تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۴
کد خبر: ۱۸۶۱۵۴
print
نسخه چاپی
send
ارسال به دوستان
ذخیره
 کتاب متلستان دزفولی در ۳۸۰ صفحه با موضوع داستان ها و واژه های دزفولی و کتاب مطبق خونه دسفیلی با هدف معرفی غذاهای سنتی مردم دزفول در ۲۲۷ صفحه به چاپ رسیده اند.

کتاب متلستان دزفولی به تالیف و گردآوری میرزکی ابراهیمی، هدی مسیح و الهام افتخارزاده اخیرا منتشر شده و به بیان داستان ها و واژه های دزفولی پرداخته است.

 در ابتدای  کتاب متلستان دزفولی به پیشگفتاری درخصوص فرهنگ مردم دزفول، پیشینه قصه گویی، قصه و متل اشاره شده و در مقدمه ای به هویت میراث فرهنگی ناملموس یا معنوی که سهم زیادی در تکوین هویت و شخصیت فرهنگی مردم ایفا می کنند، پرداخته شده است.

در این کتاب که به سفارش پایگاه مشترک تدوین پرونده های نامزدی میراث جهانی- دزفول به اهتمام محمد حسین حکمت فر و ویراستاری محمدحسین سبزقبایی زاده چاپ شده ۳۸ متل   با لهجه دزفولی به رشته تحریر درآمده است.  

در پایان این کتاب نیز واژه های دزفولی و معنی آنها طبق حروف الفبا آورده شده است.

چاپ اول کتاب متلستان دزفولی با موضوع افسانه ها و قصه های ایرانی  توسط انتشارات دارالمومنین در ۵۰۰ جلد منتشر شده است.

مروری بر کتاب "مطبق خونه دسفیلی "

کتاب مطبق خونه دسفیلی نیز با هدف معرفی غذاهای سنتی مردم دزفول به اهتمام محمد حسین حکمت و گردآوری و تحقیق سپیده زمانی راد و مریم دوایی فر در ۲۲۷ صفحه به چاپ رسیده است.

موضوع این کتاب معرفی غذاهای محلی دزفول است که توسط انتشارات دارالمومنین در ۵۰۰ جلد در نوبت اول چاپ شده است.

در این کتاب به تغییر شیوه زندگی و تغییرات سنت های گذشته و همچنین مضرات غذاهای غیرسنتی اشاره شده که با توسعه شهرنشینی و کم تحرکی و افزایش غذاهای آماده بیماری های نو پدید نیز وارد زندگی مردم شده است.

معرفی ۷۹ غذای سنتی، شیرینی سنتی و  غذاهای ایرانی در دزفول همراه با نحوه پخت و طبع ها و مزاج این غذاها از دیگر فصل های این کتاب است.

در پایان این کتاب نیز از حاج علی نوروزی نژاد، حاج رجب علی خسروپناه و حاج عبدالحسین انتظامی به عنوان پیشکسوتان قنادی در دزفول یاد شده است.

مرجع / ایرنا
ایمیل مستقیم: info@khouznews.ir
پیامک: 5000205020
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار