تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۸
کد خبر: ۱۹۳۳۷۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
تداوم آبگرفتگی در اهواز/ مردم خواستار امداد رسانی هستند
با گذشت بیش از ۲۷ ساعت از پایان بارندگی چندساعته، آبگرفتگی شدید در اهواز، آبادان و کوت عبدالله همچنان ادامه دارد و ساکنان گرفتار خواستار امدادرسانی هستند.
 با گذشت بیش از ۲۷ ساعت از پایان بارندگی چندساعته، آبگرفتگی شدید در اهواز، آبادان، و کوت عبدالله همچنان ادامه دارد.

واحدهای مسکونی و تجاری در بسیاری از مناطق اهواز و کوت عبدالله دچار آبگرفتگی هستند و خودروها امکان تردد ندارند.

وسعت بحران به حدی است که به نظر می‌رسد، توان دستگاه‌های خدمات‌رسان استانی امکان امدادرسانی فوری را نداشته باشند.

مردم در مناطق مختلف مانند شهرک دانشگاه طی تماس‌های تلفنی با ابراز نگرانی از احتمال فروریختن منازل، خواستار امدادرسانی دستگاه‌های خدمان رسان شدند.

فلکه فرهنگشهر، خیابان شیخ بها، کوی علوی، ، شهرک الهیه، بهارستان، ملاشیه، زرگان، فرهنگیان، شهرک دانشگاه، شهرک اهواز، خیابان ادهم و کیانشهر تنها بخشی از مناطق بحرانی اهواز است.

در شهرستان کارون نیز مناطق کوت عبدالله، شکاره، گاومیش‌آباد، کانتکس و قلعه چنعان مناطق بحرانی اعلام شده است.

تاکنون هیچ برآوردی از خسارات وارده به ویژه در اهواز، کارون، آبادان، خرمشهر و شادگان اعلام نشده است.

 

خسارات آب گرفتگی‌های اهواز باید پرداخت شود

حجت الاسلام مرادی رئیس کل دادگستری خوزستان در این رابطه اظهار کرد: اولین دغدغه مردم و خواسته ما این است که این آبهای جاری در سطح شهر و خانه های مردم فوری تخلیه شود.

مرادی تاکید کرد: پیگیری خواهیم کرد تا خسارت‌هایی که به بر اثر آبگرفتگی به خانه ها و وسایل مردم وارد شده است  با کمک استانداری خوزستان محاسبه و پرداخت شود.

وی با بیان اینکه مثل بحث سیل باید دولت به مردم خسارت دیده برای بازسازی کمک کند گفت: تا احقاق حق کامل مردمی که دچار خسارت شدند کنار آنها خواهیم بود.

مشکل کجاست؟

اهواز به علت فقدان شبکه آب‌های سطحی و فرسودگی شبکه فاضلاب همواره با بارش نخستین قطرات باران، با مشکلات جدی مواجه می‌شود.

به  گفته مسوولان استانی، کمتر از ۵ درصد بودجه ۶۳۰ میلیارد تومانی مصوب دولت در فروردین ۹۶ برای شبکه فاضلاب اهواز وصول شده است.

بنا بر این گزارش، از مجموع 2400 کیلومتر شبکه جمع آوری و خطوط اصلی انتقال فاضلاب، حدود 900 کیلومتر آن از جنس بتنی و فرسوده بوده و کارکرد مناسب ندارد.
 ‏
 ‏سیلاب فروردین ماه سال جاری موجب برگشت آب رودخانه از مبادی ورود فاضلاب به کارون و همچنین پس زدگی و بالازدگی فاضلاب شد که اثرات مخرب به همراه داشت. این وضعیت بحرانی سبب ریزش ۶۵ کیلومتر از شبکه فاضلاب و انسداد حدود 900 کیلومتر از خطوط مذکور و معیوب شدن تجهیزات برقی و مکانیکی در 25 باب از ایستگاههای پمپاژ شد.
 ‏
 بدین ترتیب علاوه بر معایب و مشکلات شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب که قبل از سیلاب اخیر نیز بعنوان یک معضل اصلی برای اهواز مطرح بوده است، با وقوع سیلاب نیز خسارتهای قابل توجهی ناشی از انسداد، گرفتگی و ریزش خطوط و خرابی ایستگاهای پمپاژ فاضلاب به شبکه فاضلاب اهواز وارد شد که برآورد ریالی این خسارات معادل 467 میلیارد تومان بوده است.
 ‏
نکته قابل توجه دیگر اینکه همچنان 185000 متر مکعب فاضلاب اهواز از 24 نقطه وارد رودخانه کارون می‌شود.

در خصوص شبکه دفع آب‌های سطحی نیز، شهرداری اهواز خود را فاقد اعتبارات کافی برای ایجاد آن می‌داند و بنا بر اعلام شهردار، این موضوع نیازمند عزم ملی است چرا که در مجموع ۸ هزار و ۸۹۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار