تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۲
کد خبر: ۱۸۳۶۵۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
وقوع 100 آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی خوزستان از ابتدای امسال

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان از وقوع 100 مورد آتش‌سوزی در عرصه های طبیعی و جنگلی استان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد. 
  
احمد جمشیدیان در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان با موضوع پیشگیری، آمادگی و مقابله با حریق که امروز (27 خردادماه) برگزار شد، با اشاره به روز جهانی بیابان زدایی، اظهار کرد: امروز ۲۷ خرداد ماه مصادف با ۱۷ ژوئن روز جهانی بیابان زدایی است. علیرغم اینکه ایران بر روی کمربند خشک جهان قرار دارد و دارای مساحت بیابانی زیادی است اما جزو چند کشور اول دنیا در بحث مقابله با بیابان زایی قرار دارد. 
 
وی افزود: در خوزستان یک میلیون و ۲۷۵ هزار هکتار عرصه بیابانی وجود دارد که ۲۴۰ هزار هکتار از این مساحت، کفه های ماسه‌ای و از عرصه‌های فوق بحرانی است. همچنین هفت کانون فوق بحرانی ریزگرد در خوزستان فعال است. در عین حال ۲۷ هزار هکتار جنگل هم در استان خوزستان وجود دارد. 
 
جمشیدیان تصریح کرد: هر چند ۲۰۰ هزار هکتار از این عرصه های بیابانی، کانون های مولد گرد و غبار هستند اما از پنج دهه پیش اقدامات موثری در زمینه بیابان زدایی در خوزستان انجام شده است. 
 
وی با تاکید بر لزوم ساماندهی بخش بیابانی، خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت کنونی استان خوزستان، باید همه دستگاههای متولی کمک کنند تا در خوزستان عرصه های بیشتری به بیابان تبدیل نشوند و معضلی به معضلات گذشته افزوده نشود. 
 
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با بیان اینکه خوزستان رکورددار مالچ پاشی و نهال‌کاری در کشور است، تصریح کرد: هیچ استانی تاکنون نتوانسته ۱۵ هزار هکتار از عرصه های فعال ماسه بادی را در مدت یک سال مالچ پاشی و نهال کاری کند. 
 
وی در خصوص آتش سوزی های اخیر در خوزستان بیان کرد: بارش‌های مطلوب موجب افزایش پوشش جنگلی و مرتعی در سطح استان خوزستان شده است. غیر از عوامل انسانی، این پوشش متراکم و  افزایش دما موجب شده که حتی وجود یک بطری آب معدنی و خرده شیشه رها شده در طبیعت بر اثر تابش اشعه آفتاب بروز آتش را در پی داشته باشد. بنابراین در خوزستان کل عرصه هایی که درجه حرارت بالا را تجربه می‌کنند، مستعد آتش سوزی هستند. 
 
جمشیدیان افزود: در سالهای گذشته آتش‌سوزی‌ها از نیمه دوم خرداد آغاز می شد اما امسال آتش‌سوزی‌ها از ۱۵ فروردین‌ماه آغاز شد و در حالی که شاهد وقوع سیل در استان بودیم آتش‌سوزی نیز رخ داد. بنابراین آتش‌سوزی‌های امسال با هیچ سالی قابل مقایسه نیست. 
 
وی با اشاره به چگونگی اطفای آتش‌سوزی‌های اخیر، گفت: با همکاری دستگاههای دولتی، انجمن‌ها، سازمان‌های مردم نهاد و مردم منطقه، آتش‌سوزی‌ها در ساعات اولیه اطفا شد اما امدادرسانی در مناطق صعب العبور مشکلاتی دارد. 
 
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان عنوان کرد: ایذه، مسجدسلیمان و بهبهان بیشترین آمار حریق از نظر تعداد و سطوح دچار آتش‌سوزی‌ها را در سال جاری به خود اختصاص  داده‌اند. همچنین به جز عرصه‌های مرتعی، جنگلها نیز دچار آتش‌سوزی شدند که در این راستا ابزار و ادوات اطفای حریق تهیه و در اختیار شهرستانها و مردم منطقه قرار داده شده است. 
 
وی با اشاره به آتش زدن مزارع از سوی کشاورزان و وقوع آتش سوزی در عرصه های مرتعی و جنگلی مجاور بیان کرد: علیرغم تلاشهای جهاد کشاورزی، هنوز این باور غلط آتش زدن مزارع برای افزایش محصول در کاشت بعدی در میان کشاورزان وجود دارد که همین کار  موجب سرایت آتش به عرصه های مرتعی و جنگلی می‌شود. 
 
جمشیدیان با بیان اینکه نباید برای هر آتش‌سوزی درخواست بالگرد کرد، بیان کرد: با توجه به تعدد موارد آتش‌سوزی، اگر برای هر حریق در مساحت اندک درخواست بالگرد شود دیگر نمیتوانیم برای آتش‌سوزی‌های گسترده درخواست کمک و بالگرد اطفای حریق داشته باشیم که باید به این موارد دقت کنیم. 
 
وی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰۰ مورد آتش سوزی در خوزستان رخ داده است که ۶۵ مورد آن جمع بندی شده و بهبهان با ۱۴ مورد حریق بیشترین تعداد آتش سوزی از ابتدای سال جاری تاکنون را داشته است.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار