تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۲
کد خبر: ۱۳۱۹۵۱
تعداد نظرات: ۹ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
با اعلام دفتر صندوق جمعیت سازمان ملل:
خوزستان مهاجر فرست ترین استان کشور شد
کلان شهرهایی مانند تهران، اصفهان و خراسان رضوی بیشترین حجم مهاجر کشور را در خود جای داده اند. به طوری که بین سال های 1385 تا 1390 حدود 380 هزار نفر به تهران مهاجرت کرده اند اما استانهای خوزستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی بالاترین نرخ مهاجرت منفی را داشته اند
دفتر صندوق جمعیت سازمان ملل در ایران در گزارشی از وضعیت شهرنشینی و مهاجرت داخلی در ایران، از جابه جایی حدود یک میلیون نفر در مرزهای کشور در سه سال گذشته و افزایش روند مهاجرت معکوس از شهر به روستا خبر داد.

صندوق جمعیت سازمان ملل در گزارش خود با بررسی وضعیت اقتصادی، اجتماعی و جمعیت شناختی و سلامت در ایران، شهرنشینی و مهاجرت داخلی را از جمله عوامل تعیین کننده رشد و پویایی جمعیت در کشور عنوان کرد.

براساس این گزارش؛ در سه دهه گذشته سالانه به طور میانگین یک میلیون نفر در مرزهای کشور جابجا شده اند که 71 درصد این جمعیت در مناطق شهری زندگی می کنند و انتظار می رود که این رقم تا سال 2050 به 80 درصد برسد.

همچنین با وجود اینکه مهاجرت از روستا به شهر در چهار دهه اخیر روند کاهشی داشته اما مهاجرت از شهر به شهر رواج بیشتری یافته و هم اکنون ایران شاهد افزایش روند مهاجرت معکوس است به طوری که مهاجرت از شهر به روستا 15 درصد کل مهاجرت ها را شامل می شود و حجم مهاجرت از روستا به شهر 13 درصد افزایش پیدا کرده است.

در این گزارش؛ دلیل اصلی مهاجرت مردان در ایران، اشتغال و فرصت های اقتصادی و دلایل دیگر مهاجرت موضوعاتی مانند تحصیل، خدمت سربازی و دسترسی بهتر به مسکن و ... عنوان شده است.

بر این اساس؛ کلان شهرهایی مانند تهران، اصفهان و خراسان رضوی بیشترین حجم مهاجر کشور را در خود جای داده اند. به طوری که بین سال های 1385 تا 1390 حدود 380 هزار نفر به تهران مهاجرت کرده اند اما استانهای خوزستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی بالاترین نرخ مهاجرت منفی را داشته اند.

در این گزارش با استناد به مطالب منتشره از سوی وزارت راه و شهرسازی ، آمده است ، ایران کشور هم اکنون سیاست یکپارچه و هماهنگی در رابطه با شهرنشینی ندارد؛ شهرداری ها و فرمانداری ها در دهه های اخیر سیاست ها و برنامه های منطقه ای را تدوین کرده اند که بیشتر شامل سیاست های پراکنده نظیر برنامه توسعه روستایی، برنامه جابجایی، انتقال پایتخت و برنامه توسعه کشاورزی بوده است.

از اینرو راهکارهایی نظیر تدوین استراتژی و خط مشی ملی در رابطه با شهرنشینی و مهاجرت داخلی در ایران؛ توجه به کمبود داده و اطلاعات در رابطه با پیامدهای زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی مهاجرت و شهر نشینی، توجه به کمبود داده ها در خصوص وضعیت بهداشتی مناطق روستایی و شهری، بازنگری برنامه توسعه روستایی و استفاده از تجربیات بین المللی به منظور تقویت پاسخ کشور به مسایل شهرنشینی و مهاجرت داخلی ضروری به نظر می رسد.

«صندوق جمعیت سازمان ملل متحد» کارگزاری بین المللی مربوط به توسعه است که از حقوق هر زن، مرد و کودک برای برخورداری از زندگی سالم و فرصت های برابر حمایت می کند.

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد سال 1969 به عنوان صندوق سازمان ملل متحد برای انجام برنامه های مربوط به جمعیت شروع به فعالیت کرد و سال 1972 تحت اداره مستقیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت و به این ترتیب موقعیتی مشابه برنامه توسعه سازمان ملل متحد و یونیسف پیدا کرد.

نام این کارگزاری سال 1987 به صندوق جمعیت سازمان ملل متحد تغییر یافت اما UNFPA به عنوان نام اختصاری آن باقی ماند.
مرجع / ایرنا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹
خوزستانی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
0
6
سسلام
خوب انتظار دارید مردم اهواز بمونند؟؟؟
پول همه کشور از اینجاست هنوز خیابانهای اصلی پیاده رو یکدست ندارند .
آب شرب سالم و رفاه شهری و امنیت و ... بماند طلب این مسولان دلسوز!!!!
کریم
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
0
7
نه آب و هوا
نه یک پارک درست حسابی
نه عدالت و نه ....
که همه مردم و مسئولین خبر دارند

دیگه چطور انتظار دارید طرف بمونه تو این گرماو خاک و آلودگی
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
0
5
جنگ نتوانست مهاجرت گروهی مردم خوزستان را به دنبال داشته باشد گرمای طاقت فرسا هم نتوانست مردم خوزستان را مجبوربه مهاجرت کند اما گردوخاک و بی اعتنایی مسولان مردم خوزستان را مجبور به مهاجرت کرد
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۲:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۱
0
6
رفاه صفر! بمونیم برای چی؟ مگه آدم چقدر عمر میکنه؟
علی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۱
0
4
حتی یک درصد امیدواری برای بهبود وضعیت خوزستان وجود ندارد
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۲
0
2
خوزستان قلب اقتصاد ایران است دارای منابع خدادادی نفت وگازوزمینهای حاصل خیزوشیلات و...اما متاسفانه مانند یک بیمار دیابتی است که امکان استفاده از قند درون خون خود راندارد ورنج می کشد.ودر سال های اخیر نیز ریه های آن پر از گردو خاک شده است ونفسش به شماره افتاده است.وقتی مسافرت می رویید وآبادانی کلان شهرهای دیگر رامی بینی توسعه وعلی الخصوص سرانه فضای سبز وبوستانها انهارامشاهده میکنی واقعا دلت به درد می آیدوهزار سوال بی پاسخ؟؟؟؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۲
0
5
آدمهای عاقل و پولدار میرن یک جایی که سالم باشه ، آبی که بخورد اهواز میدن فاضلاب گتوند و شوشتر توشه ، هوای که بخورد مردم میدن خاک خشک کردن تالابها و حورهاست ، حقوقی بخور و نمیری که میدن دست رنج استخراج نفت برای تهران و اصفهان و مشهد است ، امیدوارم لعنت و نفرین الهی شامل تمام مسولین محترمی که باعث این بلاها شدند بشود ، انشاالله
عليرضا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
0
3
واقعا من كه خوشحالم ازاين شهر مهاجرت كردم چون اگر ماند بودم الان بهشت آباد خاكم كرد بودن بخاطر آب هواي كثيف آسم وآلرژي خيلي خيلي اذيتم كرد هر ماه بايد 200هزار تومان دارو ميخريدم الان 3سال از اهواز آمدم بيرون خداروشكر حتي يكبار هم آسم وآلرژي سراغ نه آمده من فقط بخاطر آب وهوا مجبور به كوچ شدم ولي مسئولان فقط بفكر جيب خودشان هستند
همشهری
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
0
1
به نظرتان فرق مردم مظلوم خوزستان با بقیه جاهای کشور چیه؟انتظار خیلی بیجایی هستش که از این مردم بخواهیم بمانند. بابت هیچ چیزی در این استان استثنایی از طرف دولت برای مردم قائل نمیشوند.جاهای دیگر حداقل هوای بهتری دارد ما این راهم نداریم!!!!!!
:
:
:
آخرین اخبار