تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۱
کد خبر: ۱۵۳۶۲۴
تعداد نظرات: ۵ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
محمد کیانوش راد خطاب به رییس جمهور:
وزیر پیشنهادی نیرو، جدي و صادقانه به خواسته های محيط زيستی اعتقاد داشته باشد
خوزنیوز: دکتر محمد کیانوش راد، رئیس هیئت موسس شورای سیاست‌گذاری اصلاح طلبان خوزستان در یادداشتی خطاب به دولت خواستار توجه دولت به مطالب زیست محیطی خوزستان در انتصاب وزیر نیرو شد.

وزیر پیشنهادی نیرو، جدي و صادقانه به خواسته های محيط زيستی اعتقاد داشته باشد

متن این یادداشت به شرح زیر است:

اگر چه مخالفت با معرفي مهندس اردكانيان شايد از طرف برخي از همفكران ام با بازخورد منفي مواجه گردد، اما منافع و نظرات مردم در اولويت است و پيشنهاد مي كنم ، روحاني فردي را معرفي كند كه بصورت جدي و صادقانه به خواسته هاي مردم و فعالان محيط زيستي اعتقاد داشته باشد. 

دولت تدبير و اميد در جهت تنوير افكار خوزستاني ها و فعالان محيط زيستي كوتاهي كرده است. دولت نتوانسته برخورد قانع كننده اب با خواسته هاي فعالان محيط زيست و رفع نگراني ها و دغدغه هاي مردم و نمايندگان آنان در مجلس داشته باشد. 

منافع ملي را نبايد به گونه اي تفسير نمود كه در تضادِ  با منافع استان ها، خصوصا استاني استراتژيك چون خوزستان تلقي گردد.
منافع استان ها، جزء مقوّم ِ منافع ملي ماست و منافع ملي جز در سايه منافع استان ها معنايي ندارد. اقدامات دولت و حاكميت تنها هنگامي كه مبتني بر آمايش سرزميني باشد، رافع تضاد ميان استاني است. 

اين چه زور و چه منطق ناحقي است كه برخي از روستاهاي خوزستان، از جمله ايذه و مسجد سليمان فاقد آب براي كشاورزي و حتا آشاميدني باشند، اما آب فراوان از جلوي ديدگان آنان به مناطق دور دست منتقل گردد. 

مردم با انتقال آب شرب نه تنها موافق، بلكه  خواستار توجه دولت ها در اين خصوص هستند، اما با انتقال آب براي مصارف صنعتي و كشاورزي، مخالف هستند. 
اين در حالي است كه اهواز، آبادان و خرمشهر نيز از كمبود و ناسالم بودن آب شرب در رنج است. 

وزير پيشنهادي بايد صراحتا اعلام نمايد :

١- انتقال آب از سرشاخه هاي كارون، با توجه به نظر صريح ريس جمهور دكتر روحاني در اولين سفر استاني خويش به خوزستان، صرفا پس از نظرات كارشناسانه و منحصرا به منظور تامين آب آشاميدني مردم، در استان هاي هدف در برنامه ها گنجانده شود. 

مردم خوزستان رشادت ها و فداكاري ها و جانفشاني هاي ملت ايران را، خصوصا استان هاي همجوار خود، از جمله مردم شريف  اصفهان را در حفظ تماميت ارضي و تقديم هزاران شهيد فراموش نمي كنند، و اعتقاد دارند تنها با اجراي سياست هاي كارشناسانه و عادلانه با نگاهي فرامنطقه اي بايد از بروز زمينه هاي اختلافي ميان استاني جلوگيري كرد. 

٢- حق آبه طبيعي رودخانه هاو تالاب هاي پايين دست تامين گردد.

٣- اجراي هر گونه پروژه اي پس از تاييد پيوست هاي زيست محيطي انجام پذيرد. 

٤- وزير پيشنهادي برنامه هاي اجرايي خويش را جهت حل مشكلات آب و فاضلاب، برنامه تامين آب  پروژه ٥٥٠ هزارهكتاري دشت خوزستان و ايلام  احياء و بازسازي شبكه هاي شهري و روستايي آب آشاميدني در شهرهاي خوزستان را اعلام نمايد.

٥- برنامه هاي توسعه كشاورزي و صنعتي خصوصا در استان هايي كه از منابع آبي مشترك بهره برداري مي كنند، ضرورتا پس از آمايش سرزميني انجام پذيرد. 

٦- بحث صيانت از كارون و دشت خوزستان بحثي است كه با سرنوشت مردم خوزستان و ايران گره خورده است. حفاظت از خوزستان بحثي ملي است و نه منطقه اي . 
دولت بايد تضمين لازم و كافي را با تخصيص اعتبار ويژه جهت ايجاد پروژه هاي تصفيه خانه ها جديد، براي ممانعت از ورود پساب هاي صنعتي، كشاورزي، بيمارستاني و شهري به كارون و بازسازي شبكه آب شهري در شهرهاي خوزستان را اعلام كند. 

٧-  وزارت نيرو و دولت در مراجع تصميم سازي و تصميم گيري از سازمان هاي مردم نهادِ محيط زيستي و از فعالان محيط زيست براي تصميم گيري ها بصورت نهادينه شده استفاده نمايد. دولت بايد با تعيين كارشناساني خبره و از شخصيت هاي علمي ملي و  منطقه اي، با تقويت روحيه همگرايي ملي، اطمينان همه شهروندان را جلب نمايد. 

تنها با رويكردي نو و توجه به موارد فوق الذكر توسط دولت و حاكميت، تسكيني بر آلام مردم خوزستان فراهم خواهد گشت. 
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
0
0
در سالهای گذشته انتقال آب کارون به زاینده رود به صورت مخفیانه و بدون اینکه رسانه ای شود انجام میگرفت. در بعضی روزها به یکباره حدود 100 متر از عرض رودخانه به طور کامل خشک میشد ولی غالب مردم علت را نمیدانستند.در شبکه های استانی هم اگر بحثی میشد مطابق انتظار با دروغ هایی نظیر خشکسالی و یا کشت نیشکر و گرمای هوا و تبخیر آب وامثالهم قضیه را ماست مالی میکردند. بنده از بعضی از آشنایان که در سازمان آب و برق دارای منصبی بودند از ماجرا خبر داشتم.اکنون که کارون به ته رسیده در مورد بعضی طرحهای انتقال آب اطلاع رسانی میشود آن هم با ارایه آمار دروغین در مورد حجم آب انتقالی که خود مطرح کردن این طرحها به موازات کوبیدن بر طبل خشکسالی بیانگر خواب بدی است که برای کارون دیده اند.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
0
0
مجید جمعه 7 مهر 1396 - 17:22:10 پاسخ 2 0
رود کارون با 21 میلیارد متر مکعب دبی سالیانه نه تنها بزرگتربن رود ایران بلکه یکی از بزرگترین رودهای خاورمیانه بود.به گفته وزیر نیرو در حال حاضر دبی آن به کمتر از 6 میلیارد مترمکعب رسده است.علت اصلی این امر هم چیزی جز طرحهای مخرب و بی رویه انتقال آب در دو دهه گذشته نبوده است.گفتن اینکه سدها عامل کم آبی کارون هستند مضحک به نظر میرسد چون سد فقط آب را تنظیم میکند نه کم.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
0
0
منطقه لردگان پیش از تمامی سدهای احداث شده بر روی کارون قرار دارد.وضعیت اسفناک و غیر قابل باور کارون در این منطقه خط بطلانیست بر ادعای واهی مبنی بر اینکه کم آبی کارون به علت احداث سدهاست ونه انتقال آب.حال اگر به مدخل ورودی زاینده رود به استان اصفهان سری بزنید باز هم باورتان نخواهد شد که رودی بسیار پرآب و خروشان که در مقابل شما قرار دارد زاینده رود است.در حالیکه سابقا رود کارون بزرگ شامل کارون و دز 21 میلیارد متر مکعب و کارون به تنهایی 14 میلیارد متر مکعب دبی داشت یعنی 14 برابر زاینده رود 1 میلیارد متر مکعبی.با نگاهی به سرعت جریان, عمق و عرض آب کارون و زاینده رود ار چهار محال میتوان گفت که زاینده رود بیش از پنج برابر کارون آب دارد.اگر به چهارمحال. بختیاری رفتید خودتان از نزدیک ببینید.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
0
0
ضمنا کسانی که امکان از نزدیک دیدن کارون و زاینده رود در چهارمحال برایشان مهیا نیست به راحتی از طریق گوگل میتوانند حداقل تا حدی واقعیات را ببینند.حال سوالی که برای من پیش میاید و همه مخالفان صحبتهایم را به چالش میکشم این است که کجای دنیا را دیده ایدکه رودی با این عظمت که روزی قابل کشتیرانی بود را به این وضعیت اسفناک دچار کنند؟حتی ترکیه که هیچ گاه رابطه خوبی با سوریه و عراق نداشته چنین اقداماتی را بر روی سرچشمه‌های دجله و فرات انجام نداده است. من همه را به چالش میکشم که رودی را در هر جای دنیا خواستند معرفی کنند که روزی نه چندان دور 21 میلیارد متر مکعب دبی داشته و قابل کشتیرانی بوده ولی اکنون به لجنزاری کم عمق تبدیل شده است. اگر راست میگویید جواب سوال من را بدهید
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
0
0
طبق قوانین بین المللی یک رود به تمامی حاشیه نشینان آن تعلق دارد و تمام دولتها موظف به در نظر گرفتن این امر هستند.به عنوان مثال رود فرات از ترکیه سرچسمه میگیرد و وارد سوریه میشود.به رغم اینکه این دو کشور هیچ گاه روابط خوبی با هم نداشته اند ترکیه به تعهد خود در مورد ارسال 500 متر مکعب در ثانبه به سوریه عمل کرده است.مناقشه سودان و مصر بر سر منابع آبی نیل نیز مورد برجسته دیگری در این زمینه است که نهایتاً طبق معاهدات و قوانین بین المللی به سودان اجازه برداشت بیش از حد مجاز داده نشد. این در حالیست که هر دو کشور ترکیه و سودان صاحب سرچشمه های دو رود فرات و نیل هستند.حال آنکه سرچشمه های کارون یکی پس از دیگری توسط تونلهای انتقال آب به سوی زاینده رود که هیچ ربطی به کارون ندارد منحرف شدند.
:
:
:
آخرین اخبار