يك متخصص تغذيه گفت: مواد غذايي كه بايد در عصرانه مصرف شود، در سنين و همچنين برای وزنهاي مختلف، متفاوت است.
دكتر فريده شيشهبر اظهار كرد: مواد مصرفی در وعده عصرانه برای افراد چاق، لاغر و نرمال متفاوت است. در افرادي كه داراي وزن نرمال هستند، مصرف ميوهها توصیه میشود. افراد چاق باید در عصرانه تنها میوه بخورند و برای افراد لاغر علاوه بر ميوه مصرف مواد غذايي پرانرژي، مغزدانهها، نان و پنير، ارده و خرما، شير و كيك توصيه ميشود.
وي ادامه داد: افراد بيمار بايد زير نظر مشاور تغذيه و بر اساس دارويي كه مصرف ميكنند، مواد مصرفی عصرانه خود را انتخاب کنند.
شيشهبر با اشاره به اينكه گاهي بعضي افراد احساس ميكنند كه نياز دارند در وعده عصرانه، غذای كاملي بخورند، گفت: ممكن است افراد به خاطر مشغله زندگي و شرايط كار نتوانند وعدههايي غذايي خود را به خوبی بخورند، به همين دليل در عصرانه غذاي خود را ميل ميكنند. اگر افراد در عصرانه غذاي كامل بخورند و اين روند به طور مكرر تكرار شود ممكن است عارضه چاقي را در پي داشته باشد.
وي ادامه داد: ساعت خوردن عصرانه بستگي به زمان خوردن ناهار و شام دارد. يعني زماني را بين اين دو وعده در نظر ميگيريم و نصف آن زمان، هنگام خوردن عصرانه است.
این متخصص تغذیه تصريح كرد: خوردن عصرانه در روزهاي گرم و سرد سال هم متفاوت است. در روزهاي گرم افراد به طور طبيعي به مواد غذايي سرد گرايش پيدا ميكنند و از آب ميوههاي خنك استفاده ميكنند ولي ميوه را نیز حتما باید در عصرانه خود بگنجانند.
شيشهبر درباره اين كه در روزهاي سرد، بهتر است در عصرانه شير مصرف شود، گفت: در روزهاي سرد هم افراد به طور طبيعي به خوردن مواد غذاييهاي گرم گرايش پيدا ميكنند. پس سعي شود شير را گرم مصرف كنند. همچنين مصرف ميوهها در عصرانه فراموش نشود.