تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۳
کد خبر: ۱۸۲۸۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
ابتلاء ۱۰۰ نفر به تب کریمه کنگو شایعه است /خوردن گوشت با مُهر دامپزشکی بیماری را منتقل نمی کند
حدود یک ماه پیش خبر رسید که در خراسان رضوی فردی در کشتارگاه دچار بیماری تب کنگو شده و در بیمارستان این بیماری به یک انترن سرایت کرده و موجب مرگ او شده است / در روزهای گذشته ایمیل و اس ام اسی دست به دست می چرخد که در آن از قرنطینه بیمارستان امام رضای مشهد و مرگ تعداد بیشتری صحبت شده است. محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر دار ...
زهرا تالانی:پس از آن اعلام شد که در خراسان رضوی 6نفر به این بیماری مبتلا و 2 نفر جان خود را از دست داده اند.البته محمدرضا شیرزادی رییس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام وزارت بهداشت در گفت وگو با خبرآنلاین اعلام کرد که جای نگرانی ندارد و هنوز موردی از این بیماری در دیگر استان‌های کشور گزارش نشده است.

به گرازش خبر انلاین، در روزهای گذشته ایمیل و اس ام اسی دست به دست می چرخد که در آن از قرنطینه بیمارستان امام رضای مشهد و مرگ تعداد بیشتری صحبت شده است. محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر دار در گفتگو با خبر آنلاین می گوید  که 6 نفر در مشهد مبتلا به این بیماری شده اند و از 6 مورد گزارش ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو در مشهد 2 نفر از مبتلایان به علت شدت بیماری فوت کردند و 4 نفر دیگر نیز پس از انجام مراقبت‌های ویژه و درمانی لازم بهبودی یافتند.که حال عمومی هر 4 نفرمبتلا به تب کنگو که در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد بستری هستند بسیارخوب است و در روزهای آینده مرخص می‌شوند.
وی قرنطینه بودن بیمارستان را تکذیب می کند ومی گوید:4 نفر پس از انجام مراقبت‌های ویژه و درمانی لازم بهبودی کامل یافتند و مورد دیگری در زمینه ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو گزارش نشده است.

وی در مورد شایعه انتقال بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت می گوید: این بیماری یک عفونت ویروسی است که از طریق تماس با حیوان آلوده، ذبح حیوان آلوده و تماس با امعاء و احشاء حیوان آلوده در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل می‌شود.رئیس مرکز مدیریت بیماری‌‌‌های واگیر وزارت بهداشت به هموطنان هشدار جدی داد از خرید دام بدون تأیید دامپزشکی اکیداً خودداری کنند. دکتر محمدمهدی گویا می گوید: دام‌‌‌های مبتلا به تب کریمه کنگو هیچ نشان و علامتی از بیماری ندارند. وی از هموطنان خواست به هیچ وجه دام‌‌‌هایی را که مهر تأیید سازمان دامپزشکی ندارند خریداری نکنند.

وی امی گوید: این بیماری بشدت واگیردار است که از طریق تماس با حیوان آلوده و هنگام ذبح حیوان و تماس با امعاء و احشای حیوان آلوده در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل می‌شود.

دکتر گویا می افزاید: همچنین این بیماری از طریق گزش کنه‌ای که روی بدن دام بیمار وجود دارد قابل انتقال به انسان است و در صورت ابتلای انسان به این بیماری، دیگر کسانی که هنگام مراقبت درمانی با خون و ترشحات بدن فرد بیمار در تماس باشند و نکات بهداشتی را رعایت نکرده باشند ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
 

 ابتلای 100 نفر شایعه است

 روزنامه ایران در گزارشی اعلام کرد که بنا به اطلاعات رسیده تاکنون  که تا به 100 نفر در مشهد به این بیماری مبتلا شده اند، سیما واحدی سرپرستار بیمارستان امام رضا(ع) در مشهد به خبرآنلاین می گوید:در یک روستا به دلیل ذبح نادرست و بدون نظارت سازمان دامپزشکی یک گوسفند و پخش آن   اهالی روستا  دچار این بیماری شدند که آن هم البته نه از طریق گوشت بلکه به خاطر خون تازه ای بود که بر روی گوشت بود و از این طریق این بیماری انتقال می یابد  در حالیکه اگر  همین گوشت را پس از کشتار حداقل 24ساعت در دمای زیر 4 درجه نگهداری می کردند هیچ اتفاقی نمی افتاد.و البته تعداد مبتلایان هم 100 نفر نبوده و در همان روستا هم درمان شدند.

او در مورد بقیه مبتلایان می گوید که 4 نفری که در بیمارستان بستری بودند امروز پس از بهبودی کامل مرخص شدند او در مورد دو نفر کادر بیمارستان که دچار این بیماری شده اند می گوید:انترنی که تب کریمه کنگو گرفت و متاسفانه جان باخت چون مبتلا به بیماری فابیسم بود امکان تزریق پلاکت به او وجود نداشت و این موضوع درمان او را دچار مشکل کرد ، پرستار مبتلا هم در زمان خونگیری دچار این حادثه شد .
 
باید بنا را بر این گذاشت که کلیه دام‌ها، دارای این بیماری‌اند
رییس سازمان دامپزشکی کشور سیدمحسن دستور با اشاره به اینکه تب کریمه- کنگو در دام علائم خاصی ندارد می گوید بیشترین علایم این بیماری در انسان مشاهده می‌شود و در حال حاضر باید بنا را بر این گذاشت که کلیه دام‌ها، دارای این بیماری‌اند.وبا توجه به اینکه این بیماری ممکن است در هر دامی وجود داشته باشد باید شهروندان از کشتار دام در خارج از کشتارگاه خودداری کنند.

 معاون وزیر جهادکشاورزی در ادامه با بیان اینکه گوشت‌های ممهور به مُهر دامپزشکی به لحاظ مصرف موردی ندارند، عنوان کرد: برای جلوگیری از این بیماری در جامعه عشایری کشور نیز اقدامات پیشگیرانه‌ای از قبیل دادن دستکش به عشایر و نظارت‌های دامپزشکی در حال انجام است.
او با بیان اینکه بیماری تب کریمه – کنگو در سال‌های گذشته نیز وجود داشته است، گفت: با توجه به مرگ و میر تعدادی از افراد، کارشناسان سازمان دامپزشکی با همکاری کارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دنبال شناسایی منشا این بیماری در کشوراند. وی استفاده از پیش‌سرد را در کشتارگاه‌ها یکی دیگر از عوامل جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمه – کنگو به انسان دانست و عنوان کرد: درحال حاضر کلیه کشتارگاه‌های صنعتی دام کشور مجهز به پیش‌سرد هستند و در سایر کشتارگاه‌های وابسته به شهرداری‌ها نیز اقداماتی در این خصوص انجام شده است و مشکلی به این لحاظ نداریم.

:
:
:
آخرین اخبار