تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۷
کد خبر: ۱۱۰۲۵۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مدیرکل دفتر گلخانه ها و قارچ وزارت جهاد کشاورزی:
صادرات قارچ 72 درصد افزایش یافت
قارچ از جمله محصولاتی است که تولید آن به آب کمتری نیاز دارد لذا باید کشت و تولید این محصول در کشور توسعه یابد تا عملکرد تولید این محصول از 20 کیلوگرم در واحد سطح به 30 کیلوگرم افزایش یابد
مدیر کل دفتر گلخانه ها،گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی از افزایش 72 درصدی صادرات قارچ از نظر ارزش ریالی در هفت ماهه امسال خبر داد.

سیدمحمد کیایی با بیان اینکه در هفت ماهه نخست امسال یک هزارو 700 تن قارچ به ارزش 3.7 میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده است افزود: عمده این محصول به کشور روسیه صادر شده است.

وی با بیان اینکه این میزان صادرات از نظر وزنی 43 درصد رشد داشته است گفت: سرانه مصرف قارچ در کشور در حال حاضر یک کیلو و 100 گرم می باشد در حالی که سرانه مصرف قارچ در دنیا سه کیلوگرم و در کشورهای پیشرفته پنج تا شش کیلوگرم است.

کیایی بحران آب را یکی از معضلات بخش کلان کشاورزی دانست و گفت: با توجه به این بحران و اینکه ایران از جمله کشورهای کم آب می باشد لذا تولید محصولات با آب بری بالا کمتر مورد توجه قرار گرفته و در عوض تولید محصولاتی که آب بری کمتری دارند مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است.

وی افزود:قارچ از جمله محصولاتی است که تولید آن به آب کمتری نیاز دارد لذا باید کشت و تولید این محصول در کشور توسعه یابد تا عملکرد تولید این محصول از 20 کیلوگرم در واحد سطح به 30 کیلوگرم افزایش یابد.

مدیر کل دفتر گلخانه ها،گیاهان دارویی وقارچ وزارت جهاد کشاورزی به شرایط پرورش قارچ اشاره کرد و گفت:خوزستان با شرایط اب و هوایی گرم و خشک و هزینه بالای انرژی برای خنک کردن محیط پرورش قارچ برای تولید این محصول چندان مناسب نیست با این وجود شرکت جلگه دز دزفول با استفاده از تکنولوژی روز دنیا اقدام به پرورش قارچ خوراکی کرده و توانسته به استاندارد جهانی دست یابد.

مدیر کل دفتر گلخانه ها،گیاهان دارویی وقارچ وزارت جهاد کشاورزی در خصوص توسعه کشت گلخانه ای در کشور نیز گفت:با توجه به کم آبی سالهای اخیر طرح تولید سبزی و صیفی گلخانه ای در برنامه ششم در دست پیگیری است که در گام نخست کشت خیار و گوجه در گلخانه اجرا می شود و با کشت گلخانه ای صرفه جویی 10 تا 12 درصدی در مصرف آب را خواهیم داشت.

وی افزود:طبق آمارنامه سال 92 سطحی معادل 240 هزار هکتار در سراسر کشور به زیر کشت خیار و گوجه در فضای باز رفت که اگر کشت این دو محصول در گلخانه انجام شود سه میلیارد متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی می شد.

کیایی اظهار کرد:طبق طرح مصوب وزارت جهاد کشاورزی در مرحله نخست مقرر شد 15 هزار هکتار از کشت خیار و گوجه در فضای باز به فضای گلخانه ای منتقل شود.

مدیر کل دفتر گلخانه ها،گیاهان دارویی وقارچ وزارت جهاد کشاورزی در خصوص کشت گیاهان دارویی نیز گفت:زعفران و گل محمدی دو طیف گسترده گیاهان دارویی ایران به شمار می روند که کشت زعفران به دلیل شرایط آبی کشور از سمت خراسان رضوی و خراسان جنوبی به سایر مناطق کشور نیز گسترش یافته است اما این توسعه به دلیل کمبود آب باید با احتیاط اجرا شود.

کیایی افزود:از آنجا که عرصه مناسبی برای کشت گیاهان دارویی در کشور وجود ندارد معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی کشت این گیاهان را در اراضی شیب دار به صورت دیم و کم آبیاری با هدف توسعه کشت گیاهان دارویی را در دستور کار قرار داده است.

وی افزود:در حال حاضر حدود 84 هزار هکتار زعفران،17 هزار هکتار گل محمدی و 43 هزار هکتار دیگر گیاهان دارویی در کشور کشت می شود که در برنامه ششم ، توسعه کشت آنها پیش بینی شده است.

کیایی اظهار کرد:گیاهان دارویی طیف وسیعی را در عرصه های مختلف سرد و گرم تحت پوشش قرار می دهند که در اقصی نقاط کشور کشت می شوند.

کارگاه آموزش تخصصی پرورش قارچ خوراکی با حضور 160 تولید کننده قارچ سراسر کشور روز سه شنبه در مرکز علمی کاربردی دزفول برگزار شد.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار