تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۳
کد خبر: ۱۷۳۸۲۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مدیر کل هواشناسی خوزستان :
راندمان بارورسازی ابرها حداکثر 10 درصد است
مدیر کل هواشناسی خوزستان با اشاره به اینکه بارور کردن ابرها یک علم است گفت: فرایند بارور سازی بر روی هر ابری قابل اعمال نیست و راندمان بارورسازی هم حداکثر 10 درصد است .

محمد سبزه زاری روز دوشنبه اظهار داشت: در شهری مانند یزد بارش سالانه در حد مناسب، 80 میلی متر در سال است که تجربه بارور کردن ابرها تنها هشت میلی متر به حجم بارندگی ها اضافه کرد که در کل سال ارزش چندانی ندارد. 

وی افزود: بارورکردن ابرها در یزد انجام می شود اما در خوزستان تاکنون صورت نگرفته است. 

سبزه زاری بیان کرد: اگر بارورسازی ابرها تاثیر قابل توجهی داشت قاعدتا ، برای خاموش کردن جنگل های سیبری و کالیفرنیا مورد استفاده قرار میگرفت. 

مدیر کل هواشناسی خوزستان سپس با اشاره به پیش بینی های امسال ادامه داد: بر اساس مدل های هواشناسی، میزان بارندگی در پاییز امسال مناسب است؛ پارسال در این فصل سیستمی وارد اهواز شد که همه مدل ها برای اهواز 30 تا 40 میلی متر بارش نشان می دادند اما جز اهواز در بیشتر نقاط استان باران خوبی بارید و در واقع بی هیچ دلیل مشخصی پیش بینی مدلها برای اهواز محقق نشد. 

وی گفت: تحلیل های مختلفی در این خصوص به دانشگاههای معتبر ارسال شد اما هنوز توضیح علمی درستی در خصوص دلیل اصلی این رخداد ارایه نشده است. 

تاثیر گرد و خاک بر بارندگی تحت تاثیر موقعیت جغرافیایی 

سبزه زاری اظهار داشت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته، تاثیر گرد و خاک بر روی بارندگی، مکان به مکان متفاوت است و بستگی به موقعیت جغرافیایی دارد. 

مدیر کل هواشناسی خوزستان ادامه داد: ذرات گرد و خاک آبدوست هستند رطوبت را جذب می کنند و قطرات را سنگین تر می کنند. 

سبزه زاری بیان کرد: گرد و خاک های آفریقایی که وارد توده ابر می شود رطوبت را جذب و قطرات را کوچک می کند اما به مرور که جلو می رود باعث می شود قطرات برخورد بیشتری داشته باشند و درشت تر شده و بارش های رگباری را در اروپا ایجاد کند. 

مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: اما در منطقه اردن و شمال فلسطین گرد و خاک باعث می شود بارش ها کمتر شود و برای خوزستان نیز به همین شکل است. 

وی ادامه داد: گرد و خاک بر روی سیستم های باران زایی که از جنوب حرکت می کنند(سودانی) تاثیری ندارد اما بر روی سیستم هایی که از شمال می آیند(مدیترانه ای) موثر است. 

سبزه زاری با اشاره به اینکه 2 مدل گرد و خاک گسترده و محلی وجود دارد گفت: منشا گرد وخاک گسترده از کشورهای همسایه است و پیش بینی آن راحت تر صورت می گیرد. 

مدیر کل هواشناسی خوزستان افزود: در ایران ایستگاههای هواشناسی اصلی از لحاظ تعداد و توزیع ، نسبتا وضعیت خوبی دارند و اما در عراق و عربستان تعداد آنها محدود است و کار برای ما سخت می شود. 

خوزستان ایستگاه دریایی ندارد 

سبزه زاری اظهار داشت: با وجود اینکه خوزستان یک استان ساحلی است اما هیچ ایستگاه هواشناسی دریایی ندارد. 

مدیر کل هواشناسی خوزستان افزود: خوزستان با کمبود امکانات ، تجهیزات و نیرو مواجه است و با کمبود 80 نیرو مواجه هستیم. 

مدیر کل هواشناسی خوزستان اضافه کرد: با وجود فارغ التحصیل های دانشگاهی در این حوزه ، ما به دلیل نداشتن مجوز استخدام ، امکان جذب نیروی مورد نیاز را نداریم.

وی ادامه داد: برخی خطاها در حوزه پیش بینی به علت کمبود امکانات و ضعف تجهیزات است اما باز هم امکان خطا وجود دارد و پیش بینی همیشه درصدی از خطا را دارد.

وی با اشاره به اینکه رادار دریایی نیز از جمله مهمترین تجهیزات مورد نیاز هواشناسی است ، گفت: با منطقه آزاد اروند در حال رایزنی هستیم که بخشی از بودجه برای تهیه رادار تامین شود که نیاز اصلی استان ساحلی ماست. 
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار