تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۳
کد خبر: ۱۶۸۸۷۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
آب شرب خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارد
مدیر کل مدیریت بحران استان خوزستان با اشاره به وضعیت آب استان گفت: در حال حاضر آب شرب استان در وضعیت هشدار قرار دارد.

کیامرث حاجی زاده روز چهارشنبه در نخستین همایش علمی مدیریت بحران با موضوع تاثیر خشکسالی بر سلامت شهروندان در دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: از مدیران دستگاه های اجرایی، مدیران عامل شرکت‌های آب و فاضلاب می‌خواهیم برای برون رفت از بحران آب با فرمانداری ها همکاری داشته باشند و بر شبکه توزیع آب شرب دقت و نظارت کافی داشته باشند.

وی افزود: اگر وضعیت آب در استان مدیریت نشود در پاییز امسال با مشکل تامین آب شرب رو به رو می‌شویم. 

حاجی زاده بیان کرد: با توجه به مشکلاتی که در سال‌های اخیر در استان به وجود آمده است باید به سمتی حرکت کرد که بیشتر در حوزه پیشگیری گام برداشت. 

مدیر کل مدیریت بحران استان خوزستان افزود: خوزستان پنج مدل آب و هوای مختلف و توپوگرافی زمین شناسی مختلف دارد و وجود شرایط مرزی، صنایع بزرگ، رودخانه های جاری، جنگل‌ها و منابع مختلف انرژی آن را از دیگر استان‌ها متمایز کرده است. 

وی بیان کرد: در کمتر جایی از ایران می توان همزمان چند مدل آب و هوایی را تجربه کرد اما خوزستان این تجربه را دارد و علاوه بر این وجود صنایع بزرگ در این استان نیز خود به خود موجب بروز مشکلات بزرگی نیز شده است. 

حاجی زاده ادامه داد: بحران هایی مانند گرد و خاک با عمر 15سال، خشکسالی و بی آبی، ریشه در نبود زیرساخت‌های این استان دارند. 

وی با تاکید بر اتخاذ تصمیمات کارشناسی در برطرف کردن بحران های استان گفت: خوزستان از 32 بحران 21 بحران را در خود جای داده است که از این تعداد پنج بحران به فوق بحران تبدیل شده‌اند و اگر مدیریت نشوند به فاجعه تبدیل شده اند. 


سدها منبع قابل اتکایی برای تولید برق نیستند 

رییس دانشکده بهداشت دانشگاه اهواز نیز با اشاره به اینکه سدها از نظر اقتصادی به صرفه نیستند گفت: تولید برق از سدها فقط 13 درصد است که منبع قابل اتکایی در تولید برق نیست. 

عبدالکاظم نیسی با اشاره به اینکه یکی از عوامل بحران کمبود آب، سدسازی است گفت: سد برای جلوگیری از سیلاب، تولید برق و تنطیم مصارف آب ایجاد می شود در حالی که اگر بنا بود این تنظیم توسط سدها انجام شود امروز با بحران آب رو به رو نبودیم. 

وی با اشاره به معایب ساخت سدها در یک منطقه افزود: سدها از نظر زیست محیطی اکوسیستم را بر هم می‌زنند، موجب ایجاد گرد وغبار می‌شوند و از نظر اقتصادی به صرفه نیستند برای همین می بایست به سمت آبخوان داری می رفتیم. 

رییس دانشکده بهداشت دانشگاه اهواز بیان کرد: احداث سد در ایران نه از نظر اقتصادی و مدیریت منابع آب و نه از نظر محیط زیستی به دلیل تبخیر و رسوب قابل توجیه نیست. 

وی با اشاره به مشکلات کم آبی و خشک بودن اقلیم در ایران گفت: مشکل کمبود آب در ایران خشکسالی نیست بلکه اقلیم خشک است. 

نیسی با بیان اینکه افزایش جمعیت کشور از 36 میلیون به 80 میلیون نفر، موجب افزایش مصرف آب شده است اظهار داشت: پیش از انقلاب 70 درصد جمعیت در روستا ساکن بود و 30 درصد در شهرها، اما پس از انقلاب وضعیت برعکس شد به طوری که هم اکنون 80 درصد جمعیت در شهرها و 20 درصد در روستا ساکن هستند که این موضوع موجب افزایش مصرف شده است. 

وی گفت: روش‌های آبیاری بهینه در کشاورزی استفاده نمی‌شود، کشت محصولات متناسب با منطقه نیست و شبکه آبیاری مناسب برای جلوگیری از هدر رفت آب نداریم، همچنین از فاضلاب تصفیه شده کمتر استفاده می‌شود. 

رییس دانشکده بهداشت دانشگاه اهواز با بیان این که شبکه‌های جمع آوری فاضلاب و روان آب‌ها در خوزستان مشکل دارند بیان کرد: فاضلاب جزو آب‌های شیرین محسوب می شود و می‌توان با تصفیه آن برای مصارفی چون کشاورزی و شهری استفاده کرد. 
وی 2 عامل اصلی کمبود آب در ایران را نداشتن آمایش سرزمینی و نبود مدیریت منابع آب عنوان کرد. 

سد گتوند؛کاری غیرکارشناسی است که همه از حل مشکل آن عاجزند 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: سدی در خوزستان احداث شد که همه از حل مشکل آن عاجزند با وجود اینکه همه کسانی که دغدغه محیط زیست داشتند اعلام کردند که ساخت سد در این محل علمی نیست اما مجریان کار خودشان را انجام دادند. 

ایرج نظری اظهار داشت: هر کار زیربنایی که قرار است انجام شود باید از نظر علمی بررسی شود تا به مرحله اجرایی برسد. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر این که تصمیمات مسئولان باید ریشه در مکان‌های علمی و دانشگاهی داشته باشد گفت: کارهای بدون زمینه علمی نتیجه‌ای خوبی به دنبال نخواهند داشت و بدون استفاده از کارشناسان و راه‌حل‌های علمی نمی‌توانیم کار صحیح انجام دهیم. 

وی با اشاره به وجود بحران های متعدد در استان خوزستان و اهمیت پیش بینی و پیشگیری بیان کرد: وضعیت آب در برخی نقاط استان به گونه ای است که سلامت مردم را با مشکل رو به رو کرده لذا ضرورت دارد دستگاه های اجرایی پای کار باشند چراکه خشکسالی تاثیر زیادی بر سلامت مردم میتواند ایجاد کند. 

نظری اظهار داشت: مسمومیت ناشی از آب در رفیع و رامهرمز حاصل سهل انگاری در یک مساله کوچک بود که مشکلی بزرگ را ایجاد کرد که اگر دقت بیشتری در این 2 منطقه به خرج داده می شد این قدر با مشکل رو به رو نمی شدند. 

همایش ملی مدیریت بحران به صورت یک روزه برگزار و در آن کارگاه های آموزشی تاثیر خشکسالی بر سلامت شهروندان، تاثیر خشکسالی بر روان شهروندان، تاثیر خشکسالی بر آلودگی های آب و غذا و بیماری های منتقله از آنها و شیوه های توانمند سازی و تاب آوری مقابله مردمی، با حضور جمعی از اساتید دانشگاه های اهواز برگزار شد.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار