تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۰
کد خبر: ۱۴۹۰۱۳
تعداد نظرات: ۳ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز:
لزوم تمرکز سیاست گذاران بر روی قشر تحصیلکرده جامعه برای فرزندآوری
اگر سیاستهای جمعیتی به سمتی باشد که سن ازدواج دختران حدود حداقل 2 سال کمتر شود، در بحث طول سن باروری بسیار موثر می باشد و اگر قشر مولد جامعه کاهش پیدا کند، دچار جامعه ای سالمند خواهیم شد که معمولا" نیازمند خدمات رفاهی ویژه ای نیز خواهند شد
خوزنیوز: سمینار ملی جمعیت با حضور دکتر غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، حجت ‌الاسلام و المسلمین شفیعی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان، دکتر محمد اسماعیل مطلق مدیر کل سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز حوزه های مختلف در محل تالار شهدا دانشگاه برگزار شد.

لزوم تمرکز سیاست گذاران بر روی قشر تحصیلکرده جامعه برای فرزندآوری

به گزارش خوزنیوز؛ دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این سمینار گفت: مقوله سلامت، مقوله ای فرابخشی است و بر خلاف تصور عامه که تأمین سلامت، حفظ و ارتقاء آن را فقط در حوزه مدیریت کلان بهداشت، درمان و حوزه سلامت می بینند، مولفه های موثر بر سلامت بسیار متنوع هستند و شاید کمتر از 20درصد عوامل موثر بر حوزه سلامت در حوزه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی باشد و بیش از 50 درصد مربوط به مولفه های کلان اجتماعی، اقتصادی، اقلیمی و جغرافیایی و... است و توجه به این مقوله هاست که می تواند در حفظ و ارتقاء سلامت یک جامعه موثر باشد.

ایدنی اظهار داشت: قطعا" تابلوی مرگ و میر در استان خوزستان با دارا بودن نقاط مرزی و کوهستانی با سایر استانها کاملا" متفاوت است و باید نگاه ویژه، بومی و منطقه ای به این مقوله داشته باشیم.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور با بیان اینکه یکی از مسائل بسیار مهم حوزه سلامت، جمعیت است، تصریح کرد: نگاه به برخی جوامع می بینیم که مسئله سالمندی و پیری یکی از معضلات مهم بهداشتی آن کشور ها است، بنابراین اگر تحلیل درستی در مورد جمعیت، استاندارد و پویایی آن نداشته باشیم ممکن است در آینده با تغییر سیاست در آن با مسئله ای روبرو شویم که کشور ما را ده ها سال به عقب بکشاند.

وی در ادامه افزود: یکی از مسائل در زمینه تغییر سیاست ها، مسئله سیاستهای جمعیتی بود که بعد از سال 1365 با آن انقلاب جمعیتی که بوجود آمد، سیاست های جمعیتی ما به سمت کنترل جمعیت متمرکز شد، لذا کسانی که در سطح کلان سیاست گذاری می کنند باید نگاه توام با آینده پژوهی و آینده نگری داشته باشند و اگر در مقطع و زمان پیرو حوادث باشیم، مشکلاتی بوجود خواهد آمد که هم اکنون، مقام معظم رهبری زنگ خطر آنرا اعلام کرده اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بعد از ابلاغ سیاستهای جدید جمعیتی مقام معظم رهبری، اتفاقات خوبی در حوزه فرهنگ عمومی و سلامت رخ داده است و حوزه سلامت سعی کرده است برنامه های خود را متناسب با سیاست های افزایش جمعیت پیش ببرد.

ایدنی با اشاره به دستاورد های طرح تحول نظام سلامت و رایگان شدن زایمان طبیعی افزود: پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت، تنها در استان خوزستان حدود 85 هزار زایمان طبیعی رایگان انجام شد و تسهیلاتی در راستای فرزند پروری افراد متأهل به آنها ارائه گردید و اگر سیاستهای جمعیتی به سمتی باشد که سن ازدواج دختران حدود حداقل 2 سال کمتر شود، در بحث طول سن باروری بسیار موثر می باشد و اگر قشر مولد جامعه کاهش پیدا کند، دچار جامعه ای سالمند خواهیم شد که معمولا" نیازمند خدمات رفاهی ویژه ای نیز خواهند شد.

وی با بیان اینکه سرشماری سال گذشته می تواند منبع خوبی برای تصمیم گیری در آینده باشد، خاطرنشان کرد: سیاستهای جمعیتی باید متناسب با اطلاعات استخراج شده از جامعه مانند سرشماری های دقیق صورت گیرد و این سیاست ها باید مبتنی بر پژوهش باشد و پژوهش نیز بر اساس یک تحلیل مشخص از شرایط بوجود می آید.

ایدنی با اشاره به اینکه پس از ابلاغ سیاستهای جمعیتی مدنظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) این سمینار، چهارمین برنامه تخصصی است که در سطح ملی در این زمینه از سوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شده است، اظهار داشت: برگزاری متعدد این برنامه ها نشان دهنده این است که دانشگاه علوم پزشکی اهواز بخوبی احساس خطر در زمینه کاهش نرخ رشد جمعیت را احساس کرده است و ما در این راستا تلاش می کنیم سیاست های لازم جمعیتی جدید را با تمام توان در استان پیگیری و اجرا کنیم و این درحالی است که خوشبختانه میزان موالید نیز در استان خوزستان رو به افزایش بوده است.

وی تصریح کرد: از علما، مسئولان و سیاست گذاران خواستاریم که در زمینه فرزندآوری، بر روی قشر فرهیخته و تحصیلکرده جامعه که متأسفانه به نظر می رسد تمایل کمتری به ازدواج دارند تمرکز شود زیرا این قشر از طبقه متوسط جامعه هستند و از بنیه اقتصادی خوبی برای فرزندپروری برخوردارند، در غیر اینصورت ممکن است این ترویج فرزندپروری در بین قشرهای دارای آسیب های اجتماعی و بنیه اقتصادی و فرهنگی ضعیف صورت گیرد که این موضوع نوعی خطر برای این نوع از سیاستگذاری و ترویج فرزندپروری است که باید به آن توجه ویژه ای شود.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۱
0
0
پولی ندارن تا آینده بچه هاشونو تامین کنن.قشرتحصیلکرده میترسنداز بدنیا آوردن بچه هایی که در آینده علاف و الوات باشند ودچارمشکلات فراوان.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
0
0
قشر تحصیل کرده کار نداره پول نداره بچه چطور بیاره
شهین
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۳
0
0
اون انقلاب جمعیتی رو مدیریت کردین که باز متقاضی افزایش فرزندآوری توی اون افراد هستید!؟
ماشالا افراد با سطح پایین تر علمی دارن همینجور فرزندآوری میکنند. خب به فکر اونا باشید تا فرزندان سالمی تحویل اجتماع بدن.
:
:
:
آخرین اخبار