تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۴
کد خبر: ۱۷۴۸۰۰
print
نسخه چاپی
send
ارسال به دوستان
ذخیره
مشاور وزیر و مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا در حوزه محصولات سالم وزارت جهادکشاورزی گفت: براساس تفاهم نامه اخیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی طرح تولید سالم هشت محصول کشاورزی وارد مرحله اجرایی شد.

سعید سعادت چهارشنبه در حاشیه نشست هم اندیشی کشاورزی حفاظتی و استانداردسازی تولیدات کشاورزی با محوریت حفظ محیط زیست و منابع طبیعی در اهواز افزود: این محصولات شامل خیار، هویج، گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز، سبزی ها و صیفی جات در راستای ارتقای سلامت تولید خواهند شد ولی منتج به گواهی نمی شوند.

وی با تاکید بر لزوم تولید ارگانیک و گواهی شده محصولات کشاورزی در کشور با هدف ارتقای سلامت مردم گفت: وزارت جهاد کشاورزی در این راستا از تولید محصولات ارگانیک و گواهی شده حمایت می کند.

سعادت افزود: همه مراحل تولید محصول از مزرعه تا سفره در تولید محصولات گواهی شده و ارگانیک قابل رصد هستند و مصرف کننده با آگاهی کامل و اطمینان از سالم بودن آن، فرآورده را مصرف می کند.

وی با اشاره به ضرورت شناسایی مناطق مختلف خوزستان برای تولید محصولات سالم اظهار داشت: دزفول و احتمالا رامهرمز شرایط لازم را برای تولید محصول سالم دارند ولی سطح زیر کشت محصولات و مکان آن باید با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی باشد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی مطالبه گری مردم را در شتاب بخشیدن به تولید محصول سالم، گواهی شده و بهداشتی موثر خواند و افزود: باید در این زمینه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی شود تا مردم به مصرف محصولات سالم و گواهی شده ترغیب شوند. 

وی بیان کرد: در سال های آینده با تجربه اندوزی و افزایش سطح آگاهی کشاورزان، امکان توسعه عمل آوری محصولات ارگانیک و گواهی شده در همه نقاط کشور فراهم می شود ولی آنچه مهم و تعیین کننده است ترغیب مردم به مصرف اینگونه محصولات می باشد. 

تولید ارگانیک به محصولی گفته می شود که در همه فرآیند تولید آن از مواد و سموم شیمیایی استفاده نشود ولی در محصولات گواهی شده می توان از مواد شیمیایی با توصیه و نظارت کارشناسان در زمان و مقدار مشخص استفاده کرد.

مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا در حوزه محصولات سالم وزارت جهادکشاورزی اظهار داشت: افزایش درآمد کشاورزان و ایجاد امنیت غذایی در کشور ایجاب می کند در تولید محصولات گواهی شده برای مصرف در داخل و صادرات توجه بیشتری صورت گیرد.

وی با بیان اینکه امکانات و بسترهای لازم برای تولید محصولات ارگانیک و گواهی شده در کشور فراهم است، افزود: هرچند تولید محصول ارگانیک در فضاهای باز انجام می شود ولی در محیط های گلخانه ای که مصرف آب، سموم و کودهای شیمیایی کنترل می شود امکان تولید محصولات ارگانیک و گواهی شده وجود دارد.

سعادت با بیان اینکه مصرف تولیدات ارگانیک و گواهی شده نوعی پیشگیری از بروز برخی بیماری ها است، گفت: بهترین مکان مصرف تولیدات ارگانیک، بیمارستان ها، دانشگاه ها، مهدهای کودک و رستوران ها است.

وی افزود: افزایش سطح زیرکشت محصولات سالم و ارگانیک و بالا رفتن مصرف آن در نهایت به افزایش سطح درآمد کشاورزان خواهد شد.

در نشست هم اندیشی 'کشاورزی حفاظتی و استانداردسازی تولیدات کشاورزی' در سرسرای اداری سازمان جهاد کشاورزی خوزستان جمعی از کارشناسان، استادان دانشگاه و مدیران بخش کشاورزی خوزستان مسائل و چالش های پیش رو در کشاورزی حفاظتی و بهبود وضعیت خاک های کشاورزی را به بحث گذاشتند.

پنجم دسامبر(14آذر) روز جهانی خاک است.
مرجع / ایرنا
ایمیل مستقیم: info@khouznews.ir
پیامک: 5000205020
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار