تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۷
کد خبر: ۱۸۶۹۶۶
print
نسخه چاپی
send
ارسال به دوستان
ذخیره
 رئیس مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی در محل‌های تجمع عزاداری، گفت: باید از ایجاد کانون آلودگی و رشد حشرات در اطراف محل‌هایی که مردم تجمع می‌کنند، جلوگیری شود.

دکتر مهدی حسینی‌زاده  با اشاره به ارائه آموزش‌های بهداشتی به موکب‌داران و افراد فعال در موکب‌ها اظهار کرد: هنگام مراجعه موکب‌داران به مراکز بهداشتی و درمانی جهت دریافت تأیید سلامت، آموزش نکات بهداشتی با اولویت رعایت بهداشت فردی، اهمیت شستن دست‌ها، رعایت بهداشت مواد غذایی، رعایت اصول نگهداری مواد غذایی، رعایت بهداشت و سلامت محیط و مدیریت پسماند و زباله‌های تولیدی در محل، به آنها ارائه می‌شود. همچنین حین انجام بازرسی‌ها، از طریق آموزش چهره به چهره نکات لازم بهداشتی در محل موکب‌ها ارائه می‌شود.

وی در خصوص لزوم حفظ بهداشت مواد غذایی و متولیان تأمین غذا در ایام محرم، افزود: با توجه به فصل گرما و همزمانی آن با پیک دوم بیماری‌های روده‌ای در خوزستان، جهت جلوگیری از طغیان بیماری‌های منتقله از آب و غذا، باید مواد غذایی با کیفیت خوب تهیه شود.

حسینی‌زاده ادامه داد: همچنین باید از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت یخچال یا سردخانه خودداری شود. از توزیع مواد غذایی بسیار حساس که با پایه شیر تهیه می‌شوند، سبزیجات و سالاد که رعایت مراحل چهارگانه سالم‌سازی آنها ضروری است، نیز باید خود داری شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: همچنین غذاهایی که بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شده‌اند نباید بین مردم توزیع شوند و هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع‌کننده غذا بر روی سفره‌ها و آلوده کردن سفره غذا جلوگیری شود 

حسینی‌زاده با بیان اینکه در تهیه غذا باید از مواد غذایی سالم دارای مجوزهای بهداشتی لازم استفاده شود، گفت: گوشت‌های مصرفی باید از گوشت‌های مورد تأیید دامپزشکی باشند و سلامت دام نیز باید در محل تایید شود. 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: همچنین در تهیه غذا باید از روغن‌های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین و از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو استفاده شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص نحوه تهیه و توزیع نوشیدنی‌ها هم گفت: برای تهیه نوشیدنی‌ها باید از نوشیدنی‌های بسته‌بندی یا از شربت‌های دارای مجوز  سازمان غذا و دارو استفاده شود. همچنین از به کارگیری اسانس‌ها و رنگ‌ها برای تهیه شربت و سایر مواد غذایی خارج از نظارت مسئول فنی حتی اگر مصرف خوراکی داشته باشند، خودداری شود.

حسینی‌زاده در خصوص استفاده از ظروف یکبار مصرف، بیان کرد: توصیه می‌شود از ظروف یکبار مصرف استاندارد و مورد تاکید مراکز بهداشت، ظروف یکبار مصرف با پایه گیاهی و ظروف آلومینیومی برای توزیع مواد غذایی گرم، شربت و آب آشامیدنی استفاده شود.

وی با اشاره به چگونگی نظارت بر سلامت آب مصرفی، عنوان کرد: نظارت بر سلامت آب مصرفی خوراکی و شست‌وشو، با بررسی سلامت  انشعاب آب مورد استفاده، مخازن سیار و ثابت تأمین آب مصرفی از طریق  انجام کلرسنجی‌ها، انجام آزمون‌های میکروبی آب مصرفی و انجام بازرسی‌های مشترک با سایر متولیان از جمله شرکت آب و فاضلاب و شهرداری انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: برای خنک کردن نوشیدنی ها از یخ‌های بهداشتی دارای مشخصات بسته‌بندی شده استفاده شود. همچنین شناخت محل تأمین یخ، نحوه حمل و نقل، وسیله حمل و نگهداری صحیح یخ‌های مصرفی در مراسم باید مورد توجه قرار بگیرد و از استفاده از یخ‌هایی که از محل تأمین آنها، سلامت و نحوه حمل و توزیع آنها مطلع نیستید خودداری شود.

وی عنوان کرد: جهت حفظ سلامت محیط و جلوگیری از تجمع پساب‌ها و فاضلاب‌های حاصل در محل، پیش‌بینی‌های لازم جهت هدایت درست فاضلاب تولیدی و جمع آوری بهنگام و صحیح فاضلاب مورد تاکید مراکز بهداشت است و باید در دستور کارگروه‌های عملیاتی آب و فاضلاب قرار بگیرد تا از ایجاد شرایط کانون آلودگی و رشد حشرات در اطراف محل‌هایی که مردم تجمع می‌کنند، جلوگیری شود.

حسینی‌زاده گفت: همچنین رعایت نظافت، شست‌وشو و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی و نصب سیستم لوله‌کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی، جمع‌آوری و انتقال و دفع زباله‌ها و پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی، نصب سطل با کیسه زباله متناسب جهت جمع‌آوری مرتب ظروف و لیوان‌های یکبار مصرف در  کنار هر ایستگاه صلواتی الزامی است.
مرجع / ایسنا
ایمیل مستقیم: info@khouznews.ir
پیامک: 5000205020
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار