تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۶
کد خبر: ۱۳۲۴۶۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
خوزستان در دوران دفاع مقدس؛
هویزه و مردمی که برای دفاع از کشور زنده به گور شدند
شهر هویزه دو بار به اشغال دشمن در آمد که یک بار توسط اهالی هویزه و بار دیگر توسط رزمندگان آزاد شد
فرماندار هویزه گفت: شهر هویزه دو بار به اشغال دشمن در آمد که یک بار توسط اهالی هویزه و بار دیگر توسط رزمندگان آزاد شد.

سعید کعبی فلاحیه اظهار کرد: ‌نقش هویزه در دفاع مقدس، یک نقش کلیدی و حماسه‌ساز بود. شهر هویزه دو بار به اشغال دشمن در آمد که یک بار توسط اهالی هویزه و بار دیگر توسط رزمندگان آزاد شد.

وی ادامه داد: هویزه مهد شهدای دفاع مقدس است؛ اولین شهید دولت، شهید "حامد جرفی" بخشدار هویزه بود که در عین حال، معلم هم بود و فرماندهی نظامی منطقه را نیز به عهده داشت و بسیج مردمی را در منطقه هدایت می کرد. شهید جرفی در سال 95 در حوزه بسیج کارمندی شهید شاخص ملی معرفی شد.

کعبی گفت: ‌مردم و عشایر غیور هویزه در دفاع از کشور آثاری به یاد ماندنی از خود به جا گذاشته‌اند.

وی با اشاره به حادثه کرخه نور اظهار کرد: ‌28 شهید کرخه نور معروف به "شهدای کرخه نور" مردمی بودند که به خاطر امان دادن به یک خلبان ارتش جمهوری اسلامی، به دست نیروهای عراقی زنده به گور شدند.

فرماندار هویزه توضیح داد: مردم کرخه نور این خلبان را پنهان کردند و حاضر نشدند وی را به دشمن تحویل دهند و و را فراری دادند و این کار اهالی کرخه نور موجب شد که بعثی‌های، ملعون 28 نفر از مردم شریف این منطقه را به جرم رها کردن عرف عشایری زنده به گور کنند.

کعبی فلاحیه ادامه داد: اولین شهیده دانش‌آموز کشور،‌ نیز شهید "سُهام خیام" اهل هویزه بود که در مبارزه با عوامل رژیم بعث در منطقه، بانویی ایرانی بود که آنها را به مبارزه طلبید و با پرتاب سنگ به سمت نیروهای دشمن، نسبت به ورود نیروهای عراقی به خاک کشور اعتراض کرد و مقابل آنان ایستاد.

وی اظهار کرد: در اشغال نخست هویزه، مردم شهر در کنار جوان‌ها ایستادند و مقابله کردند و در مرحله اول، مردم هویزه شهر را آزاد کردند.

فرماندار هویزه گفت: عملیات خیبر نیز به عنوان بزرگ‌ترین عملیات آبی-خاکی دفاع مقدس در این منطقه انجام شد که به خروج از بن بست جنگ و تغییر جنگ روانی به نفع جمهوری اسلامی منجر شد.

وی ادامه داد: پیشینه این عملیات، قرارگاه فوق‌سری نصرت بود که تنها امام راحل(ره) و رییس جمهور از وجود آن خبر داشتند. شهید "علی هاشمی" فرمانده این قرارگاه بود که در کنار مردم بومی این منطقه، قرارگاه نصرت را تشکیل دادند و عملیات را به ثمر رساندند.

کعبی فلاحیه با اشاره به نقش مردم بومی هویزه در پیروزی‌های این منطقه ادامه داد: از لحاظ توپوگرافی و شرایط جغرافیایی، منطقه اطراف هویزه به گونه‌ای بود که تنها مردم بومی می‌توانستند از این منطقه عبور کنند و عملیات نفوذ و شناسایی و ضربه به دشمن را در کنار رزمندگان انجام دهند.

وی افزود: همچنین شهید علم‌الهدی و یاران دانشجوی وی، متعلق به این سرزمین هستند و خونشان زمین هویزه را متبرک کرده و در این منطقه جانانه دفاع کردند تا شهید شدند.

فرماندار هویزه اظهار کرد: سرداران شریفی همچون سردار گندمکار نیز خدمات بسیار و شایانی در راستای دفاع مقدس در کنار مردم هویزه حماسه‌ها خلق کردند.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار