تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۱ - ۱۷:۴۴
کد خبر: ۲۰۲۲۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
کابوس گردشگری در روستای گردشگری امامزاده عبدالله باغملک
مردم شهرهای جنوبی استان خوزستان این روزها در حالی برای فرار از گرمای بیش از حد به شمال این استان پناه می برند که وضع امکانات رفاهی و گردشگری در این مناطق آنها را به ستوه آورده است.

خوزستان استانی با آب و هوایی خاص است به گونه ای که با وجود اینکه شهرهای جنوبی آن در فصل تابستان گرمای وحشتناک بالای 50 درجه را تجربه می کنند شهرهای شمالی آن به علت نزدیکی به رشته کوه های زاگرس از آب و هوایی مطبوع برخوردار هستند.

بر همین اساس مردم خسته از گرد و غبار و گرمای جنوب استان با وجود تعطیلی ادارات استان خوزستان در روزهای پنج شنبه، روزهای آخر هفته را به شهرهای شمالی و طبیعت زیبای آن پناه می برند ولی بی توجهی به استقرار امکانات رفاهی و عدم خدمات رسانی به خصوص در این موقع از سال گردشگری در مناطق بکر خوزستان را به کابوسی برای مردم تبدیل کرده است.

یکی از این مناطق که هر ساله مردم زیادی از گوشه و کنار استان برای سپردی کردن اوقاتی خوش در آب و هوای دلپذیر آن به این نقطه سفر می کنند، روستای گردشکری امامزاده عبدالله شهرستان باغملک است.

 روستای گردشگری امامزاده عبدالله باغملک
شیوه عبور و مرور خودروها در منطقه امامزاده عبدالله

امامزاده عبدالله که از نوادگان حضرت «زین العابدین» امام سجاد (ع) است توسط برخی مخالفان اهل بیت(ع) در دستگاه حکومتی بنی امیه دستگیر شده و به محلی که الان نزدیک همان محل قبر وی به شمار می رود و به «قتلگاه» مشهور است منتقل شده است.

این امامزاده در همین محل به شهادت می رسد و ماموران حکومتی برای ایجاد خوف و رعب و وحشت در بین مردم، بدن وی را قطعه قطعه کرده و به هر دیار فرستاده تا مردم خیال قیام و نهضت را در سر نپرورانند.

سر مطهر این امامزاده در شهر شوشتر است که بقبه و مرقدی عالی و تاریخی دارد و تن یا قسمتی از آن را در کوه های «مُنگَشت» باغملک مدفون کردند، وی صاحب کرامات زیادی هستند و سالانه زائران زیادی در شوشتر و در باغملک برای زیارت وی به این دو شهر سفر می کنند.
 
روستای گردشگری امامزاده عبدالله باغملک
شیوه استقرار مردم در منطقه امامزاده عبدالله

وجود بقعه امامزاده عبدالله، باغهای گردو و انارستانها، چشمه سارها، گیاهان خوراکی و دارویی و طبیعت بکر ارتفاعات کوه منگشت در شهرستان باغملک باعث شده تا گردشگران و زوار فراوانی از سراسر خوزستان و استانهای اطراف به این منطقه بیایند.

سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان خوزستان در خصوص شرایط حاکم بر این نقطه گردشگری به خبرنگار مهر گفت: به منظور حضور در امامزاده عبدالله، کمپهای گردشگری ادارات و ارگانهای دولتی و صدها باغ که توسط مردم ساکن در آن اجاره داده می شود، زوار و گردشگران باید ارتفاعات منگشت را طی کنند.

مجتبی گهستونی افزود: از آنجایی که منطقه مذکور در نیمه دوم سال بسیار سرد و برفی است و تمام ساکنین، منطقه را ترک می کنند و فقط در نیمه اول سال که هوا گرم می شود امکان سفر به آنجا وجود دارد شیب بسیار تند جاده بسیاری از خودروها را در مسیر نگه داشته که این مهم ضرورت نصب تابلوهای هشدار دهنده و حضور منظم نیروهای امداد خودرو را در روزهای پایانی هفته بیشتر کرده است.

وی افزود: از سوی دیگر احداث پارکینگ با وسعت بیشتر و تعمیر اضطراری بخشی از جاده ورودی به محوطه امامزاده که باعث ترافیک و آسیب به خودروها می شود نیز از جمله ضروریات این منطقه است.

گهستونی عنوان کرد: از آنجایی که در ارتفاعات منگشت، مناطق گردشگری مرغذار، گردوزار، انارزار، زوآب و نایاب وجود دارد علاوه بر کمپهای دولتی، صدهها خانه روستایی به صورت داوطلبانه با ایجاد کپر و اقامتگاه سنگی و بلوکی به پذیرایی از گردشگران و زوار می پردازند.
 
روستای گردشگری امامزاده عبدالله باغملک
ازدحام خودروها و نبود مکانی مناسبت برای پارک آنها

وی تصریح کرد: خدمات دهی به گردشگران و زائران در حالی در خانه های روستایی صورت می گیرد که ضرورت دارد دولت و سازمانهایی مثل میراث فرهنگی و گردشگری ضمن نظارت بر این خانه ها، زیر ساختهای لازم را فراهم آورده و امکانات مورد نیاز را برای مسافران تامین کنند.

دبیر انجمن دوستدارن میراث فرهنگی استان خوزستان گفت: بسیاری از ساکنان مناطق گردوزار و مرغذار از نبود آب کافی که ناچارهند آن را از فاصله دور تامین کنند نگران و ناراحت هستند.

گهستونی عنوان کرد: همچنین به دلیل اعتقاد زائران به نذر و نیاز و انجام کشتار مرغ، گوسفند و بز و مصرف آن در محل، همچنین ارتفاع زدگی بعضی گردشگران و زوار وجود دائمی مراکز درمانی ضرورت اجتناب ناپذیر است.
این دوستدار میراث فرهنگی اظهار کرد: در این منطقه، مشکلات اجتماعی مانند مشکل اسکان وجود دارد. در مجموعه بقعه امامزاده عبدالله محلی برای اسکان زائران نیست و عده ای که کپر یا آلاچیق چوبی دارند، شبها آنها را به مسافران کرایه می دهند، البته بر قیمت این آلاچیقها نظارت نمی شود.
 
روستای گردشگری امامزاده عبدالله باغملک 

گهستونی ادامه داد: در محدوده این کپرها دستشویی و لوله کشی آب وجود ندارد و سرویسهای بهداشتی بین مردم منطقه و مسافران مشترک است. در کنار این مشکلات، بعضی ارگانها مکانهای ویژه ای برای خودشان مشخص کرده اند تا از آنها استفاده کنند این در حالی است که تعداد مسافران این سازمان ها کم است.
 
وی افزود: جوی های آب این منطقه کانال کشی نشده است یا فاضلاب ندارد و آب مصرفی از میان کپه ها و آلاچیق ها عبور می‌کند. این مسئله، به خصوص برای بچه هایی که بازی می کنند بسیار خطرناک است.

گهستونی تصریح کرد: این بقعه تاریخی و مذهبی پس از حدود 11 سال هنوز کاملا ساخته نشده است و مشکلات آن مانند نبودن پارکینگ، امنیت و جاده هنوز وجود دارد. این مشکلات برای گردشگران این منطقه که تعداد آنها از آغاز فصل بهار تا شهریور بسیار زیاد می شود، قابل توجه اند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
بابساکی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
0
1
مقصرین دراین زمینه بترتیب اوقاف استان، فرمانداری باغملک واداره ارشاد اسلامی باغملک ومسولین شهرداری صیدون. بنظرم گناه بزرگی است بی توجهی به این امامزاده باکرامت
:
:
:
آخرین اخبار