تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۵
کد خبر: ۱۳۹۷۵۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان:
جامعه ما آمادگی لازم در مقابل حوادث را ندارد
وجود ضریب خطر 8 از 10 و آمادگی 3/9 درصد در کشور نشان می دهد مردم ما از آمادگی لازم برخوردار نیستند و نیاز به آموزش جدی در حوزه های همگانی دارند
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان اظهار کرد: وجود ضریب خطر 8 از 10 و آمادگی 3/9 درصد در کشور نشان می دهد مردم ما از آمادگی لازم برخوردار نیستند و نیاز به آموزش جدی در حوزه های همگانی دارند.

دکتر علی خدادادی در نشست شورای راهبردی آموزش و پژوهش جمعیت با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس، کسانی را داشتیم که به خاطر این مرز و بوم توانستند یک جنگ تحمیلی را به مدت 8 سال اداره کنند، کارهای بزرگی انجام دادند، با تمام دنیا درگیر شدند تا به تمامیت ارضی ما خدشه وارد نشود و امروز امنیت و آسایش پایدار این کشور، مرهون این عزیزان است.

وی افزود: اولویت نخست ما در جمعیت هلال احمر خوزستان با امداد و نجات است و پس از آموزش های همگانی و تخصصی بسیار حائز اهمیت می باشد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: جمعیت هلال احمر با توجه به وسعت فعالیت و تلاشی که در حوزه های مختلف اجتماعی دارد، برای توانمندسازی و مقابله با آسیب ها، نقشی اساسی را ایفا می کند که زیربنای همه فعالیت های هلال احمر را آموزش های همگانی و تخصصی تشکیل می دهد.

خدادادی افزود: با تشکیل معاونت آموزش، پژوهش و فناوری نگاهی نوین و آکادمیک بر هلال احمر حاکم شده که بر اساس فعالیت های آموزشی که پژوهش محور باشند، برنامه هایش تنظیم خواهد شد.

وی با بیان اینکه با تدوین برنامه 5 ساله جمعیت هلال احمر نگاه آموزش پژوهش محور در این نهاد خدمت رسان حاکم می شود، تصریح کرد: این برنامه می تواند جمعیت را به پویایی و مولد بودن برساند که هلال احمر خوزستان نیز به تبع این برنامه با کمک اعضای هیأت علمی دانشگاه فعالیت های خود را اصلاح کرده و به پیش خواهد برد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان اظهار کرد: وظیفه ذاتی هلال احمر در وحله نخست، امداد ونجات است و تمام فعالیت های دیگر جمعیت باید بر اساس همین حوزه تنظیم شود و با توجه به شرایطی که در کشور در خصوص حوادث وجود دارد، باید فعالیت های آموزش همگانی را به صورت جدی پیگیری کرد.

خدادادی بیان کرد: وجود ضریب خطر 8 از 10 و آمادگی 3/9 درصد در کشور نشان می دهد مردم ما از آمادگی لازم برخوردار نیستند و نیاز به آموزش جدی در حوزه های همگانی دارند.

وی همچنین افزود: در حوزه های دیگر نیز آمار قابل دفاعی نداریم مثلا در بیماری های غیرواگیر و آلودگی های آب و هوا مشکلات جدی داریم که در این راستا هم فعالیت های دقیق انجام نشده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: در حوزه آسیب های اجتماعی مانند طلاق و اعتیاد و مسائل دیگری که در جامعه وجود دارد خیلی نمی توانیم از حرکت ها و فعالیت هایی که تاکنون انجام شده است، دفاع کنیم از سوی دیگر فضای مجازی که به صورت افسارگسیخته آسیب های دیگر از قبیل طلاق و مشکلات روحی و روانی را تشدید می کند، نیز به عنوان یک آسیب نوظهور محسوب می شود که باید برای مهار آن فکری اساسی کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره بحث ریزگردها به عنوان یکی از مشکلات جدی خوزستان تصریح کرد: ما هنوز به یک جمع بندی کلی برای خودمراقبتی و افزایش توان مقابله با بیماری های مربوط و فوریت های پزشکی و اولیه در خصوص ریزگردها و ذرات معلق نرسیده ایم و برای رسیدن به نقطه مطلوب، باید تلاش جدی صورت گیرد.

خدادادی با تأکید بر ضرورت ایجاد آمادگی در آحاد جامعه در خصوص واجهه با بلایای طبیعی و انسان ساخت گفت: امیدواریم با پیگیری و اجرای برنامه ملی خادم بتوانیم برای تحقق شعار اصلی و نوین جمعیت هلال احمر یعنی "خانواده آماده، جامعه آماده" و یا "انسان آگاه، انسان آماده" هست گام برداریم که مستلزم فعالیت های همه جانبه به خصوص توسل به فضاهای آکادمیک استان و استمداد از اعضای هیأت علمی دانشگاه هاست.

وی با اشاره به وجود دومیلیون جوان در استان خوزستان به عنوان هدفی مناسب در راستای پیاده سازی برنامه های آموزش همگانی، افزود: آموزش ها باید به صورت ساده و در راستای فرهنگ سازی مناسب آغاز شود که در حال حاضر با توجه به وجود پدیده های شوم در جامعه می بایست فعالیت در حوزه پیش دبستانی و دبستانی متمرکز شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان تصریح کرد: اگر آموزش ها را در حوزه پیش دبستانی و دبستان متمرکز کنیم شاید بتوانیم در سال های آینده بسیاری از مشکلات کنونی را نداشته باشیم.

خدادادی به ضرورت تدوین برنامه عملیاتی یکساله برای ارتقاء سطح آمادگی خانواده های خوزستانی در برابر مخاطرات  تأکید کرد و گفت: یکی از طرح های بسیار مهم در راستای ایجاد جامعه آماده طرح ملی دادرس است که با هدف تربیت دانش آموزان آماده در شرایط سخت صورت می گیرد.

وی اظهار کرد: با ارتقاء کیفی و کمی دانش آموزان آماده در شرایط سخت و اجرای صحیح طرح دادرس، کاری اساسی صورت می گیرد که مستلزم همکاری، هم افزایی و همگرایی مدیران و همکاران آموزش و پرورش و هلال احمر خوزستان خواهد بود؛ هرچند این علاقمندی و پشتکار وجود داشته و دارد و با نگاه وسیعی که در مدیرکل آموزش و پرورش و معاونان ایشان و البته همه مشکلات موجود از قبیل کمبود منابع مالی وجود دارد، می توان به آینده طرح دادرس خوشبین بود.

رئیس کارگروه امداد و نجات و آموزش همگانی مدیریت بحران استان بیان کرد: افق ترسیم شده پیش روی جمعیت هلال احمر خوزستان، افقی است با فعالیت های آموزشی پژوهش محور در حوزه های مختلف جمعیت و اگر بتوانیم الگوی مناسبی را در استان معرفی بکنیم و با همکاری های بین بخشی تیمی قوی و مجرب را به عنوان نیروهای آموزشی در حوزه امداد و نجات با تخصص کافی ایجاد کنیم، بی شک در راستای پیشبرد اهداف جمعیت مفید خواهد بود.

بر اساس این گزارش، در نشست شورای راهبردی آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر خوزستان که با حضور نخبگان و فرهیختگان و اعضای هیأت علمی دانشگاه های استان برگزار شد، راهکارها و راهبردهای جدید آموزش های همگانی و تخصصی مواجهه با حوادث به بحث و بررسی گذاشته شد.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار