تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۰ - ۲۱:۲۳
کد خبر: ۱۱۳۷۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
دو نفر مفقودی سیل بهبهان پیدا نشدند/ 55 میلیارد تومان خسارت
فرماندار بهبهان با تشریح ابعاد سیل اخیر در این شهرستان گفت: بر اساس مستندات موجود دو نفر مفقود شده اند و عملیات تجسس و تفحص مفقودان در منطقه ادامه دارد.

فرهاد باذلی محبوب در گفتگو با  مهر اظهار کرد: یکی از این مسیلها که مسیل بسیار بزرگ و از مقطع بزرگی نیز برخوردار است به نام مسیل لیکک معروف است و از سمت شهرستان و ارتفاعات بالادست شهر بهمئی منشا گرفته و آبراهه های متعددی نیز به آن ملحق می شود، به دشت محل حادثه منتهی و از آنجا به رودخانه ملحق می شود. این مسیل یا رودخانه فصلی میزان 135 میلی متر بارندگی و نزولات جوی را در کمتر از یک ساعت به دشت مزبور و محل حادثه می ریزد که در چندین سال اخیر بی سابقه بوده است.

وی عنوان کرد: علاوه بر مسیل مذکور سه مسیل دیگر نیز به این دشت و رودخانه مارون منتهی می شوند. مجموع نزولات جوی که این سه مسیل به دشت جاری کردند در مجموع 77 میلی متر است و در مجموع به طور همزمان 212 میلی متر بارندگی به دشت هجوم آورده و سیلاب کاملا بی سابقه ای در یک عرصه کم و در زمان کوتاه (حجم آب فوق العاده زیاد در زمانی کم ) به راه افتاد.

باذلی محبوب در مورد دلایل فنی رخداد این حادثه گفت: مواردی مانند میزان و شدت بارندگی در بازه زمانی بسیار کوتاه (حدود یک ساعت)، شیب هیدرولیکی و توپوگرافی تند در مسیل های منطقه، عدم ظرفیت مناسب مقطع مسیل های مذکور برای عبور سیلاب، عدم داشتن استانداردهای فنی در احداث ابنیه مسیر آبراه های مذکور از جمله پلها و جاده ارتباطی بهبهان –رامهرمز و عدم اجرای طرحهای آبخوان و آبخیزداری به منظور جلوگیری از سیلاب بر روی آبراه های مزبور دخیل بوده اند.

باذلی محبوب افزود: تا کنون 11 تن کشته شده و بر اساس مستندات موجود دو نفر مفقود شده اند که تاکنون نیز نیروهای امدادی هلال احمر، بسیج، تیپ دوم امام حسن مجتبی، پایگاه پدافند هوایی، نیروهای محلی و همچنین سه فروند چرخبال و پنج تن از غواصان نیروی دریایی و 14 قلاده سگهای مخصوص اعزامی نیروی انتظامی در منطقه مشغول عملیات تجسس و تفحص مفقودان هستند.

فرماندار بهبهان عنوان کرد: کل خسارت برآورد شده تا کنون معادل 55 میلیارد تومان بوده که بیشترین خسارات به مزارع ذرت، گندم، زیرساختهای کشاورزی شامل کانالها، سرابها، زهکشهای سنتی و مدرن، دامداریها، راه و ابنیه های فنی و پل ها در محور بهبهان-رامهرمز و محورهای ارتباطی روستایی بویژه در بخشهای مرکزی و تشان بوده است.

وی ادامه داد: دیگر بخشهای خسارت دیده شامل شبکه های برق روستایی، شبکه های مخابراتی، خطوط انتقال و توزیع آب آشامیدنی روستایی و گاز است.

وی در پاسخ به اینکه چه اقداماتی برای جبران خسارتها انجام شده، گفت: ستاد مدیریت بحران شهرستان به ریاست سرپرست حوزه معاونت عمرانی استانداری برگزار شد. خسارات نیز با حضور گروه کارشناسی اعزامی از سوی وزیر کشور که در شهرستان حضور یافته بودند انجام شد. همچنین این گروه از نقاط سیل زده بازدید کردند و نتایج بازدیدها در فرمانداری مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد که فرمانداری گزارش کارشناسی ارزیابیهای خسارات وارده را به تفکیک هر بخش از طریق ستاد مدیریت استان به وزارت کشور اعلام کنند.

وی  در مورد مناطق آسیب دیده گفت: مناطق آسیب دیده بیشتر نقاط روستایی در بخشهای مرکزی و تشان بوده و به دلیل شدت بارندگی در شهرستان بهمئی و راه افتادن سیل و سرازیر شدن آن به سوی شهرستان بهبهان علاوه بر آبگرفتگی تعدادی از روستاها، بخش عظیمی از محور ارتباطی بهبهان – رامهرمز به وجود آمد و روستاهای دره نی علیا و چهل کنار و چند روستای دیگر به دلیل آبگرفتگی بیشترین خسارات را دیده اند.
:
:
:
آخرین اخبار