تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۴
کد خبر: ۱۵۳۹۱۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
رییس دانشگاه شهید چمران اهواز :
تاسیسات زیربنایی دانشگاه شهید چمران فرسوده هستند
عمر ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها در مناطق جنوبی کمتر است و باید توجه ویژه‌ای به این مناطق شود و اعتبارات ویژه‌ای به مناطق جنوبی تخصیص یابد
رییس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به سابقه 60 ساله و فرسوده شدن تاسیسات زیربنایی این دانشگاه، گفت: عمر ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها در مناطق جنوبی کمتر است و باید توجه ویژه‌ای به این مناطق شود و اعتبارات ویژه‌ای به مناطق جنوبی تخصیص یابد.

غلامحسین خواجه در جلسه تودیع و معارفه معاونت دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز که امروز (سه‌شنبه، 11 مهرماه) در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: از سال گذشته در تلاش بودیم تا معاونت دانشجویی و فرهنگی را ادغام کنیم. دکتر علم اصرار داشتند که با استعفای ایشان موافقت کنیم و در نهایت این معاونت‌ها ادغام نشدند اما با استعفای دکتر علم با اصرار ایشان موافقت شد.

وی افزود: اینکه دکتر علم دیگر سمت رسمی ندارد به معنای قطع همکاری ایشان با مجموعه نیست. دکتر علم در زمانی که به عنوان معاونت دانشجویی دانشگاه فعالیت کردند، اقدامات ارزنده‌ای انجام دادند و از زحمات ایشان قدردانی می‌کنیم. از دکتر هوشمند خواسته بودم که معاونت فرهنگی و اجتماعی و معاونت دانشجویی را به صورت همزمان بر عهده بگیرند، اما ایشان موافقت نکردند و فعلا یکی از مدیران حوزه معاونت فرهنگی به عنوان سرپرست معاونت فرهنگی انتخاب می‌شود.

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: معاونت دانشجویی، معاونتی است که با مسایل مختلفی در حوزه دانشجویان مواجه است. از نظر قانونی در چارت دانشگاه‌ها، معاونت فرهنگی به صورت جداگانه وجود ندارد و اغلب دانشگاه‌های بزرگ نیز با توجه به نزدیکی حوزه فعالیت معاونت فرهنگی و دانشجویی در حال ادغام این دو معاونت هستند. خوابگاه دانشجویان، انواع مشکلات و مشغله‌های آن‌ها به معاونت دانشجویی مربوط می‌شود. البته دانشجویان نیز انتظاراتی دارند که باید برآورده شود اما امکانات به ما اجازه نمی‌دهند تمام این انتظارات را برآورده کنیم.

خواجه با اشاره به مشکلاتی که تابستان گذشته برای دانشجویان مجتمع خوابگاهی حضرت معصومه (س) رخ داده بود، افزود: در خصوص مشکلاتی که در خوابگاه حضرت معصومه (س) پیش آمد در آن زمان هیچ کس منکر مشکلات نبود، اما در آن شرایط نمی‌توانستیم کاری انجام دهیم؛ چراکه زیرساخت‌های خوابگاه مناسب نبودند.

وی ادامه داد: در تابستان امسال که از نظر گرما استثنایی بود، با همکاری مسوولان دانشگاه توانستیم تعمیرات مختلفی انجام داده و به نظر من توانستیم در بحث خوابگاه به قولی که به دانشجویان داده بودیم، عمل کنیم. فکر می‌کنم خوابگاه‌ها برای استفاده دانشجویان آماده هستند. البته آماده بودن خوابگاه‌ها به این معنا نیست که هیچ مشکلی در خوابگاه‌ها وجود ندارد. دانشگاه شهید چمران اهواز 60 سال سابقه دارد و خوابگاه‌های آن بیش از 30 سال از عمرشان می‌گذرد و تاسیسات زیربنایی دانشگاه فرسوده است.

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: عمر ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها در مناطق جنوبی کمتر است. باید توجه ویژه‌ای به این مناطق شود و اعتبارات ویژه‌ای تخصیص یابد. در خوابگاه برای حل مشکل گرما باید از کولر گازی استفاده می‌شد که بیش از 500 میلیون تومان تنها صرف خرید کابل و کلید و پریز شد تا در خوابگاه نصب شوند. البته این هزینه شامل هزینه‌هایی که برای انشعاب برق، نصب دستگاه هواساز و... شد، نمی‌شود.

اقدامات انجام‌شده برای بهبود وضعیت خدمت‌رسانی به دانشجویان دانشگاه چمران

معاون دانشجویی سابق دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اقداماتی که در زمان مسوولیت خود در دانشگاه به انجام رسانده است، گفت: عدم مدیریت متناسب با حجم مسایل خوابگاهی و ناسالم بودن زیرساخت‌های آبرسانی به دانشجویان، ازجمله مشکلات ما بودند که تلاش کردیم در طول فعالیت، تا حدی این مشکلات را برطرف کنیم.

محمدرضا علم در جلسه تودیع و معارفه معاونت دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: مسوولیت معاونت دانشجویی دانشگاه شهید چمران 16 فروردین‌ماه 93 به من داده شد و من تابستان 93 را به آسیب‌شناسی معاونت دانشجویی پرداختم و به نتایج مختلفی در این حوزه رسیدم.

وی افزود: عدم مدیریت متناسب با حجم مسایل خوابگاهی، یکی از چالش‌های ما در معاونت دانشجویی بود. حدود شش هزار دانشجو در خوابگاه‌های دانشگاه شهید چمران ساکن هستند و مدیریت منابع انسانی در این حوزه دچار مشکل بود. به همین دلیل عنوان مدیر امور توسعه خوابگاهی را در معاونت دانشجویی تعریف کردم. درنهایت توانستیم منابع انسانی را مدیریت کنیم و سطح تعامل خود با دانشجویان را بهبود بخشیم.

معاون دانشجویی سابق دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: تلاش کردیم تا برنامه‌ریزی جامع‌تری درباره خوابگاه داشته باشیم. در گذشته از دانشجویان با عنوان شیفت شب در خوابگاه استفاده می‌شد ولی ما احساس کردیم که این مساله درست نیست، چرا که مسوولیت حضور دانشجویان در خوابگاه با دانشگاه است. همچنین وجود خوابگاه‌های بسیار فرسوده در دانشگاه شهید چمران اهواز، یکی دیگر از چالش‌های ما بود.

علم تصریح کرد: ناسالم بودن زیرساخت‌های آبرسانی به دانشجویان، یکی دیگر از چالش‌های ما بود؛ در این روش حدود 60 دستگاه تصفیه آب نیمه‌صنعتی، آب آشامیدنی را برای مصرف دانشجویان تصفیه می‌کردند که دانشجویان از کیفیت آن ناراضی بودند. برای رفع آن، خوابگاه علم‌الهدی را به سیستم آب شرب تمام‌صنعتی مجهز کردیم. به همین منظور حدود سه هزار متر لوله‌کشی سطحی و غیرسطحی در خوابگاه‌ها انجام شد.

وی خاطرنشان‌کرد: عدم وجود برق پایدار در خوابگاه، یکی دیگر از مشکلات ما بود؛ به گونه‌ای که در خوابگاه حضرت معصومه(س) یک پست برق بسیار فرسوده وجود داشت و به دلیل قطعی‌های برق، دستگاه‌های امنیتی و صدا و سیما نیز متضرر می‌شدند. تابستان 94 خوابگاه را تخلیه کردیم و ظرف مدت 10 تا 12 روز پست برق جدیدی ایجاد شد که اولین مزیت این کار، ایجاد برق پایدار بود. پس از آن دیگر مانند گذشته شاهد قطعی برق نبودیم.

معاون دانشجویی سابق دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: عدم وجود اتاق بهداشت، مشاوره و پایش سلامت از مشکلات ما بودند. یکی از کارهای مهم ما ایجاد اتاق پایش سلامت برای دانشجویان در خوابگاه بود تا دانشجویان، شناسنامه سلامت داشته باشند. بهبود وضعیت فعالیت‌های ورزشی و سالن‌های ورزشی دانشگاه، راه‌اندازی ایستگاه دوچرخه‌سواری دخترانه، اعزام دانشجویان به مسابقات مختلف ورزشی و کسب عنوان‌های قهرمانی، از جمله فعالیت‌های ما در طول سه سال فعالیت بوده است.

علم گفت: در حوزه تغذیه، دانشجویان ما سال‌ها حق انتخاب نداشتند. برای 59 سال، 11 نوع غذا را انتخاب می‌کردند که با برنامه‌ریزی مناسب توانستیم در تابستان 93، 11 نوع غذایی را که در طول 59 سال ثابت بودند، تغییر دهیم؛ به‌گونه‌ای که امروز دانشجویان ما حق انتخاب 28 نوع غذا را دارند. البته کیفیت غذا یک بحث جدا است که باید بهبود پیدا کند.

وی تصریح کرد: ایجاد رستوران‌های آزاد دانشجویی در دانشگاه نیز در برنامه کاری ما قرار داشت. قرار بود تابستان امسال، تغییراتی در ساختارهای دانشگاه ایجاد شود تا این رستوران‌ها فعالیت خود را شروع کنند. برای رستوران‌های آزاد دانشجویی، 60 نوع غذا پیش‌بینی شده است. هزینه غذا در این رستوران‌ها تا چهار هزار و 500 تومان برای دانشجویان رایگان خواهد بود.

معاون دانشجویی سابق دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: بحث سرعت اینترنت، یکی از چالش‌های دانشگاه بود. برای حل آن ابتدا باید می‌دانستیم دانشگاه شهید چمران چه نقشه‌راهی برای اینترنت تعیین کرده است. پس از بررسی‌های لازم، نقشه‌راه با اولویت دانشجویان دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی تعریف شد و در حال حاضر شش بلوک خوابگاهی در حوزه دختران و دو بلوک خوابگاهی در حوزه پسران به اینترنت پایدار یعنی اینترنت کابلی مجهز شدند.

علم افزود: سال گذشته آیین‌نامه‌ای تحت عنوان شورای نظارت بر خوابگاه‌های خودگردان تعریف شد. در نهایت در اهواز پس از بررسی‌های مختلف، 36 خوابگاه خودگردان غیرمجاز شناسایی شدند. 17 خوابگاه تحت نظارت شورا در آمدند و شورای نظارت بر خوابگاه‌های خودگردان در شهرستان‌ها نیز تشکیل شده است. مهندس یزدان‌مهر در مصاحبه‌ای 10 دانشگاه برتر کشور در حوزه تغذیه و خوابگاه را انتخاب کردند و از دانشگاه شهید چمران اهواز نیز به عنوان سومین دانشگاه نام بردند.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار