تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۷
کد خبر: ۱۳۷۶۸۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
کدام داروها زخم معده ایجاد می‌کنند؟
یک فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد گفت: تصور نادرست درباره مصرف دارو برای درمان زخم معده باید برطرف شود؛ مصرف آنتی‌بیوتیک در درمان این بیماری موثر است
یک فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد گفت: تصور نادرست درباره مصرف دارو برای درمان زخم معده باید برطرف شود؛ مصرف آنتی‌بیوتیک در درمان این بیماری موثر است.

دکتر فرزاد جاسمی زرگانی اظهار کرد: یک سری تصورهای غلط در زمینه عوامل ایجاد زخم معده و درمان آن وجود دارد که ضرورت احساس می‌شود، برای پیشگیری از ابتلا به زخم‌های گوارشی از جمله زخم معده به نکات مهمی در این رابطه توجه کرد.

وی ادامه داد: درمان زخم معده با مصرف چند نوع آنتی‌بیوتیک انجام می‌شود اما تصور نادرستی در این باره وجود دارد که اگر آموکسی‌سیلین، آمپی‌سیلین یا این گونه آنتی‌بیوتیک‌ها مصرف شود، فرد به زخم معده دچار خواهد شد این در حالی است که این آنتی‌بیوتیک‌ها داروهای درمان زخم معده به شمار می‌روند.

فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز افزود: زخم معده در اثر نوعی باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری ایجاد می‌شود و معمولا درمان دارویی برای این عارضه تجویز می‌شود که دارای حداقل سه یا چهار نوع آنتی بیوتیک است. آموکسی‌سیلین یکی از این آنتی‌بیوتیک‌ها است. برای درمان زخم معده آنتی‌بیوتیک‌ها به همراه یک داروی کاهش دهنده ترشح اسید معده از جمله پنتوپرازول، امپرازول یا لنزوپرازول تجویز می‌شوند.

جاسمی زرگانی اظهار کرد: تصور نادرستی که بین بیماران مبتلا به زخم‌های گوارشی وجود دارد این است که وقتی داروهای آنتی بیوتیک برای بیماری تجویز می‌کنیم، وی اذعان می‌کند که با خوردن کپسول وضع معده‌اش بدتر می‌شود، این در حالی است که مصرف این آنتی‌بیوتیک‌ها موجب می شود زخم معده درمان شود.

وی ادامه داد: البته خوردن برخی داروهای دارای پوشش مانند کپسول‌ها ممکن است فرد را دچار سوءهاضمه کند اما برای بیمار ضرر ندارد. تاکید می‌شود که درمان زخم معده درمان آنتی‌بیوتیکی است و بیماران از تجویز آنتی‌بیوتیک زیاد متعجب نشوند.

این فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد گفت: داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی(NSAIDs)، گروه بزرگی از داروها هستند که برای درمان درد و التهاب استفاده می‌شوند؛ معمولا خانم‌ها برای دردهای دوره قاعدگی بروفن و مفنامیک اسید و بسیاری از افراد برای پا درد از ناپروکسن و برخی افراد برای کمردرد خود از دیکلوفناک استفاده می‌کنند و مصرف این گونه داروها بسیار شایع است؛ مصرف این گروه از داروها موجب ایجاد زخم معده در افراد می‌شود.

جاسمی زرگانی افزود: توصیه می‌شود چنان‌چه بیماری ناچار است از این دسته داروها استفاده کند، باید در کنار آنها، یک داروی ضداسید مانند پنتوپرازول یا پی پی آی مصرف کند. البته استامینوفن بر خلاف این گروه از مسکن‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی، زخم معده ایجاد نمی‌کند اما نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد.
:
:
:
آخرین اخبار