تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۸
کد خبر: ۱۸۶۴۰۱
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
تبلیغات انتخاباتی پشت پرده آسیب به حیات اجتماعی روستاها
تبدیل شتاب‌زده برخی روستاها به شهر اغلب با انگیزه‌ جلب رای اهالی و بدون در نظر گرفتن شرایط و استانداردها صورت می‌گیرد که این مسئله بدترین آسیب را به حیات اجتماعی روستاها ونظام تصمیم گیری می‌زند.
تبلیغات انتخاباتی پشت پرده آسیب به حیات اجتماعی روستاها

 در ابلاغیه روز گذشته وزیر کشور به استاندار خوزستان در خصوص تبدیل روستای شهیون مرکز بخش شهیون شهرستان دزفول به شهر شهیون و همچنین روستای رودزرد ماشین مرکز بخش رودزرد شهرستان رامهرمز به شهر رودزرد ماشین موافقت شد.

در یک ماه اخیر نیز دو شهرداری «جولکی» در شهرستان آغاجاری و «عنبر» در شهرستان مسجد سلیمان تاسیس شد و با اضافه شدن این شهرهای جدید، مجموع شهرداری های خوزستان به حدود 81 می‌رسد.

در خردادماه سال جاری بود که تبدیل 7 روستا به شهر در خوزستان به تصویب رسید و شمال روستای جولکی مرکز بخش جولکی از توابع شهرستان آغاجری، روستای زاووت مرکز بخش چلو از توابع شهرستان اندیکا، روستای سلطان‌آباد  و روستای رودزرد از توابع شهرستان رامهرمز، روستای عنبر از توابع شهرستان مسجدسلیمان، روستای عرب‌حسن مرکز بخش میان‌آب از توابع شهرستان شوشتر و روستای شهیون با مرکزیت شهیون از شهرستان دزفول بود.

همچنین چند روستای دیگر نیز برای تبدیل شدن به شهر مصوب شده است اما هنوز ابلاغ نشده‌اند که تبدیل نقطه جمعیتی میان‌کوه واقع در شهرستان امیدیه از جمله این موارد است.

بررسی ها نشان می‌دهد از لحاظ استاندارد و شاخص ها، بسیاری از شهرهای خوزستان شرایط شهر شدن را نداشته اند و در حد روستا باقی مانده‌اند و این در شرایطی است که شتاب زدگی در تبدیل روستاها به شهر بدترین آسیب را در آینده به حیات اجتماعی ونظام تصمیم گیری می‌زند.

تبلیغات انتخاباتی پشت پرده اصرارها برای تبدیل به شهر

حبیب الله فضل‌الله‌پور مدیرکل سیاسی پیشین استانداری خوزستان خردادماه سال جاری در این رابطه گفت: افرادی با موضوع تقسیمات کشوری به مشکلاتی در حوزه اجتماعی و  اظهارنظرهای غیرکارشناسی در این حوزه قطعاً به دنبال موضوعات خاص به جز موضوعات واقعی تقسیمات کشوری هستند.

فضل‌الله‌پور با اشاره به پیش‌روی بودن دوره یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در زمان انتخابات ممکن است بحث مربوط به تقسیمات کشوری یکی از مواردی باشد که دست‌آویز داوطلبان برای جذب افکار عمومی باشد بنابراین این موضوع به نباید به عنوان ابزاری جهت استفاده داوطلبان انتخاباتی قرار بگیرد.

وی افزود: از داوطلبان می‌خواهم که تقسیمات کشوری را دست‌آویزی برای جلب آرای عمومی قرار ندهند چرا که این موضوعات در انحصار وزارت کشور  بررسی می‌شود.

خسارت جبران ناپذیر به حیات اجتماعی روستاها

سید سعید جلالی مدیرکل تقسیمات کشوری وزارت کشور نیز در این رابطه می‌گوید: برخی فکر می کنند تبدیل روستا به شهر، اقدامی بزرگ است که عمدتا با هدف افزایش اعتبارات و یا دیگر امکانات صورت می گیرد و حال آنکه باید به سمتی برویم که روستاها احساس کنند روستا بودن برای آنان سود بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه هدف از تقسیمات صرفا تبدیل روستا به شهر نیست، افزود: تبدیل وضعیت یک ابزار برای توسعه بیشتر بوده و در صورتی که کارشناسان وزارت کشور تشخیص بدهند این کار انجام خواهد شد.

جلالی تصریح کرد: در غیر این صورت به طور قطع دولت به دنبال تبدیل روستاها به شهر نیست چرا که این کار در آینده خسارت جبران ناپذیری به حیات اجتماعی روستاها می زند.

وی از تدوین و اجرای طرح نظام درجه بندی روستاها و توجه به آنها  به جای افزایش شهرهای جدید خبر داد و یادآور شد: دولت در این طرح روستاهایی که جمعیت بالایی دارند و دارای پتانسیل ها و ظرفیت‌های بالقوه هستند را ویژه کمک می کند.

جلالی تصریح کرد: نباید طوری برخورد کنیم که بعد از چند سال روستاییان از انجام این کار پشیمان و وضعیت بدتر و موجب فرار روستائیان به کلان شهرها شود.

مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار