تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۳
کد خبر: ۱۷۵۵۶۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
تردد اتباع عراقی و زائران ایرانی از مرز چذابه کاهش یافت
مدیر پایانه مسافری چذابه گفت: تردد اتباع عراقی و زائران ایرانی در یک ماه گذشته در گذرگاه مرزی چذابه به نحو قابل ملاحظه ای کاهش یافته است.

احسان نونژاد افزود: هم اکنون شمار روزانه تردد گردشگران عراقی، و نیز زائران ایرانی عتبات عالیات از این مرز به کمتر از 100نفر رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال بیش از 70 درصد کاهش نشان می دهد.

وی گفت: با وجود کاهش تردد گردشگران عراقی و زائران ایرانی ، فعالیت کاری پایانه مسافری چذابه همچنان به صورت شبانه روزی است.

مدیرپایانه مرزی چذابه ، نوسانات ارزی و افزایش هزینه زائران ایرانی را از دلایل عمده کاهش سفرهای زیارتی هموطنان به شهرهای مقدس عراق بیان کرد.

نونژاد کاهش 35درصدی سفر زائران اربعین حسینی به عراق از مرز چذابه را مرتبط با افزایش نرخ ارز دانست و افزود: اربعین پارسال حدود 380هزار زائر از چذابه به شهرهای مقدس عراق سفر کردند ولی امسال شمار زائران اربعین حسینی به 226هزار نفر رسید. 

ضرورت راه اندازی کنسولگری ایران در العماره

مدیرپایانه مرزی چذابه گفت: برای تسهیل در سفر گردشگران عراقی به جمهوری اسلامی ایران از مرز بین المللی چذابه ، راه اندازی کنسولگری کشورمان در شهر العماره مرکز استان میسان ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

نونژاد در ادامه افزود: بسیاری از ساکنان استان میسان عراق برای دریافت روادید به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در بصره مراجعه می کنند و سپس از طریق شلمچه وارد ایران می شوند.

به گفته وی بسیاری از شهروندان استان میسان عراق از راه اندازی نشدن کنسولگری ایران در شهر العماره ناخرسند بوده و با مراجعه به پایانه مرزی چذابه خواستار راه اندازی کنسولگری در این شهر شده اند.

وی با اشاره به موقعیت راهبردی چذابه در زمینه تجارت خارجی و تردد زائران اربعین حسینی و از سویی دسترسی بهتر ساکنان استان های شرقی عراق به ویژه استان میسان عراق برای دریافت روادید افزود:ضرورت دارد وزارت امور خارجه و سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد نسبت به راه اندازی کنسولگری در شهر العماره اقدام کنند تا زمینه برای سفر آسان تر ساکنان استان های شرقی عراق به ایران از طریق مرز چذابه فراهم شود.

نونژاد ادامه داد:در صورتی که مسئولان سیاسی 2 کشور برای حذف روادید تفاهم نامه امضا کنند شاهد حجم زیاد سفر شهروندان عراقی به جمهوری اسلامی ایران اسلامی ایران خواهیم بود.

آذر پارسال منطقه آزاد اروند با استناد به قانون اداره مناطق آزاد و ویژه کشور ، سفر گردشگران عراقی به محدوده منطقه آزاد اروند شامل شهرهای خرمشهر ، آبادان و مینوشهر را بدون روادید آزاد اعلام کرد و پس از آن حداقل 500هزار گردشگر عراقی به این شهرها سفر کردند. 
هم اکنون جمهوری اسلامی ایران در شهرهای کربلا ، نجف ، بصره ، اربیل و سلیمانیه عراق کنسولگری دارد.

مرز بین المللی چذابه در 110کیلومتری شمال غرب اهواز یکی از سه کانون اصلی تردد زائران اربعین حسینی بود.اربعین امسال 229هزار زائر از چذابه به عراق عزیمت کردند.

مرزهای زمینی شلمچه و چذابه و مرز دریایی خرمشهر از تیر سال 1382 پس از سرنگونی رژیم صدام برای صادرات کالا به عراق و در مهر همان سال برای اعزام زائران اربعین حسینی فعالیت خود را آغاز کردند.

پارسال یک میلیارد دلار کالای غیرنفتی از بازارچه های تجاری چذابه و شلمچه به عراق صادر شد که سهم بازارچه چذابه 350میلیون دلار بود.

در سال های اخیر فعالیت تجاری و تردد اتباع 2 کشور ایران و عراق در چذابه سبب رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در شهرهای غربی خوزستان شده است.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار