تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۲
کد خبر: ۱۲۲۶۲۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
استعدادهای درخشان دانشگاه چمران تجلیل شد
استعدادهای درخشان دانشگاه چمران تجلیل شد
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان با بیان این‌که استعدادهای فراتر از متوسط عمومی می‌تواند انسان را دچار این خیال کند که به تلاش و جدیت نیاز ندارد، گفت:  استعداد متفاوت تلاش متفاوت و کار مضاعف می‌طلبد درحالی‌که آنچه امروز در نظام آموزشی ما وجود دارد بر اساس استعدادهای متوسط و حتی کمتر است.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین سیدمحسن شفیعی در دوازهمین آیین تجلیل از استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز که روز دوشنبه 27 اردیبهشت‌ماه در آمفی‌تئاتر شهید مطهری دانشکده علوم برگزار شد، با بیان این‌که در این جلسه سه نکته را می‌توان مورد توجه قرار داد، اظهار کرد: اول آن‌که هر نعمتی متعلق به خدای بزرگ است و انسان در هیج حالی نباید از منعم غفلت کند و باید بداند اگر لحظه‌ای نگاه عنایت خدا از بنده‌اش قطع شود، هیچ چیز برای او نخواهد بود؛ آنچه عرفا به‌عنوان تداوم و استمرار در فیض نقل می‌کنند، همین است.
 
وی با بیان خاطره‌ای از امام خمینی(ره)، ادامه داد: یکی از اعضای دفتر امام(ره) نقل می‌کرد که امام می‌گوید بعد از پیروزی انقلاب و در دوره استمرار نظام جمهوری اسلامی روزی در منزل در شرایطی قرار گرفتم که احساس کردم هیچ چیز یادم نیست و حتی نامم را فراموش کردم. این احساس برای لحظه‌ای ایجاد شد و گذشت؛ با خود گفتم خدا می‌خواست به من بفهماند که در اوج رهبری و در این جایگاه رفیع، اگر یک لحظه نگاهم را از او بردارم اسم خود را نیز فراموش می‌کنم.
 
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان با اشاره به نکته دوم عنوان کرد: استعدادهای فراتر از متوسط عمومی مانند هر نعمت دیگری می‌تواند انسان را دچار این خیال کند که به تلاش و جدیت نیاز ندارد درحالی‌که این‌گونه نیست و استعداد متفاوت تلاش متفاوت و کار مضاعف می‌طلبد. ما اگر به نظام آموزشی موجود تن بدهیم به نقاط رفیع نمی‌رسیم و آنچه امروز در نظام آموزشی ما وجود دارد، بر اساس استعدادهای متوسط و حتی کمتر است.
 
شفیعی افزود: علم مرکبی نیست که به آسانی هر کسی را بر پشت خود سوار کند. اگر کسی بخواهد علم را رام کند باید زحمت بسیاری بکشد. شاید افراد بسیاری از فرصت‌ها را بدون زحمت به‌دست آورند اما هیچ‌کس تاکنون ادعا نکرده است که علم را بدون تلاش به‌دست آورده باشد.
 
 وی در توضیح نکته سوم با بیان این‌که بزرگترین انسان‌ها و چهره‌های علمی وجود معلمان و استادان را از اساسی‌ترین عوامل پیشرفت خود می‌دانند، گفت: دنیای امروز دنیای تحولات و فناوری‌های پیشرفته است اما باید بدانیم تنها چیزی که در فضای مجازی قابل انتقال نیست، رابطه معلم و شاگردی و آن‌چیزی است که جز با زانو زدن در برابر استادان به‌دست نمی‌آید.
 
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان خاطرنشان کرد: اگر یک حرکت علمی بخواهد شکل بگیرد نقش‌آفرینان این حرکت باید معلمان و اساتید باشند؛ این آیین هم تجلیل از موهای سفید و زانوان لرزان جامعه اساتیدی است که محصول تلاش آن‌ها دانشجویانی هستند که در این مراسم تجلیل می‌شوند.
 
شفیعی خطاب به این دانشجویان با بیان این‌که باید تصمیم بگیرید که نعمت استعداد بالا را در خدمت به مردم به کار گیرید، اظهار کرد: در سال‌های دفاع مقدس استعدادهای درخشان از شرف و عزت مردم پاسداری کردند و شهیدان از برترین مصادیق این استعدادها هستند؛ امروز نیز عزت ملت ایران به شما وابسته است و میدان علم میدان جهاد است.

کاشفی‌پور: آینده کشور به شرط شکوفا‌کردن استعداد جوانان مبتکر و خلاق است 

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان این‌که فراهم کردن موقعیت برای پرورش استعدادهای درخشان همواره با چالش‌ همراه بوده است، گفت: بی‌تردید آینده هر کشوری به شرط تداوم تلاش‌ها و شکوفا کردن استعدادهای جوانان مبتکر و خلاق است.

دکتر سیدمحمود کاشفی‌پور در دوازهمین آیین تجلیل از استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: دفتر حفظ و هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه از سال 79 تأسیس شد و هر ساله به عضوگیری و ارائه خدمات به دانشجویان استعداد درخشان مشغول است.

وی با بیان این‌که یکی از چالش‌ها در ارتباط با دانشجویان ممتاز فراهم‌کردن موقعیت‌هایی برای رویش این استعدادها است، افزود: بسیاری از نظام‌های آموزشی در کشورهای پیشرفته جایگاه و برنامه‌های خاصی برای شناسایی و کمک به این استعدادها در نظر گرفته‌اند. افرادی که دارای توان بیشتری هستند باید مورد توجه قرار گیرند و از نیروی سازنده آن‌ها بهره‌برداری شود.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز یکی از راهبردهای مهم نظام جمهوری اسلامی را شناسایی و توسعه استعدادهای درخشان عنوان و تصریح کرد: بر این اساس کلیات طرح شکوفاسازی استعدادهای درخشان سال 75 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و شورای هدایت استعدادهای درخشان در وزارتخانه تشکیل شد که دبیرخانه آن در دفتر امور آموزشی وزارت علوم مستقر گردید و به دلیل اهمیت آن ردیف بودجه‌ای برای این کار مصوب شد که هر ساله به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

کاشفی‌پور ادامه داد: دانشگاه شهید چمران نیز هم‌زمان با سایر دانشگاه‌ها نسبت به تأسیس دفتر حفظ و هدایت استعدادهای درخشان در سال 79 اقدام کرد که هر سال با عضوگیری و شناسایی استعدادهای درخشان و ارائه خدمات تلاش در پرورش این استعدادها داشته است.

وی با اشاره به اهداف مورد‌نظر شورای هدایت در وزارتخانه، گفت: فراهم‌سازی موجبات پرورش استعدادهای درخشان، توجه به پیشرفت‌های فردی و فراهم‌سازی امکان آموزش برای استعدادهای درخشان، ایجاد گرایش و جاذبه برای استعدادهای درخشان جهت تحصیل در رشته‌های مورد نیاز کشور، ایجاد زمینه مناسب برای ارتقای کیفیت آموزشی و انجام پژوهش‌های بنیادی، وضع مقررات خاص برای اصلاح آیین‌نامه‌ها و مقررات موجود و کاهش طول دوران تحصیل از طریق حذف فواصل زمانی بین مقاطع تحصیلی از اهداف این شورا است.

همچنین در این مراسم، دکتر محمدرضا سیاهپوش رئیس دفتر حفظ و هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به فعالیت‌های این دفتر اظهار کرد: یکی از فعالیت‌ها در سال گذشته برگزاری بیستمین المپیاد علمی‌دانشجویی کشور بوده است که دانشگاه شهید چمران نتایج قابل قبولی در آن کسب کرد.

وی افزود: از فعالیت‌های دیگر برپایی کارگاه‌های آموزشی است به‌طوری‌که سال گذشته حدود 150 ساعت کارگاه در زمینه‌های مختلف عمومی، نرم‌افزاری و تخصصی برگزار شد و بازخورد خوبی در میان دانشجویان داشت؛ همچنین ترمیم و نوسازی سایت استعدادهای درخشان در محل کتابخانه مرکزی با اعتباری نزدیک به 70 میلیون تومان در سال گذشته انجام شد.

رئیس دفتر حفظ و هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: انعقاد تفاهم‌نامه با بنیاد نخبگان در سال گذشته و اخذ امتیازات خوب برای دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه از دیگر اقدامات انجام‌شده در این زمینه است.

سیاهپوش با بیان این‌که وزارت‌خانه و دانشگاه شهید چمران اهواز توجه خاصی به استعدادهای درخشان دارند، گفت: شورای عالی استعدادهای درخشان در وزارت‌خانه نهایی شد. استعدادهای درخشان مختص افراد خاصی نیست و سالانه با شیوه‌نامه‌ای به شکل رقابتی عضوپذیری می‌کند.

وی ادامه داد: این دانشجویان سازندگان آینده کشور هستند و ارزش زیادی برای آن‌ها قائل و درصدد هستیم که فعالیت‌های این دفتر همچنان بیشتر شود. انتظار داریم که دانشجویان استعداد درخشان نیز ارزش خود را بدانند و آگاه باشند که آینده کشور وابسته به آن‌ها است و تلاش دانشگاه در رشد آن‌ها تجلی پیدا می‌کند. با جدیت زیادی به کار خود ادامه دهند و نسبت به مسائل حساس باشند.

در این مراسم از تعدادی از دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز به طور نمادین با اهدای لوح و جوایزی تقدیر شد.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار