تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۶
کد خبر: ۱۶۱۲۳۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
رییس سازمان آب و برق خوزستان:
در تابستان از نظر تأمين آب و برق به شدت با مشكل مواجه خواهيم شد
رییس سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه در تابستان از نظر تأمين آب و برق به شدت با مشكل مواجه خواهيم شد، گفت: از نظر هيدرولوژيكی می توان گفت که در 19 سال گذشته تا کنون استان خوزستان در خشكسالی به سر می برد . 

محمدرضا شمسایی در جلسه‌ای که به منظور بررسی وضعیت صنعت برق خوزستان و آمادگی برای تابستان ۹۷ که روز یکشنبه 29 بهمن ماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: عمده توليد برق آبی استان خوزستان از سدهای دز و كارون است و در حال حاضر شاهد بدترين شرايط خشكسالی در اين دو حوضه هستيم . 

وی افزود: در حال حاضر يك ميليارد و 360 ميليون متر مكعب آب در تمام مخازن استان وجود دارد كه از اين ميزان رقم ناچيزی مربوط به سدهای كارون و دز است. بقيه سدهای استان تنها 370 مگاوات ظرفيت منصوبه توليد برق دارند و از اين رو بايد گفت وضعيت توليد برق بحرانی است .

رییس سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: استان خوزستان در حوزه های توليد برق و مصرف آب، در پايين دست رودخانه های كارون و دز قرار دارد و ديگر رودخانه ها نیز نقش بسيار ناچيزی در توليد برق و تأمين آب شرب مورد نياز دارند. به همين دليل اگر پيش بينی ها درست باشد، به نظر می رسد در تابستان از نظر تأمين آب و برق به شدت با مشكل مواجه خواهيم شد .

شمسایی عنوان کرد: برای كشت بهاره و تابستان آبی وجود ندارد و اگر شاهد بارندگی در استان نباشيم بايد فكری برای ورود انرژی برق به استان بکنیم. تابستان سال گذشته 53 روز دمای بيش از 49 درجه در استان خوزستان اتفاق افتاد كه بی سابقه بود. با اين شرايط از هم اكنون بايد برای تابستان سال آينده چاره انديشی كرد .

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: از نظر هيدرولوژيكی می توان گفت در 19 سال گذشته تا کنون در خشكسالی به سر می بريم. با توجه به این امر به نظر مي رسد که تغيير اقليم رخ داده است. در استانی كه درجه حرارت گاهی به 54 درجه سانتيگراد و در تابش مستقيم آفتاب به 67 درجه سانتیگراد می رسد، نمی توان تنها به توان نيروگاه‌های برق آبی اكتفا كرد و بايد برای شرايط اضطراری برق وارد استان کرد تا به مرور زمان اين نقص برطرف شود. 
12.5 میلیارد متر مکعب از حجم مخازن سدهای خوزستان خالی است

معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: 12.5 میلیارد متر مکعب از حجم مخازن سدهای استان خالی است . 

هوشنگ حسونی زاده در جلسه‌ای که به منظور بررسی وضعیت صنعت برق خوزستان و آمادگی برای تابستان ۹۷ برگزار شد، اظهار کرد: از ابتدای سال آبی تا به امروز 2میلیارد و 800میلیون متر مکعب حجم ورودی آب داشتیم که در مقایسه با سال گذشته 51درصد و در مقایسه با متوسط دراز مدت 68درصد کاهش ورودی داریم . 

وی افزود: در حالی که باید حدود 9میلیارد مترمکعب حجم ورودی آب داشته باشیم تنها حدود 2 میلیارد و 800میلیون متر مکعب ورودی داریم . 

معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: حجم مفید مخازن استان خوزستان که بتوان به وسیله آن ها تولید انرژی کرد، یک میلیارد و 365 میلیون متر مکعب است و حجم خالی مخازن نیز 12.5میلیارد متر مکعب است . 

حسونی زاده عنوان کرد: این مساله در حالی است که در سد دز 56میلیون متر مکعب و در مجموعه سدهای کارون 261میلیون متر مکعب حجم مفید آب وجود دارد که در حال مدیریت آن هستیم. در این سدها کاهش ورودی آب بسیار شدیدی داریم . 

وی ادامه داد: آخرین وضعیت پوشش سطح برف نیز مناسب نیست و فقط معادل 15درصد کل حوزه پوشش برف داریم که چگالی آن ها نیز بسیار محدود است . 

معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان اظهار کرد: با پیش بینی هایی که شده، برای بحث برنامه ریزی منابع آب استان چندین سناریو در نظر گرفته ایم. پیش بینی ما در سناریو عملیاتی آن است که با توجه به احجام مخازن سدهای مختلف، حدود 3595 مگاوات ساعت تولید برق داشته باشیم که این عدد در مقایسه با سال گذشته حدود 44درصد کاهش خواهد داشت . 

حسونی زاده گفت: در استان های بالادست که تامین کننده آب استان هستند وضعیت خیلی مناسب نیست و حتی وضعیت بارشی آن ها از استان خوزستان نیز بدتر است. 

بیشترین مشکل مصرف برق در اهواز در کیانپارس است/مشکل تملک زمین داریم

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان گفت: برای استان خوزستان در حال حاضر 130پروژه فعال داریم که برای سه سال آینده برنامه ریزی شده و به تدریج سرمایه گذاری آنها صورت می گیرد تا 4500 مگاولت آمپر و 2500 کیلومتر مدار به ظرفیت شبکه اضافه شود . 

محمود دشت بزرگ در جلسه‌ای که به منظور بررسی وضعیت صنعت برق خوزستان و آمادگی برای تابستان ۹۷برگزار شد با اشاره اقدامات انجام شده در یک سال گذشته و ارائه گزارشی از وضعیت شبکه و اقداماتی که باید انجام شود، اظهار کرد: باید در شرکت برق منطقه ای خوزستان به منطقه شوش -که در شبکه 230 کیلوولت دارای مشکل است- و همچنین شهرستان ایذه، توجه و تمرکز بیشتری داشته باشیم.

وی افزود: در این زمینه عملیات اجرایی دو پست 132/33 کیلو ولت دانیال و و زیگورات به طور همزمان برای شوش آغاز شده است که این دو پست در تابستان 97 در مدار بهره برداری قرار می گیرند. همچنین در پست چغازنبیل افزایش ظرفیت 100 مگاولت آمپری را شاهد هستیم. 

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان ادامه داد: در منطقه ایذه نیز پست 132/32 کیلو ولت آنزان برنامه ریزی شده است تا در تابستان 97 ظرفیت 50 مگاولت آمپر آن به بهره برداری برسد.

دشت بزرگ عنوان کرد: تعدادی پروژه را برای شهر اهواز به خصوص در مرکز که ثقل بار است پیش بینی کرده ایم. در این زمینه 8 پروژه اولویت دار هستند که برای شهر اهواز بسیار حیاتی است و در مجموع 1660 مگاولت آمپر به ظرفیت شبکه در این مناطق اضافه می شود. 

وی با بیان اینکه به دنبال تکمیل رینگ 400 کیلوولت در شهر اهواز هستیم، گفت: پست 400/132 کیلو ولت هاشمی اهواز در رینگ فوق توزیع در پایان تابستان 97 به اتمام می رسد. همچنین پست 400 کیلو ولت پیروزان را برای پایان سال 97 برنامه ریزی کردیم و پست400 کیلو ولت بقایی را هم در برنامه خود داریم.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان عنوان کرد: برای استان خوزستان در حال حاضر 130پروژه فعال داریم که برای سه سال آینده برنامه ریزی شده و به تدریج سرمایه گذاری آنها صورت می گیرد تا 4500 مگاولت آمپر و 2500 کیلومتر مدار به ظرفیت شبکه اضافه شود. 
دشت بزرگ اظهار کرد: بیشترین مشکل مصرف در اهواز در منطقه کیانپارس است و پست هایی که در این منطقه هستند با ظرفیت نهایی خود در مدار هستند. باید هر چه سریع تر در شمال منطقه کیانپارس یک قطعه زمین را تملک کنیم و در این زمینه رایزنی متعددی شده اما متاسفانه تاکنون به نتیجه نرسیده ایم.

وی ادامه داد: انتظار داریم که شهرداری اهواز در این زمینه کمک کند، زیرا پروژه پست طبیعت برای شهر اهواز بسیار نجات بخش است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان عنوان کرد: برای کاهش بار پست های شهر اهواز دو راهکار پیش بینی کردیم که یکی توسعه پست فلسطین و همچنین افزایش ظرفیت و توسعه پست توحید است که زمین آن آماده سازی شده است. 

دشت بزرگ بیان کرد: کار دیگری که در برق منطقه ای خوزستان انجام می دهیم، نگاه به وضعیت عمر بالای ترانسفورماتورها و بارگیری بالای آنها در شبکه است. در این زمینه قرارداد 12 دستگاه ترانس 132/33 کیلو ولت را منعقد کرده ایم و 5 دستگاه نیز تحویل گرفته ایم. همچنین دو دستگاه در پایان سال به ما تحویل داده می شود و مابقی نیز تا پایان تابستان 97 در شبکه قرار می گیرند.

وی ادامه داد: با اقدامات انجام شده در استان هیچ گونه خاموشی در گرد و غبار شدید 25 بهمن ماه نداشتیم و امیدواریم با توجه به برنامه ریزی های انجام شده با شرکت های توزیع، ظرف دو سال اثرات این پدیده مخرب را در سطح غرب استان خوزستان به حداقل برسانیم.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار