تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۵
کد خبر: ۶۱۴۴۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
برای نخستین بار در کشور ؛
معرفی 500 قاضی برتر به رئیس جمهور
معاون نظارت و ارزشیابی دادسرای انتظامی قضات کشور گفت: برای نخستین بار اسامی 500 قاضی برتر کشور در پنج جلد کتاب معرفی و در اختیار رئیس جمهور قرار گرفت.

علی رنجبر پیش از ظهر امروز در نشست قضایی قضات دادگستری و حوزه‌های قضایی تابعه خراسان جنوبی اظهار داشت: نظام قضا و امر قضاوت یکی از حساس‌ترین، پرخطرترین، سنگین‌ترین و پرمسئولیت‌ترین بخش‌های نظام جمهوری اسلامی ایران است.

وی تصریح کرد: ارزشیابی و نظارت بر عملکرد و وضعیت قضات، میزان کارایی قضات و توانمندی آنها، عزل و نصب، اعطای سمت و از این قبیل، از جمله وظایف حوزه معاونت ارزشیابی و نظارت بر عملکرد و وضعیت قضات است.

معاون نظارت و ارزشیابی دادسرای انتظامی قضات کشور با بیان این‌که موفقیت قضا و قاضی به کوه تشبیه شده است، اذعان داشت: کوه‌ها سبب آسایش و آرامش زمین بوده و هر آن امکان جنب و جوش و از هم پاشیده شدن آن وجود دارد و قاضی هم به همین‌گونه است.

رنجبر افزود: اگر بخواهیم امنیت و آسایش بر جامعه حاکم شود لازمه آن این است که قاضی از لحاظ درونی و هم از لحاظ تقوی و روحیه معنوی به درجه تثبیت رسیده باشد.

وی اضافه کرد: لازمه رسیدن به درجه تثبیت این است که تمامی کارها بر مبنای علم بوده و در عمل نیز خداوند در نظر گرفته شود.

معاون نظارت و ارزشیابی دادسرای انتظامی قضات کشور با بیان این‌که تقوا و پارسایی دو مقوله‌ جدانشدنی از قضا هستند، یادآور شد: تبعیت از هوای نفس انسان را از حق خارج می‌کند.

رنجبر متذکر شد: رعایت اخلاق و آداب، دانش و مهارت قضایی، رعایت شأن قضایی، حسن خلق، قدرت استنباط، رعایت جهات پیشگیرانه، اتقان آراء، مسلط بودن به امور کار قضا و بسیاری موارد دیگر از جمله ملاک‌های ارزشیابی قضات محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: با توجه به حساس بودن امر قضا، تعهد، روحیه بدهکاری به نظام، صحیح‌العمل بودن و تلاش از جمله ویژگی‌های قضات مطرح شده است.

معاون نظارت و ارزشیابی دادسرای انتظامی قضات کشور با بیان این‌که هدف از ارزیابی و بازرسی از قضات استان‌ها، سنجش دقیق و واقعی عملکرد قضات است، تصریح کرد: بر اساس ارزشیابی و نظارت بر عملکرد قضات آنها در پست خود ارتقاء می‌یابند.

رنجبر اذعان داشت: در این امر به دنبال آن هستیم تا همکاران را همانطور که لازم بوده و شایسته آنهاست شناسایی کرده و ملاک‌ها و معیارهای آنها سنجیده شود.

وی با بیان این‌که درصدد هستیم بازرسی‌ها و ارزیابی‌ها را بومی کنیم، ادامه داد: برای شناخت قضات هر چند مدت از قضات سطح استان بازرسی شده و نحوه عملکرد آنها نسبت به گذشته مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

معاون نظارت و ارزشیابی دادسرای انتظامی قضات کشور اضافه کرد: در این راستا قضات کل استان‌ها موظف شده‌اند هیئت‌هایی برای بررسی وضعیت همکاران در شهرستان‌ها اعزام و نتیجه آن را اعلام کنند.

فعالیت 10 هزار قاضی در کشور

رنجبر با بیان این‌که حدود 10 هزار قاضی در کشور امر قضاوت را بر عهده دارند، یادآور شد: سالانه 800 نفر به مجموعه دادگستری اضافه می‌شوند.

وی افزود: تا‌کنون یکبار تمام قضات کشور مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است که در این ارزیابی 500 نفر به عنوان قاضی برتر انتخاب و معرفی شده‌اند.

معاون نظارت و ارزشیابی دادسرای انتظامی قضات کشور متذکر شد: برای نخستین‌بار در کشور اسامی 500 نفر از قضات برتر در پنج جلد کتاب معرفی و در اختیار رئیس‌جمهور قرار گرفته است.

رنجبر گفت: بر اساس بازرسی‌های صورت گرفته از قضات و بخش‌های قضایی سطح خراسان جنوبی این استان بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته از استان‌های نمونه بود.

وی ادامه داد: با توجه به کثرت کار و حجم انبوه پرونده‌ها و کمبود کادر اداری و قضایی، همه همکاران در این نهاد لیاقت تشویق دارند، اما از میان قضات استان خراسان جنوبی تعداد 9 نفر به عنوان افراد شاخص و توانمند معرفی و تقدیر شدند.
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار