تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۸
کد خبر: ۲۰۲۹۳۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
یارانه ۷۵درصدی دولت در بیمه شلتوک خوزستان درسال جهش تولید
  رییس کارگروه خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی خوزستان گفت:یارانه ۷۵درصدی دولت در بیمه محصول راهبردی شلتوک خوزستان در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ شالی‌کاران خوزستانی را در سال جهش تولید برای تلاش بیشتر باانگیزه‌ترکرد.

محمد آلاله با بیان اینکه این  نخستین بار در تاریخ کشت شلتوک در خوزستان است که  شالی‌کاران استان از حمایت رسمی و شفاف دولت در تولید این محصول ارزشمند و پرطرفدار بهره‌مند می‌شوند افزود: سهم کشاورز شلتوک‌کار خوزستانی تنها ۲۵درصد است به عبارتی چنانچه حق بیمه هرهکتار برنج چهار میلیون ریال باشد دولت سه میلیون ریال آن را پرداخت می‌کند.
رییس کارگروه خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی خوزستان در ادامه تعهد پرداخت خسارت به هر هکتار از محصول شلتوک در خوزستان را ۵.۴ میلیون ریال بیان کرد.
وی گفت: با ورود دولت به بیمه محصول برنج در خوزستان ، تولید برنج در خوزستان اقتصادی‌تر و به صرفه‌ترخواهد شد و کشاورزان به تولید بیشتر دل گرم‌ترمی‌شوند.
آلاله با اشاره به مصوبه خرداد ماه هیات دولت مبنی بر مجاز شمردن کشت شالی در خوزستان همراه با ۲ استانی شمالی گیلان و مازندران اظهار داشت:با پوشش بیمه‌ای این محصول راهبردی هزینه‌های تولید آن کاهش خواهد یافت و نهاده‌های مورد نیاز کشت این برنج با قیمت مناسب تری به دست کشاورز خواهد رسید.
به گفته وی در طول سال‌های گذشته کشاورزان شلتوک‌کار خوزستانی حق بیمه این محصول را به علت غیرمجاز بودن این کشت از سوی دولت ، به طور کامل پرداخت می‌کردند ضمن آنکه قادر نبودند از نهاده‌های کشاورزی و تسهیلات ارزان قیمت بانکی بهره ببرند ضمن آنکه آب مورد نیاز این محصول را با قیمت بسیار بالاتری تهیه می‌کردند.
آلاله از شلتوک‌کاران خوزستانی خواست نسبت به بیمه محصول خود حداکثر تا آخر تیرماه امسال اقدام کنند.
کشت برنج به تازگی در برخی مناطق شمالی و جنوبی خوزستان از جمله شوشتر و شادگان شروع شده است.
بر اساس مصوبه آخرین نشست شورای کشاورزی خوزستان که ۳۱اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ به ریاست استاندار خوزستان برگزار شد امسال ۱۳۰هزار هکتار شالی در خوزستان زیرکشت می‌رود.
پارسال به برکت بارش‌های بی سابقه بهاری و پرشدن ذخایر آب سدهای خوزستان ، حدود ۲۰۰هزار هکتار به کشت برنج اختصاص یافت و در نهایت ۵۵۰هزار تن برنج محلی و عنبر بو به ارزش ۵۰هزار میلیارد ریال تولید شد که در تاریخ کشاورزی خوزستان بی‌سابقه بود.
این حجم تولید برنج در خوزستان که نیاز ۱۳میلیون ایرانی به این محصول بود از سوی رییس جمهوری مورد تقدیر ویژه قرار گرفت.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۲میلیون تن محصولات زراعی و باغی به ارزش ۲۹۰هزار میلیارد ریال وعمل آوری ۱۲۸ نوع محصول ، از نظر کمیت و تنوع تولید جایگاه نخست کشوری را دارد.
گندم ، جو ، ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای ، نیشکر ، گل ، محصولات جالیزی و صیفی ، خرما ، مرکبات ، برنج ، کنجد ، کلزا و چغندرقند از مهمترین محصولات تولیدی خوزستان است.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار