يك متخصص تغذيه با اشاره به ساختمان روغنهاي حيواني و جایگاه آن در رژیم غذایی گفت: مصرف روغن حیوانی براي همه ردههاي سني مضر است و استفاده از آن به هيچ رده سني توصيه نميشود.
دكتر مجيد كارانديش اظهار كرد: روغنها و چربيها بخشي از مواد مغذي انرژيزا در تغذيه افراد است. وظيفه اصلي اين روغنها و چربيها، تامين انرژي و مقداري اسيدهاي چرب ضروري است كه بدن به آنها نیاز دارد.
وي افزود: اسيدهاي چرب که ساختمان چربيها را تشكيل ميدهند به سه گروه اصلي تقسيم ميشوند؛ اسيدهاي چرب اشباع، اسيدهاي چرب غيراشباع با يك پيوند دوگانه و اسيدهاي چرب غيراشباع با چند پيوند دوگانه گروههاي اصلي اسيدهاي چرب هستند.
كارانديش ادامه داد: در تغذيه انسان هيچ نياز و ضرورتي به اسيدهاي چرب اشباع نيست و دريافت آنها بيش از حد لازم، عوارض بسيار جدي در پی دارد؛ از جمله گرفتگي عروق كه منجر به سكته ميشود.
وي افزود: بيشتر اسيدهاي موجود در روغنهاي حيواني، اسيدهاي چرب اشباع است و قطعا مصرف این روغنها، عوارض جانبي جدي به همراه دارد. از سوی دیگر متاسفانه درباره مفيد بودن روغنهاي حيواني تبليغات بسیاری ميشود كه به هيچ عنوان از نظر علمي ثابت نشدهاند.
اين متخصص تغذيه گفت: افراد میتوانند در رژیم غذایی خود تنها بين صفر تا حداكثر 10 درصد از اسيدهاي چرب اشباع استفاده کنند.
وي تصريح كرد: در روند طبیعی تغذیه، در حين غذا خوردن مقداري اسيدهاي چرب اشباع وارد بدن ميشود، به طور مثال در شير و لبنيات، تخممرغ و پنير مقداري اسيد چرب اشباع وجود دارد. پس علاوه بر این مواد غذایی، خوردن روغنهای حیوانی موجب ميشود از 10 درصد مجاز مصرف اسیدهای چرب اشباع فراتر رويم.
كارانديش گفت: مقداري از دريافت اين گونه چربيها اجتنابناپذير است ولي مصرف آن براي همه ردههاي سني مضر است و صرف روغن حیوانی به هيچ رده سني توصيه نميشود.
اين متخصص تغذيه ادامه داد: درصد و تناسب چربي روغنهاي مايع و جامد حيواني فرق دارد ولی عمده اسيدهاي چرب اين روغنها ، اسيدهاي چرب اشباع است.