تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۷
کد خبر: ۲۹۱۷۹۱
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مصرف آب در کشت برنج با اجرای طرح قطره‌ای نواری به یک سوم می‌رسد

 رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان گفت: اجرای طرح آبیاری "قطره‌ای - نواری" در کشت برنج، مصرف آب را به یک سوم می‌رساند.

سید بهرام اندرزیان با تاکید بر استفاده از دانش و تکنولوژی‌های جدید در کشاورزی بیان کرد: یکی از مهمترین چالش‌های کشت برنج در استان خوزستان حجم زیاد آب آبیاری مورد نیاز در روش‌های سنتی آبیاری غرقابی است که غالبا استان را با مشکل تامین آب کشاورزی و مدیریت زه‌آب مواجه کرده است.

وی با اشاره به تحقیقات انجام شده در راستای مصرف بهینه آب و افزایش راندمان اظهارکرد: یک طرح تحقیقاتی آزمایشی برای آبیاری در مزارع برنج اجرا شد و توانستیم با مصرف آب کمتر و استفاده از آبیاری قطره‌ای - نواری، بهره‌وری برنج را به سه برابر افزایش دهیم.

انتقاد از روش غرقابی برای کشت برنج

رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان با انتقاد از روش غرقابی برای کشت برنج گفت: در این روش زمین پر از آب شده و عرصه به صورت منداب در می‌آید که با اشباع شدن خاک و تلفات ناشی از روان آب همراه است به گونه ای که این شرایط باعث نابودی مزارع و خاک خواهد شد.

اندرزیان اضافه کرد: با اجرای روش آبیاری قطره‌ای -نواری تلفات آب کاهش و عملکرد محصول بسیار مطلوب است.

وی گفت: این طرح در سطح حدود چهار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کارون اجرا و با توجه به نیاز گیاه، آب از طریق لوله‌های نصب شده در مزرعه در اختیار بوته گیاه قرار گرفته و حجم آب مصرفی به یک سوم کاهش می‌یابد.

رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان تصریح کرد: اگر در سیستم آبیاری معمول ۶۰ هزار متر مکعب آب مصرف شود در روش آبیاری قطره‌ای نواری میزان مصرف آب به حدود ۲۰ هزار متر مکعب کاهش می‌یابد.

اندرزیان با بیان اینکه این سیستم آبیاری در فصل زراعی قبل اجرا و امسال نیز تکرار می‌شود گفت: می‌توان سیاست‌های تشویقی در راستای کاهش مصرف آب اعمال کرد تا کشاورزان برای اجرای این طرح تشویق شوند.

بخش زیادی از تلفات محصول مربوط به پس از برداشت است

وی با بیان اینکه بخش زیادی از تلفات محصول مربوط به پس از برداشت است ادامه داد: اگر کمباین نامناسبی برای برداشت محصول استفاده شود همه تلاش‌ها بی‌نتیجه خواهد ماند بنابراین باید شیوه‌های برداشت و کمباین‌های مناسب با تراکم مزرعه انتخاب شود.

رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان اظهارکرد: ضریب مکانیزاسیون کشاورزی نسبت به گذشته افزایش یافته ولی تا رسیدن به نتیجه مطلوب فاصله است.

بر اساس این گزارش، یکی از مهمترین چالش‌های کشت برنج در استان خوزستان حجم زیاد آب آبیاری مورد نیاز در روش‌های سنتی آبیاری غرقابی است که غالبا استان را با مشکلات زیاد تامین آب کشاورزی و مدیریت زه‌آب آن مواجه کرده است.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار