تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۷
کد خبر: ۶۶۶۲۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
در مصاحبه با شبکه «ان‌بی‌سی» ؛
ظریف: ایران به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیست
وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با شبکه آمریکایی «ان‌بی‌سی» تاکید کرد که ایران از همسایگان خود قویتر، پیشرفته‌تر و موفق‌تر است و نیازی به سلاح هسته‌ای ندارد
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبه با شبکه آمریکایی «ان بی سی» تصریح کرد که ایران به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیست.

ظریف در این مصاحبه تصریح کرد که ما هیچ نفعی در گسترش سلاح هسته‌ای نداریم و گفت که کشور ایران تمامی گام‌های لازم را برای متقاعد کردن جهان برمی‌دارد که ایران به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیست.

ظریف در مصاحبه خود تصریح کرد: ما به هرآنچه که به جامعه بین‌الملل تضمین دهد که ما به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیستیم، متعهدیم زیرا ما به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیستیم.ما نفعی در گسترش سلاح‌های هسته‌ای نمی‌بینیم.

وزیر خارجه ایران در پاسخ به مجری برنامه که گفت برای چه نفعی در داشتن سلاح‌های هسته‌ای نمی‌بینید زیرا شما یک کشور شیعه هستید و کشورهای سنی که با شما خوب نیستند، شما را احاطه کردند، پاسخ داد که اینها همه محاسبات اشتباه است که یک کشور شیعه به دنبال گسترش تسلیحات هسته‌ای برای محافظت از خود در مقابل همسایگان سنی است.

ظریف در ادامه گفت: ما باید به راه خود ادامه دهیم تا همسایگانمان را متقاعد کنیم که ما می‌خواهیم در صلح و آرامش با آنها زندگی کنیم. سیاست جغرافیایی—این واقعیت که ما بزرگتر شده‌ایم، این حقیقت که منابع انسانی ما بسیار پیشرفته تر از همسایگان ما است--- تمامی اینها به ما زمینه‌های ذاتی قدرت می‌دهد که ما نیازی به تقویت دیگر قابلیت‌های خود نداشته باشیم.

وزیر خارجه کشورمان، اصل بازدارندگی هسته‌ای را «دیوانگی» خواند و گفت که پاکستان به واسطه اینکه تسلیحات هسته‌ای دارد، قوی‌تر از ایران تلقی نمی‌شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران تأکید کرد: این واقعیت که همه در جامعه بین‌الملل بر این باورند که انهدام قطعی متقابل کاملاً دیوانگی است. این شیوه‌ای است که آمریکا، روسیه و دیگران از طریق احتمال تخریب یکدیگر به دنبال صلح و امنیت هستند.

ظریف ضمن تأکید بر اینکه سلاح‌های هسته‌ای به امنیت کشور دارنده این سلاح‌ها کمکی نمی‌کند، گفت: اعتقادی ندارم که نیازی به تلقین این مفهوم باشد که سلاح‌های هسته‌ای به ایمنی کشورها کمک می‌کند. آیا این سلاح‌ها به ایمنی پاکستان کمک کرد. آیا این سلاح‌ها به ایمنی اسرائیل کمک کرد؟ آیا به ایمنی آمریکا کمک کرد. آیا به ایمنی روسیه کمک کرد. تمامی این کشورها حساس هستند.

وی سپس اینگونه ادامه داد: هم‌اکنون شما دلیل و مدرک داریم که سلاح‌های هسته‌ای یا مقادیری از قدرت نظامی، شما را امن نمی‌کند بنابراین ما باید در یک نمونه (پارادایم) متفاوت زندگی کنیم و این چیزی است که ما می‌خواهیم.

موضوع بعدی که رئیس تیم مذاکرات هسته‌ای ایران به آن اشاره کرد، غزه بود و در مصاحبه خود با ان بی سی خواستار «توقف هرچه سریعتر» بمباران غزه توسط رژیم صهیونیستی شد و از آمریکا به دلیل عدم جلوگیری از این اقدامات صهیونیست‌ها انتقاد کرد.

ظریف در اینباره گفت: جای تأسف است که افراد کشته می‌شوند. تقریباً یکصد نفر کشته شده‌اند، بیش از 500 نفر در غزه زخمی شده‌اند و آمریکا هیچ اقدامی صورت نمی‌دهد. ما می‌دانیم که تمامی سلاح‌هایی که اسرائیل برای حمله به غیرنظامیان در غزه استفاده می‌کند، توسط آمریکا ارائه شده است.و ما شاهد هیچ‌گونه اقدام آمریکا برای محکوم کردن این اقدامات نیستیم که از شورای امنیت برای پایان دادن به این اقدامات (اسرائیل) استفاده کند.

ظریف ادامه داد: ما خواستار توقف فوری تمامی این اقدامات هستیم. به عقیده ایران، اقدامات اسرائیل غیرنظامیان غزه را در معرض خطر قرار می‌دهد و اعضای شورای امنیت سازمان ملل، مسوولیت اخلاقی و قانونی دارند که مداخله کنند.
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار