تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۲
کد خبر: ۱۶۰۶۸۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مدیرعامل آبفاروستایی استان هشدار داد:
فاجعه آبی سال 79 در حال تکرار است / خطر افزایش شوری آب در خوزستان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان با بیان اینکه عمده نگرانی ما مبحث بالا رفتن EC آب در مقطع اهواز، آبادان و خرمشهر است، گفت: دستگاه های متولی باید در بحث کاهش مصرف آموزش هایی را به مردم ارائه دهند تا بتوانیم شاهد صرفه جویی در مصرف آب از سوی مردم باشیم . 

درویشعلی کریمی در نشست شورای آب و برق خوزستان که روز دوشنبه 16بهمن ماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: میزان EC آب با حجم آب رابطه معکوس دارد و هرچه حجم آب در استان کاهش پیدا کند، میزان EC آب افزایش پیدا می کند. این اتفاق در سال  79در خوزستان افتاد و یک فاجعه را رقم زد و امسال نیز خود را نشان داده است . 

 وی افزود: ما در ماه بهمن قرار داریم این اتفاق کم کم در حال وقوع است. در آبادان گزارش های روزانه ای داریم که میزان EC آب بین 4000تا 4300 میکروموس در حال نوسان است و خطر افزایش EC آب وجود دارد . 

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان تصریح کرد: در سال 79 که شاهد افزایش میزان EC آب بودیم، میزان دبی آب رودخانه در مقطع اهواز 90 مترمکعب بود اما اکنون این میزان بین عدد100 تا 130 مترمکعب در نوسان است و نگرانی ما این است که این عدد از 100 نیز کاهش پیدا کند و اتفاقی که در سال 79 رخ داد، مجددا رخ دهد . 

 کریمی بیان کرد:اگر چنین شرایطی در استان خوزستان اتفاق بیافتد، با توجه به التهابی که میان مردم به وجود می آید، تانکرهای آبرسانی نیز خیلی نمی تواند کمک کند و اثرگذار باشد. عمده نگرانی ما مبحث بالا رفتن EC آب در مقطع اهواز، آبادان و خرمشهر است . 

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان گفت: دستگاه های متولی باید در بحث کاهش مصرف آموزش هایی را به مردم ارائه دهند تا بتوانیم شاهد صرفه جویی در مصرف آب از سوی مردم باشیم. از اکنون باید این آموزش ها آغاز شود تا به فصل بهار نرسیم زیرا در آن زمان آینده ای خوبی پیش بینی نمی شود.

96 درصد شهرهای خوزستان دچار مشکلات کمی و کیفی آب خواهند شد

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب خوزستان با بیان اینکه 15شهر در استان خوزستان دارای تنش آبی هستند، گفت: مجموعا 96درصد شهرهای استان با توجه به شرایطی که وجود دارد، مشکل کمی یا کمی و کیفی در بحث آب خواهند داشت. 

علیرضا قرینه در نشست شورای آب و برق خوزستان اظهار کرد: در استان خوزستان از 171 حلقه چاه برای تامین بخشی از نیاز آبی استفاده می شود. در این زمینه علاوه بر اینکه سطح آب این چاه بسیار پایین آمده است، در بسیاری از شهرها فقط یک چاه داریم . 

وی افزود: شاید در حال حاضر آن یک چاه پاسخگوی نیاز مردم در بحث آب شرب باشد، اما اگر آن چاه از بین برود از نظر مسایل هیدرولیکی آب و یا مسایل فنی، آن شهرها در بحث تامین آب با مشکل مواجه می شوند زیرا تک منبع هستند و باید یک منبع در کنار آن چاه ها مد نظر قرار دهیم . 

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب خوزستان تصریح کرد: برخی از شهرها مانند دزفول و اندیمشک، تولید آب چاه آنها دقیقا برابر مصرف آن ها است و اگر یک چاه دچار مشکل شود، با تنش آبی در آن شهرها مواجه خواهیم شد . 

قرینه با اشاره به اینکه عمده مشکل در بحث خشکسالی کاهش سطح آب چاه ها در استان است، بیان کرد: کاهش دبی ورودی رودخانه ها مجموعه اثراتی دارد که باید به آنها توجه شود زیرا فقط مساله آبی مطرح نیست که اثراتی به دنبال دارد، بلکه مسایلی دیگری مانند قطعی برق است که مهم است . 

وی با بیان اینکه مجموعا 96درصد شهرها با توجه به شرایطی که وجود دارد، مشکل کمی یا کمی و کیفی در بحث آب خواهند داشت، گفت: 66درصد از شهرهای استان که 53 درصد جمعیت استان را شامل می شود، بر اثر وضعیت خشکسالی که وجود دارد، دچار مشکلی کمی در بحث آب می شوند. همچنین 30درصد شهرها که 34درصد جمعیت استان در آنجا زندگی می کند نیز با مشکلی کمی و کیفی مواجه خواهند شد . 

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به اینکه شرایط آبی در استان شرایط خاصی است، اظهار کرد: 15شهر در استان خوزستان دارای تنش آبی هستند. تنش به معنای آن است که تولید آب مساوی یا کمتر از مصرف مردم منطقه است. شهرهای شمال شرق استان مشکلات بسیار جدی در بحث آب دارند و باید از همه اهرم ها برای حل مشکلات آن ها استفاده کرد.
مرجع / ایسنا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
عبود
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۸
0
0
همه مون ولک باید ول کنیم بریم
آب مون شور بوده داره بدتر میشه
هوامونم که وضعش معلومه
یعنی ما مغز ... تو کله مونه که موندیم
:
:
:
آخرین اخبار