تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۴
کد خبر: ۷۲۴۱۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
ساخت سد بالارود اندیمشک محوطه باستانی پیش از تاریخ را تهدید می‌کند
عملیات احداث سد بالارود در اندیمشک درحالی آغاز شده که محوطه باستانی بردپنیر متعلق به هزاره چهارم میلادی در معرض خطر آبگیری و عملیات ساخت و ساز سد قرار گرفته است. با اینکه مسئولان سد اعلام کرده‌اند که خطر نفوذ آب به این محوطه باستانی صفر است اما متولیان میراث‌فرهنگی و کارشناسان این جمله را نوعی بی‌اعتنایی به محوطه بردپنیر می‌دانند. محوطه باستانی بردپنیر متعلق به هزاره چهارم‌ ق.م است. این محوطه با اینکه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده اما تاکنون هیچ بررسی باستان‌شناختی و ضوابط عرصه و حریم میراث‌فرهنگی را تجربه نکرده است. شاید به‌همین دلیل است که هم‌اکنون بخشی از این تپه متعلق به پیش از تاریخ در محوطه کارگاه سدسازی قرار گرفته و محل دپوی خاک سدسازان شده است.

«مجتبی گهستونی» دبیر و سخنگوی انجمن تاریانا با تاکید بر اینکه محوطه برد‌پنیر متعلق به دوره اروک و پیش از تاریخ است و این منطقه به ‌لحاظ باستان‌‌شناسی اهمیت بسیاری دارد به خبرگزاری میراث‌فرهنگی گفت:« محوطه باستانی برد‌پنیر یکی از مناطق باستانی ارزشمند اندیمشک است که هم‌اکنون در معرض خطر ساخت و آبگیری سد قرار دارد».  

او گفت:« با اینکه سفال‌های پراکنده در سطح محوطه باستانی بردپنیر بسیار پراکنده و  نزدیک به 4 هکتار است و مسئولان سدسازی وعده داده‌اند که احتمال آبگیری صفر و خسارت به محوطه بسیار اندک است اما از آنجایی که هیچ استعلامی از میراث‌فرهنگی استان گرفته نشده و باستان‌شناسان به بررسی و گمانه‌زنی نپرداخته‌اند نگرانی‌ها نسبت به تهدید این محوطه باستانی همچنان ادامه دارد».  

گهستونی ادامه می‌دهد، با اینکه پس از توافقات اولیه با مسئولان سد قرار شده که محوطه بردپنیر به فاصله 100 متر از کارگاه سدسازی حصار کشی شود اما از آنجایی که بخشی از این محوطه در کارگاه سد سازی قرار دارد و تبدیل به محل دپوی خاک‌ شده ضرورت دارد هرچه سریعتر در این منطقه نجات‌بخشی‌های باستان‌شناسی صورت بگیرد.
:
:
:
آخرین اخبار