژوهشگاه دره شمی یادآور شد: در این منطقه هفت کیلومتر دژ تسخیر نشدنی طبیعی وجود دارد و جای کار بسیاری دارد که کاوشگران و تیم کارشناسی باید به آن بپردازند.

مهرکیان همچنین در خصوص منطقه چغازنبیل گفت: در دوران دفاع مقدس اطراف این منطقه مقر سربازان ایرانی بوده و بیم آن وجود داشت که مورد حمله و اصابت دشمن قرار گیرد اما کاری کردیم که پادگان ها را از آن منطقه دور کردند و امنیت منطقه تامین شد و پس از آن تمبر آن ساخته شد، پس می توان همین کار را برای دره شمی نیز انجام داد.

مهرکیان در این نمایشگاه، مکان های بسیار ارزشمند و باستانی دره شمی را معرفی کرد و کشفیات تیم کاوش این منطقه را در تصاویر گرفته شده نشان داد.

همچنین خلا کار در این منطقه را بیان کرد و خواستار رسیدگی و توجه بیشتر میراث فرهنگی خوزستان به این منطقه شد.

در این برنامه همچنین کارشناسان پایگاه چغازنبیل در خصوص مرمت، اهمیت، معماری و آزمایشگاه پایگاه چغازنبیل صحبت کردند.

این برنامه در حاشیه گشایش نمایشگاه یافته های باستان شناسی چغازنبیل و هفت تپه در نگارخانه مهر دانشگاه شهید چمران برگزار شد. دانشجویان و علاقه مندان می توانند به مدت یک هفته از آثار موجود در این نمایشگاه دیدن کنند.

دره شمی ایذه توسط آندره گدار فرانسوی رئیس وقت اداره باستان شناسی ایران به شماره 362 در 20 خرداد سال 1321 با امضای وزیر وقت فرهنگ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

در کاوش های پیشین دره شمی در ایذه در شرق خوزستان نیز آثار تاریخی از جمله سکوهای آیینی، گورهای زیرزمینی، تکه های سفال، تختگاه، درب سنگی، پوشش خرپشته ای درگاه و سازه های معماری تمام سنگی کشف شد.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار