تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۷
کد خبر: ۱۱۶۲۵۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
ورود پساب حوضچه‌های غیرمجاز پرورش ماهی به رودخانه
یکی از مهمترین معضلات در خوزستان در بخش فعالیت حوضچه های غیر مجاز وارد شدن پساب خروجی این حوضچه ها به رودخانه ها است
معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: یکی از مهمترین معضلات در خوزستان در بخش فعالیت حوضچه های غیر مجاز وارد شدن پساب خروجی این حوضچه ها به رودخانه ها است.

احمد سیاحی روز دوشنبه در جلسه کمیته توسعه بازارچه آبزیان خوزستان که در محل سرسرای معاونت عمرانی استانداری خوزستان برگزار شد بر برنامه ریزی صحیح به منظور ساماندهی و ایجاد بازارچه های آبزیان این استان به صورت مدرن تاکید کرد.

وی در ادامه افزود: در استان سیستان و بلوچستان هم اکنون هشت کشتارگاه وجود دارد در حالی که در خوزستان با این همه ادعای برتر بودن که وجود دارد، تنها یک کشتارگاه آن هم با ضعف های خاص وجود دارد.

معاون عمرانی استانداری خوزستان با بیان اینکه نباید اعداد و ارقامی که ارائه می شود درحد شعار باشد گفت: مردم به دنبال شفاف سازی ما در حوزه پرورش ماهی هستند و نباید برخی از ضعف ها را به سال های دوران دفاع مقدس ربط بدهیم.

وی بیان کرد: احداث و یا ایجاد بازارچه های پرورش ماهی به صورت سرمایشی و گرمایشی حتی درصورت ایجاد اشتغال و ارزش افزوده برای استان به صورت غیرمجاز از نظر ما تخلف محسوب می شود چرا که ایجاد اشتغال باید با ملزومات قانونی محقق شود.

سیاحی ادامه داد: برخی از صنایع ما با ادعای ایجاد ارزش افزوده و بالا بردن میزان اشتغالزایی، به صورت غیرمجاز فعالیت می کنند اما ایجاد اشتغال زمانی ارزشمند است که به خود مردم آسیبی وارد نکند.

وی گفت: مردم ولی نعمت ما هستند، و وظیفه ما ایجاد اشتغال و فضای مناسب برای کسب و کار است اما نباید با احداث یک حوضچه پرورش آبزی به مردم صدمه وارد شود.

وی افزود: پیش از اینکه به دنبال احداث بازارچه های مدرن باشیم باید وضعیت موجود را سروسامان دهیم و باید بر اساس الزامات بهداشتی با متخلفان قانونی برخورد شود.

سیاحی با بیان اینکه باید به وضعیت عرضه محصولات شیلاتی در سطح شهرها توجه بیشری شود گفت: ما به دنبال بالا بردن سرانه مصرف آبزیان هستیم و در کنار بحث قیمت، موضوع کیفیت و صادرات نیز باید مورد توجه ویژه قرار گیرد چرا که مردم استان نباید آبزیان بی کیفیت مصرف کنند.

وی ادامه داد: هم اکنون بخش خصوصی بهره برداری بهتری نسبت به بخش دولتی در تمامی زمینه ها دارد و باید سیاست گذاری های بهتری در این زمینه صورت گیرد.

معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: سرمایه گذاران بیشتری قصد سرمایه گذاری در این بخش دارند اما باید عرصه برای آنها آماده و نوع سرمایه گذاری به صورت شفاف ارائه شود.

وی با انتقاد از برخی مسئولان مربوطه شهرستان ها به دلیل حضور نیافتن در این جلسه اظهارکرد: این جلسه تا اندازی مهم و با اهمیت بود که انتظار می رفت مسئولان مربوطه خود در این نشست تخصصی شرکت کنند چرا که وظیفه اصلی ما سیاستگذاری و رفع مشکلات موجود در بخش های مختلف است و نیاز است برگزاری این جلسات از سوی این مسئولان جدی تر گرفته شود.

شیلات مسئول برخورد با آبزی پروران غیرمجاز نیست

مدیرکل شیلات خوزستان با بیان این که شیلات مسئول برخورد با آبزی پروران غیرمجاز نیست گفت: هیچگاه مانع تولید مزارع آبزی پروری غیرمجاز و ایجاد اشتغال نخواهیم شد اما تلاش داریم آن ها را از مسیرغیرقانونی به سمت مسیر قانونی هدایت کنیم.

نبی الله خون میرزایی در حاشیه نشست کمیته توسعه بازارچه آبزیان استان که در محل سرسرای معاونت امور عمرانی استانداری خوزستان برگزار شد اظهار کرد: کارگروهی که به منظور احداث بازارچه های عرضه آبزیان استان تشکیل شده است در درجه اول در پنج شهرستان پرجمعیت و مهم استان از نظرعرضه بر اساس مطالعات مشاوران در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در زمان حاضر طرح احداث بازارچه های عرضه آبزیان در شهرهای اهواز، دزفول، آبادان، خرمشهر و ماهشهر بر اساس مطالعات مشاور آماده و اقدام های اولیه نیز برای متقاضیان در برخی از شهرستان ها در حال انجام است.

مدیرکل شیلات استان ادامه داد: در برخی از شهرهای استان نیز متقاضی وجود ندارد اما با فراخوانی که در این شهرها داده می شود و حمایت های شهرداری در خصوص واگذاری زمین ، بسترمناسب برای حضور سرمایه گزاران فراهم خواهد شد.

وی با بیان این که شیلات متولی کمک به بخش تولید است گفت: متقاضیانی که از کانال شیلات برای درخواست بهره برداری مجتمع آبزی پروری و یا مزارع انفرادی مراجعه می کنند آنها را به سازمان نظام مهندسی ارجاع می دهیم چرا که این سازمان تنها دستگاه صادر کننده پروانه مزارع آبزی پروری است.

خون میرزایی ادامه داد: آنهایی که خودسرانه و بدون طی کردن مکاتبات قانونی اقدام به احداث مزارع پرورش ماهی کرده اند به وسیله دستگاه های ذیربط از قبیل سازمان حفاظت محیط زیست ،سازمان آب و برق ، امور اراضی و سازمان منابع طبیعی با آنها برخورد خواهد شد.

وی افزود: مزارع آبزی پروری غیرمجاز اگر مسیرهای صحیح را در پیش نگیرند و همچنان به صورت خودسر به فعالیت های خود ادامه دهند باید خود پاسخگوی مراجع قانونی باشند.

مدیرکل شیلات استان بیان کرد: برای این بتوانیم به تولید کنندگان کمک کرده و از ایجاد اشتغال نیز جلوگیری نکرده باشیم این مزارع را با پیشنهادهای کارشناسی و قانونی به مسیرهای قانونی هدایت کرده و همواره آمادگی لازم را برای مشاوره به متقاضیان داریم.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار