تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۴
کد خبر: ۱۷۰۳۲۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
رییس پارک علم و فناوری خوزستان خواستار شد:
اجرای قانون تخصیص یک درصد اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌ها به پژوهش
اجرای قانون تخصیص یک درصد اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌ها به پژوهشرییس پارک علم و فناوری خوزستان با اشاره به فعالیت حدود 50 شرکت در حوزه نفت و گاز، زیر نظر پارک علم و فناوری خوزستان، گفت: تخصیص یک درصد اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌ها به مساله پژوهش در حوزه نفت، عدد بسیار بزرگی است که می‌تواند انقلابی در بومی‌سازی محصولات این صنعت ایجاد کند. 

بابک مختاری، در کنسرسیوم نفت، گاز و پتروشیمی پارک علم و فناوری خوزستان که روز سه‌شنبه، 23 مردادماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: حوزه نفت پس از صنایع دفاعی و نظامی یک حوزه پیشران در تکنولوژی است. اگر در گذشته شرکت‌های دانش‌بنیان ما ابتدا محصولی را تولید می‌کردند و سپس برای آن محصول به دنبال بازار بودند، اکنون دیگر نیازمحور حرکت می‌کنند. 

وی با اشاره به فعالیت حدود 50 شرکت در حوزه نفت و گاز، زیر نظر پارک علم و فناوری خوزستان، گفت: در هفته دولت کانون شکوفایی خلاقیت و نوآوری ما در حوزه حفاری با همکاری مرکز علمی کاربردی زیر نظر شرکت ملی‌حفاری افتتاح می‌شود.

رییس پارک علم و فناوری خوزستان تصریح کرد: در آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفته شده است که شرکت‌های دولتی و دستگاه‌های اجرایی می‌توانند تا سقف یک درصد از هزینه‌ای که صرف واردات محصول از خارج از کشور می‌کنند را برای کمک به تولید داخلی آن محصول در حوزه پژوهش صرف کنند. این یک درصد در حوزه نفت، عدد بسیار بزرگی است و می‌تواند انقلابی در بومی‌سازی محصولات ایجاد کند. از نظر قانونی تصمیم اینکه این یک درصد صرف کارهای دانش‌بنیان شود یا نه، بر عهده مدیران است.

حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان از اصول اساسی صنعت نفت است

اجرای قانون تخصیص یک درصد اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌ها به پژوهشمدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون با اشاره به لزوم حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان جزو اصول اساسی کار ما در صنعت نفت است و آینده کشور نیز جز با این روش تامین نخواهد شد. 

جهانگیر پورهنگ در کنسرسیوم نفت، گاز و پتروشیمی پارک علم و فناوری خوزستان اظهار کرد: علی‌رغم اینکه برخی محدودیت‌های مالی و قانونی وجود دارد، ما بسیار علاقمند هستیم که همه، شرکت‌های دانش‌بنیان موفق شوند و مشکلات صنعت نفت را حل کنند.

وی افزود: وظیفه ملی و شرعی ما است که از کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند حمایت کنیم. البته هر چند کم، اما کسانی نیز در کشور ما وجود دارند که تنها نمایش اجرا می‌کنند. در گذشته زمانی حتی نمی‌توانستیم برخی نیازهای خود را تولید کنیم، اما امروز می‌بینیم نیازهای ما از تولید داخل تامین می‌شوند.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون گفت: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان جزو اصول اساسی کار ما در صنعت نفت است و آینده کشور نیز جز با این روش تامین نخواهد شد. کشورهای خارجی نیز هیچ وقت روش‌های کاری خود را به ما یاد نمی‌دهند. هر چند محدودیت‌های قانونی برای همکاری وجود دارد اما با بررسی‌های بیشتر، این همکاری‌ها را انجام خواهیم داد.

پورهنگ تصریح کرد: البته اگر تولیدات داخلی، ایرادات ایمنی داشته باشند، ما نمی‌توانیم از این مساله گذشت کنیم، چرا که برخی مواقع ممکن است کار ما قابل ریسک کردن نباشد اما در دیگر موارد برای همکاری حاضریم.

در سال 97 تمرکز بر صادر کردن تولیدات دانش‌بنیان به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس است

اجرای قانون تخصیص یک درصد اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌ها به پژوهش  معاون فناوری پارک علم و فناوری خوزستان با اشاره به توانایی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان وابسته به پارک در مجموع در سال 96، 350 هزار میلیارد دلار صادرات داشتند و با توجه به شرایط کشور در سال 97، برنامه ما تمرکز بر صادرات به کشورهایی مانند کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از طریق جذب شرکت‌های فعال در این حوزه است. 
  
جمشید افشانی در کنسرسیوم نفت، گاز و پتروشیمی پارک علم و فناوری خوزستان اظهار کرد: پارک علم و فناوری خوزستان، سازمانی است که در تشکیل یک اکوسیستم بین دانشگاه و صنعت با هدف ایجاد ثروت از طریق دانش، فعالیت می‌کند. 
  
وی افزود: تسهیلات مالی و شبکه‌های کسب و کار از جمله امکاناتی است که در اختیار شرکت‌های زیر نظر پارک علم و فناوری قرار می‌گیرد. همچنین پارک‌های علم و فناوری از معافیت‌های مالی و گمرکی برخوردارند و مناطق آزاد محسوب می‌شوند. مشتریان اصلی ما شرکت‌های فناور خصوصی یا هسته‌ها و تیم‌های خصوصی یا صنایع و شرکت‌های دولتی و غیردولتی هستند. 
  
معاون پارک علم و فناوری خوزستان گفت: ایجاد پارک‌های علم و فناوری برای اولین بار از سال 1930 در ایالت کالیفرنیا و در دانشگاه استنفورد آغاز شد. در حال حاضر این محل به مکانی برای حضور بزرگترین شرکت‌های دنیا مانند گوگل تبدیل شده است. در کشور ما نیز از سال 79 فعالیت پارک‌های علم و فناوری آغاز شده است. 
  
افشانی ادامه داد: پارک علم و فناوری خوزستان فعالیت خود را از سال 88 آغاز کرده است. در حال حاضر پنج مرکز رشد و چهار کانون شکوفایی خلاقیت و نوآوری وابسته به پارک علم و فناوری خوزستان مشغول به کار هستند و تقریبا در 70 درصد شهرستان‌های واجد شرایط دارای مرکز رشد یا کانون شکوفایی خلاقیت و نوآوری هستیم. 
  
وی تصریح کرد: 171 شرکت زیر نظر پارک علم و فناوری خوزستان فعالیت می‌کنند که هزار و 433 نیرو نیز در این شرکت‌ها مشغول به کار هستند. 75 شرکت دانش‌بنیان در پارک فعال است و پارک علم و فناوری خوزستان از نظر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان رتبه هشت کشور را در اختیار دارد. 
  
معاون پارک علم و فناوری خوزستان افزود: در اهواز پارک علم و فناوری خوزستان هفت ساختمان در اختیار دارد که شرکت‌های آن در این ساختمان‌ها مستقر هستند. در شهرستان‌ها نیز شش هزار و 596 مترمربع فضای فیزیکی در اختیار داریم. 
  
افشانی خاطرنشان‌کرد: از دو سال گذشته، شرکت‌های دانش‌بنیان وابسته به پارک را در شش کنسرسیوم دسته‌بندی کردیم. بزرگترین کنسرسیوم نیز کنسرسیم نفت و گاز با 50 شرکت است. این شرکت‌ها می‌توانند بازوان مشاوره‌ای مناسبی برای ما باشند. در سال 96 گردش مالی شرکت‌های وابسته به پارک علم و فناوری خوزستان 157 میلیارد تومان و میزان فروش آن‌ها 104 میلیارد تومان بود. همچنین این شرکت‌ها 350 هزار میلیارد دلار صادرات داشتند. با توجه به شرایط کشور در سال 97، برنامه ما تمرکز بر صادرات به کشورهایی مانند کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از طریق جذب شرکت‌های فعال در این حوزه است. 
  
وی تصریح کرد: زمانی که شرکت‌های وابسته به پارک قراردادی را امضا می‌کنند، ممکن است وصول مطالبات این شرکت‌ها با تاخیر انجام شود، در چنین شرایطی پارک علم و فناوری این کمبود را از طریق منابع پارک جبران می‌کند تا پروژه بتواند به کار خود ادامه دهد و تعطیل نشود.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار