تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۶
کد خبر: ۱۳۲۵۱۲
تعداد نظرات: ۵ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
معاون وزیر نیرو : حال کارون خوب نیست
اکنون وضعیت رودخانه کارون به حدی رسیده که برای شرب شهر اهواز ناچار به استفاده از منابع آبی کرخه و دز شده ایم
معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو گفت: حجم ذخایر آبی کشور ۸۹ میلیارد متر مکعب است.

رحیم میدانی امروز (شش مهر) در دومین کنگره مهندسی و مدیریت آب و خاک ایران که در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) پردیس کشاورزی کرج برگزار شد، اظهار کرد: بدون مشارکت عمومی بهره برداری درست از منابع آبی امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: برای مدیریت منابع آبی امروز بیش از هرزمان دیگری به  ارتباط بین صنایع و مجامع دانشگاهی نیازمند هستیم.

وی اضافه کرد: این ارتباط باید از حالت نمادین خارج و به شکلی واقعی و دوسویه در بیاید.

این مسئول یادآورشد: درحال حاضر مدیریت منابع آبی و خاکی کشور با چالش های جدی مواجه شده بنابراین هرچه زودتر باید برای حل این مشکلات تدبیری اساسی اندیشید. میدانی توضیح داد: اگر راه کارهای لازم برای حل چالش های آبی کشور از زبان دانشگاهیان ارائه شود از سوی مردم راحت تر پذیرفته می‌شود؛ چراکه مردم به این قشر اعتماد کافی دارند.

این مسئول ابراز کرد: امیدواریم در آینده‌ای نزدیک آگاهی و دانش جامعه در سطوح مختلف از مردم تا تصمیم گیرندگان ارتقا یابد و نگاه ها به مسایل آب اصلاح شود.

معاون وزیر نیرو گفت: طی چند سال گذشته  شاهد تغییر اقلیم و گرم شدن زمین هستیم به طوری که پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک دمای زمین دو درجه گرم تر شود.

وی افزود: هرچند این دو درجه گرم شدن به ظاهر عددی کوچک است ولی حدود ۲۷ میلیارد مترمکعب تبخیر را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: این میزان گرم شدن برای کشوری که میزان تبخیربالایی دارد به منابع آبی خسارت وارد می کند.

میدانی دربخش دیگری از صحبت های خود به حجم ذخایر آبی کشور اشاره کرد و افزود: در گذشته های دور حجم ذخایر منابع آبی کشور ۱۳۰ میلیارد مترمکعب بود که اکنون به ۸۹ میلیارد مترمکعب رسیده است.

وی با اشاره به میزان بارندگی در سال آبی گذشته توضیح داد: سال آبی گذشته با میانگین بارندگی ۲۴۱ میلی متر بارندگی برای کشور به پایان رساندیم که این میزان نسبت به سال قبل تر ۲۲ درصد افزایش داشته است.

معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو با بیان این که وضعیت بارندگی‌ها در سال جاری مناسب نخواهد بود گفت: براساس پیش بینی هواشناسی برای پاییز سال آبی ۹۶-۹۵ بارندگی خوبی نخواهیم داشت.

وی گفت: طبق این پیش بینی بارندگی‌های کشور در پاییز امسال دیر شروع می‌شود که زیرنرمال بوده و با افزایش دما روبرو خواهیم شد.

میدانی با تاکید بر این که برنامه مدونی بر ای کاهش تاثیرات تغییر اقلیم درکشور وجود ندارد، ادامه داد: از دلسوزان  این حوزه درخواست می‌شود تا در آمار و اطلاعات و سند ملی آب  شبهه افکنی نکنند زیرا در شرایط فعلی حتی اگر کسی بخواهد برای حل مشکلات ابی کشور چاره جویی کند هم نمی‌تواند.

این مسئول با اشاره به از دست دادن مقادیر زیادی از ذخایر سفره های زیرزمینی کشور در سال های گذشته توضیح داد: تا کنون  ۱۲۰  میلیارد مترمکعب از ذخایر آبی در کشور را از دست داده ایم. وی  درادامه به تصویب طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در دولت اشاره کرد و گفت: در اجرای این طرح باید ۱۱ میلیارد مترمکعب از مصارفمان را کاهش دهیم.

وی مشکل اصلی آب کشور را فشار بیش از حد به منابع آبی کشور دانست و افزود:  یکی از مهمترین بخش‌های مصرف کننده آب بخش کشاورزی است. میدانی اضافه کرد: متاسفانه درحال حاضر تا زمین مساعدی برای کشاورزی پیدا می شود مردم سریع اقدام به حفر چاه های غیرمجاز می‌کنند که همین امر سطح آب های زیرزمینی کشور را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

وی گفت: در سال‌های اخیر سطح زیرکشت به طور چشمگیری افزایش یافته که نتیجه‌ی آن خشک شدن تالاب‌ها و خالی شدن سفره های زیرزمینی است.

وی از جمله پیامدهای این معضل را خشک شدن دریاچه ارومیه و شور شدن رود کارون دانست و ابراز کرد: اکنون وضعیت رود کارون به حدی رسیده که برای شرب شهر اهواز ناچار به استفاده از منابع آبی کرخه و دز شده ایم.

وی اظهارکرد: برای حفظ و احیای آب های زیرزمینی در طرح تعادل بخشی که به تصویب شورای آب رسیده مقرر شد تا در ۱۸ حوضه آبخیز کشور شورای هماهنگی تشکیل شود تا منابع آبی را بشناسیم.

میدانی در پایان گفت: علاوه براین بنا شده  از برداشت های غیرمجاز آب جلوگیری شود و چاه های مجاز نیز پروانه مصرف دریافت کنند.
مرجع / ایسنا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Finland
|
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
1
2
افرین بر کارون
آفرین بر کارون که بدون اینکه کسی از او حمایت کند خودش باعث شرمندگی استانهای دیگر شد که دیگر چشم طعم به این چشمه نداشته باشند
کارونی که زمانی نماد خوزستان بود از رودخانه به جوی کارون تبدیل شد و این امر باعث شد اگر خدا بخواهد با این خشکی و گل و لای موجود دیگر چشم طعم از ان بریده شود و کسی قصد انتقال ان را نداشته باشد
افرین کارون که تنها به داد خودت رسیدی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۸
خشک شدن کارون بدلیل انتقال آب از سرچشمه های اصلی آن و ذخیره سازی در پشت سدها می باشد. خشک شدن کارون فقط در نواحی پایین دست اتفاق می افتد و مشکلات عدیده ای را برای ساکنین شهرهای خوزستان ایجاد می کند و تاثیری در شرمندگی دیگر جاها ندارد!!!
ناشناس
|
Germany
|
۰۴:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۸
0
0
جی شده مگه پر از انرژیه فاضلاب شهری و توالت مردم گتوند و شوشتر و اهواز واردش میشه فاضلاب صنعتی و بیمارستانی هم اضافه کنیم خیلی غنی شده شاید بالای 20 درصد
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۸
0
1
ولابد را حل نجات کارون بیمار از نظر مدیران وزارت نیرو انتقال آب از سرشاخه های آن به استان های دیگر است
اسفندیاری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۰
0
0
کارون شبها توسط شوک الکتریکی شکنجه میشود....

عده ایی سود جو و از حدا بی خبر ، درست در مرکز شهر ، ( حد فاصل پل کیانپارس تا پل فولاد ، شبها توسط موتور برق اقدام به صید ماهی میکنند ،
این سود جویان ، در حال نابودی اکو سیستم ، هستند و کلیه موجودات زنده ، کارون را توسط شوک الکتریکی و برق ، از بین میبرند ...
یک گونه کمیاب از لاکپشتهای نرم تن وجود دارد که ، فقط در رودخانه کارون یافت میشود و تحت حمایت جهانی است ...

کافیست غروب کنار ساحل بایستید ، و رقص مرگ بچه ماهیها را ، که توسط شوک الکتریکی ، صید میشوند نظاره کنید...

متاسفانه اداره محیط زیست ، شکاربانی و نیروی انتظامی هیچ واکنشی برای دستگیری این سودجویان از خدا بی خبر انجام نمیدهد....


اگر ارگانهای مسئول قادر به رفع این مشکل نیستند ، پیشنهاد میشود ، این امر را به بسیجمردمی بسپارند ، تا مردم خود ، اقدام به جمع آوری و دستگیری این صیادان بی رحم کنند....


خواهشمند نشر و اطلاع رسانی کنید
:
:
:
آخرین اخبار