تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۰
کد خبر: ۱۶۱۰۲۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مدیر اداره آب و فاضلاب دزفول:
حجم ذخایر آب شرب دزفول تا پایان سال ۴ برابر می‌شود
مدیر آب و فاضلاب دزفول گفت: با اقدامات انجام شده و در دستور کار، حجم ذخایر آب شرب دزفول تا پایان سال چهار برابر می‌شود.

جمال‌الدین برفر پیش از ظهر امروز سه‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل اداره آبفا اظهار کرد: شرایط منطقه‌ای موجب شده تا هفت ماه از سال در دزفول جزو فصول گرم حساب شود؛ بنابراین در این ایام پیک مصرف آب، شبانه‌روز ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار مترمکعب آب توسط این سازمان در دزفول و صرفاً برای مصرف شهری تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته در بحث تأمین آب، مشکلات متعددی در دزفول وجود داشت، افزود: یک سیستم آب‌رسانی خوب شامل منبع تولید آب پایدار، مخزن ذخیره آب قابل‌اطمینان و شبکه توزیع مناسب است که ما در بحث منبع آب مشکلاتی داشتیم.

برفر گفت: طرح جامع آب‌رسانی دزفول در سال ۸۵ کلنگ زنی شد اما بنا به دلایلی بعد از سه سال متوقف شد و عملاً امکان استفاده از مخازن و خطوط انتقال به دلیل نواقص موجود، نبود، اما با پیگیری‌های متعدد موفق به فعال کردن مجدد این طرح پس از سه سال شدیم.

احداث ۱۰ حلقه چاه

مدیر امور آبفای منطقه دزفول ادامه داد: نتیجه این امر این شد که تعداد حلقه‌های چاه آب از ۲۸ حلقه که در سال گذشته داشتیم به ۳۸ حلقه رسید؛ یعنی بر اساس این طرح که در اختیار سازمان آب و برق است، ۱۶ حلقه چاه وارد مدار خواهد شد که در حال حاضر ۱۰ حلقه چاه فعال شده و ۶ حلقه چاه دیگر نیز در سال آینده فعال خواهند شد.

برفر همچنین با اشاره به اینکه متولی تولید و انتقال آب در طرح جامع سازمان آب و برق و توزیع آن بر عهده آبفا است، بیان کرد: اتمام ساخت یک مخزن ۳۰ هزار مترمکعبی و ورود آن به تأسیسات تصفیه‌خانه شمال از دیگر نتایج فعال شدن طرح جامع بود که به موجب آن حجم ذخیره آب دزفول از ۲۰ هزار مترمکعب به ۵۰ هزار مترمکعب افزایش یافته و در واقع افزایش ۱۵۰ درصدی پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت ذخیره آب در دزفول در حالت پایدار است، افزود: در مسیر جاده شوشتر، شهرک‌های صنعتی و منازل مسکونی مهاجران و حسین کلولی و سیاه منصور با بحران کمبود آب مواجه بودیم که خوشبختانه با حفر یک حلقه چاه و اقدامات اصلاحی انجام شده در شبکه آب شهری، این معضل برطرف شد.

برفر در خصوص مهم‌ترین پروژه‌های آبفای دزفول عنوان کرد: در بحث شبکه توزیع آب یک مشکل وجود داشت که باعث افت فشار در مناطق فرهنگ شهر، بهاران، ۸۶ هکتار و جاده شوشتر شده بود که در همین راستا اجرای یک طرح خط انتقال آب از تصفیه‌خانه شمال را دستور کار قرار داده ایم که ضلع شرقی دزفول را طی می‌کند و بدین ترتیب خیابان‌های احسان تا بلوار شهید محمدی زاده و جاده شوشتر را پوشش می‌دهد و ضمن انتقال آب مشکل افت فشار این مناطق را رفع می‌کند. این خط انتقال به طول هشت کیلومتر، مجوزهای حفاری را اخذ کرده و در مرحله انعقاد قرارداد است.

مدیر آبفای منطقه دزفول همچنین انتقال آب از تصفیه‌خانه شمال به کوی آزادگان به طول هشت کیلومتر و با سایز ۶۰۰ میلی‌متر را دیگر طرح در دستور کار این سازمان عنوان کرد و گفت: این دو طرح با اعتبار بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان در اختیار سازمان آب و برق است و به زودی به نتیجه خواهد رسید.

برفر افزود: در راستای افزایش حجم ذخیره آب، تجهیز و بهره‌برداری از یک باب مخزن ۳۰ هزار مترمکعبی دیگر در تصفیه‌خانه شمال نیز در دستور کار است که این مخزن هم‌اکنون در مرحله آبگیری و تست نهایی بوده و تا قبل از پایان سال وارد شبکه خواهد شد.

وی ادامه داد: بنابراین با این مخزن که تا پایان سال وارد شبکه می‌شود حجم ذخایر آب شرب دزفول تا پایان سال با افزایش چهار برابری به ۸۰ هزار مترمکعب خواهد رسید.

وی در خصوص تبلیغات و شایعات اخیر در دزفول مبنی بر لزوم خرید و نصب دستگاه‌های تصفیه آب خانگی هشدار داد: این تبلیغات شایعاتی بیش نیست و به هیچ عنوان از سوی ما تائید نمی‌شود چرا که دستگاه‌های تصفیه آب خانگی باعث حذف کلیه املاح و کلسیم موجود در آب می‌شود؛ ضمن اینکه موجب بروز اختلالات گوارشی و در بلندمدت موجب بروز پوکی استخوان در افراد استفاده کننده می‌شود.

دستگاه تصفیه آب نخرید

برفر تأکید کرد: آب دزفول به هیچ عنوان نیاز به دستگاه تصفیه خانگی ندارد و شهروندان دزفولی به هیچ عنوان نسبت به خرید این دستگاه تصفیه کننده اقدام نکنند.

مدیر آبفای دزفول در خصوص پروژه‌های فاضلاب نیز گفت: احداث ۲۵ کیلومتر شبکه جمع‌آوری و انتقال فاضلاب و احداث دو باب ایستگاه پمپاژ فاضلاب در دو منطقه کوی طالقانی و مدرس به ارزش ۳۰ میلیارد تومان در دستور کار بوده که این طرح در مرحله قرارداد است.

برفر افزود: فاضلاب دو منطقه طالقانی و مدرس وارد زهکش‌های کشاورزی می‌شود؛ بنابراین در راستای حذف آلاینده‌ها و بهداشت منطقه این طرح را در دستور کار قرار داده ایم.

وی انتقال فاضلاب منطقه زیباشهر در بالادست شهر دزفول که موجب آلودگی منابع آبی می‌شود را دیگر طرح در دستور کار برای شبکه فاضلاب عنوان کرد و افزود: بر اساس این پروژه در فاز اول ۶ کیلومتر و یک ایستگاه پمپاژ به شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهری متصل می‌شود که ارزش این قرارداد ۱۳ میلیارد تومان بوده و به زودی برای اجرای مناقصه وارد فاز نهایی می‌شود.

برفر گفت: طرح فاضلاب خیابان ۴۵ متری به سمت شریعتی و پیام‌آوران با ۳۰ میلیارد تومان نیز به مناقصه گذاشته شده که با مشخص شدن پیمانکار، ۴۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در این منطقه اجرا خواهد شد.

وی همچنین بیان کرد: دو طرح تحت عنوان اصلاح و نوسازی شبکه توزیع آب در پایگاه چهارم شکاری و تیپ ۲۹۲ زرهی نیز در دستورکار و در حال اجرا است.

مدیر آبفا دزفول اصلاح شبکه انتقال و توزیع آب در شمس‌آباد شامل ۵.۵ کیلومتر شبکه پلی‌اتیلن را دیگر طرح اصلاح شبکه در دستور کار برشمرد و گفت: این طرح از کوی پیام نور تا چهارراه آوج و ۳ کیلومتر اصلاح خط انتقال آب به شهرک انجیرک است.
مرجع / مـهـر
:
:
:
آخرین اخبار