منصور پوریان افزود: با توجه به اینکه بخش های پرمصرف گوشت قرمز همچون رستورانها ، تالارها و زندانها به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده و میهمانیهای جمعی و سفرها نیز تا ۹۰درصد کاهش یافته مصرف گوشت قرمز تنها به مصرف ناچیز خانوادهها محدود شده است.
وی گفت: کاهش مصرف گوشت قرمز در حالی است که تولید گوشت قرمز و
پرواربندی با توجه به بهبود مراتع و بارندگی ها در سال آبی جاری ، رو به
افزایش بوده و تولیدکننده قادر نیست دام خود را در یک شرایط کاملا نامتعادل
در بازار عرضه کند.
به گفته پوریان ، قیمت هرکیلوگرم دام زنده سبک با
وزن ۳۰ کیلوگرم به قیمت ۳۸۰ هزارریال و بالای ۵۰ کیلوگرم بین ۳۳۰
تا۳۵۰هزار ریال به فروش میرسد.
رییس شورای تامین دام کشور ادامه
داد:درچنین شرایطی دولت باید با خرید دام مازاد و ارایه تسهیلات ارزان قیمت
به تولید کنندگان اجازه ندهد دامداران بیش از این متضرر شوند.
پوریان،
با اشاره به اختلاف قیمت گوشت قرمز و دام در کشتارگاهها و بازار نهایی
مصرف (قصابیها) بیان کرد: دلالان و برخی واحدهای بستهبندی همچنان از این
وضعیت نهایت استفاده را میکنند و اجازه نمیدهند گوشت قرمز به بهای متعادل
و منطقی به دست مصرف کننده نهایی برسد.
وی گفت:با توجه به قیمت تمام
شده برای تولیدکننده ، هرکیلوگرم گوشت گوساله در بازار نباید بیش از
۶۰۰هزار ریال و گوشت گوسفند نباید بالاتر از۷۵۰هزار ریال باشد ولی در
عمل چنین چیزی در بازار اتفاق نیفتاده است.
افزایش پنج میلیونی جمعیت دامی کشور
رییس شورای تامین دام کشور ادامه داد: پارسال جمعیت دامی کشور از ۶۰ میلیون به ۶۵میلیون راس رسید.
پوریان با اشاره به مازاد تولید گوشت قرمز در کشور در شرایط فعلی بیان
کرد:به دلیل بسته بودن مرزهای تجاری کشور ، امکان صادرات گوشت و فرآورده
های گوشتی وجود ندارد و این وضعیت شرایط را برای دامدار و تولیدکننده بسیار
سخت کرده است.
وی گفت: هم اکنون دامدار چارهای غیر از نگهداشت دام و
پرواربندی اجباری ندارد که این خود هزینه زیادی را بر تولیدکننده تحمیل
میکند.
به گزارش ایرنا هرکیلوگرم گوشت گوسفندی در بازار اهواز تا ۹۰۰
تا یک میلیون ریال و گوشت گوساله تا ۸۵۰هزار ریال عرضه می شود به همین دلیل
بسیاری از خانوارهای با درآمد کم و متوسط توان خرید گوشت قرمز با این قیمت
ها را ندارند.