تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۳
کد خبر: ۱۸۰۱۵۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان:
سال آتی سه شهر خوزستان در معرض تنش آبی خواهند بود
  مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: اگر مصوبات شورای آب و برق استان عملیاتی نشود تابستان آینده سه شهر ایذه، باغملک و رامهرمز با تنش آبی رو به رو می شوند.
 
  کیامرث حاجی زاده روز دوشنبه در سیزدهمبن شورای آب و برق خوزستان در اداره کل مدیریت بحران استان با اشاره به اینکه در 10 تا 15 سال گذشته خشکسالی‌های بی‌سابقه‌ای در کشور به ویژه خوزستان تجربه شد بیان کرد:این خشکسالی باعث شد تا سفره‌های آب‌های زیرزمینی و چاه‌های آب شرب در برخی شهرستان‌ها خشک شوند.
وی با اشاره به مصوبات شورای هماهنگی آب و برق خوزستان گفت: بنا شده تا طرح‌های کوتاه مدت و میان مدت برای شهرستان ایذه و باغملک انجام و آبرسانی از دریاچه سد کارون سه صورت گیرد؛ همچنین برای شهرستان رامهرمز از سوی شرکت آب و فاضلاب خوزستان دستگاه آب‌ شیرین ‌کن نصب شود و موضوع آب پایدار از طریق تاسیسات بالا دست در دستور کار قرار گرفت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان افزود:بنا شده مصوبات نشست گذشته شورای هماهنگی آب و برق خوزستان که برخی اجرا و بعضی در حال انجام هستند تا پیش از شروع فصل گرما عملیاتی شوند.
وی با اشاره به برقراری آب غدیر گفت: دلیل قطع خط انتقال آب غدیر شکستگی کانال پای پل بر اثر سیلاب های اخیر بود که با تعمیرات سه ماه گذشته، آب این کانال به زودی وارد شبکه می‌شود.

** عملکرد قابل قبول سدها در سیلاب‌های اخیر
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان نیز با اشاره به سیلاب اخیر بیان کرد: اقدامات خوبی در این حوزه انجام شد و در رابطه با سیلاب می توان گفت و سدهای ما بسیار خوب عمل کردند و همه سیلاب ها را کنترل کردند.
فرهاد ایزدجو با اشاره به وجود خروجی از سد کرخه ادامه داد: به دلیل معارضاتی در پایین دست سد کرخه مقداری دبی این رودخانه کاهش یافت و از سویی ورودی سیلاب به تالاب هورالعظیم تاثیر داشت.
وی با بیان اینکه محدودیت عبور سیلاب در حوضه کرخه وجود داشت گفت: برنامه ریزی شده تا چند سال آینده ظرفیت انتقال سیلاب به حدود هزار متر مکعب بر ثانیه برسد تا دیگر هیچ مشکلی ناشی از سیلاب در دشت آزادگان به وجود نیاید.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان افزود: با توجه به شکل گیری شورای آب و برق موضوعات استان در این حوزه مورد بررسی قرار گرفت و جلسات متعددی هم در سازمان آب و برق خوزستان به صورت مشترک با شرکت آب و فاضلاب خوزستان برگزار کردیم که در آن نقاط پرخطر در تابستان سال 1398مورد بررسی قرار گرفت و هم اکنون تلاش می کنیم تا مشکلات را به حداقل ممکن کاهش بدهیم.
وی با بیان اینکه موضوع آبرسانی غدیر و آبرسانی مربوط به شهرهای آبادان و خرمشهر و همچنین مناطق شمال شرق خوزستان مورد بررسی قرار گرفته بیان کرد: برای تابستان آینده برنامه‌ریزی‌ خوبی انجام شد تا با حداقل مشکلات تابستان را بگذرانیم.
ایزدجو افزود: طرح های بلندمدت برای شمال شرق و جنوب شرق خوزستان در نظر گرفته شده که نیازمند منابع اعتباری زیادی هستند لذا به دنبال این هستیم تا از روش های مختلف این منابع را تامین مالی کنیم؛ در هر صورت طرح‌های بلند مدت به دلیل بزرگی کار و حجم عملیات سه تا چهار سال زمان بر خواهند بود.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار