تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۳
کد خبر: ۵۴۵۱۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
خطر بريدگي در كودكان را جدي بگيريد
کارشناس برنامه کودکان مرکز بهداشت خوزستان گفت: اشیایی که بریدگی ایجاد می‌کنند به وفور در محیط اطراف وجود دارند. بریدگی‌ها، خصوصا در صورتی که روی یکی از رگ‌های مهم بدن ایجاد شوند، می‌توانند خونریزی شدیدی ایجاد کنند که جان کودک را تهدید کند.

 زهرا عسکراوی درباره پیشگیری از ایجاد بریدگی اظهار كرد: اشیای برنده مثل چاقو، قیچی، سوزن خیاطی و سنجاق را از دسترس کودک دور نگه دارید. در صورتی که کودکی با برداشتن وسیله برنده‌ای مثل چاقو یا قیچی بدود، ممکن است بر اثر زمین خوردن، شی برنده در بدن او فرو رود و حتی موجب مرگ شود؛ به این خطر توجه داشته باشید.

وي افزود: در صورتی که کودک وسیله برنده‌ای در دست دارد، به آرامی و با خونسردی وسیله را از او بگیرید و عجله و بی‌احتیاطی نکنید.

عسكراوي گفت: از دویدن کودک در حالی که اشیایی مانند مداد، نی شیشه‌ای و ... را در دهان دارد ممانعت کنید. زیرا اگر زمین بخورد، ممکن است دچار زخم و خونریزی شدید دهان و گلو شود. توجه داشته باشيد كه بازی کردن و راه رفتن کودک در حالی که لیوان یا شیشه شیر در دست اوست خطرناک است.

وي ادامه داد: متناسب با سن و فهم کودک خود خطرناک بودن وسایل برنده یا سوراخ کننده را به او بیاموزید.

کارشناس برنامه کودکان مرکز بهداشت خوزستان عنوان كرد: در هنگام کار کردن با یک وسیله تیز، بهتر است کودک در اطراف شما نباشد. هرگز در جلوی کودک خود از وسایل خطرناک برای شوخی استفاده نکنید، زیرا کودک حرکات شما را تقلید می کند.

وي گفت: تیغ ریش تراش را در حمام با دقت در سطل آشغال بیاندازید و دقت کنید به وسایل حمام نچسبد. از وسایل خیاطی مثل سوزن و سنجاق و قیچی به دقت استفاده کرده و پس از اتمام کار آنها را جمع‌آوری کنید. از خرید اسباب‌بازی تیز و برنده برای کودک خودداری کنید. همچنين از خرید اسباب‌بازی‌هایی که ممکن است عضوی از بدن کودک در آن گیر کند (مثل تفنگ فنری) خودداری شود.

پیشگیری از ایجاد بریدگی با شیشه

عسكراوي تصريح كرد: بریدگی با شیشه از بدترین بریدگی‌هاست. بنابراين موارد خطرناك را به کودک خود بفهمانید؛ به او بگویید که نباید به شیشه ضربه بزند. از تکیه دادن کودک به شیشه جلوگیری کنید. محکم بستن پنجره‌ها یا وارد کردن ضربه محکم به پنجره خطرناک است. همچنين بازی‌های دسته‌جمعی کودکان در کنار پنجره‌های با ارتفاع پایین خطر دارد.

وي افزود: از پرت کردن اجسام به طرف پنجره، مانند توپ بازی در منزل خودداری کنند. از بازی کردن با اشیای شیشه‌ای و بطری شکسته خودداری کنند.

کارشناس برنامه کودکان مرکز بهداشت خوزستان گفت: به کودک آموزش دهید در هنگام شکستن و پخش شدن شیشه فورا بایستد، سپس کفش پوشیده و با خونسردی کودک را از محل خارج کرده و شیشه‌ها را جمع کنید. در عینک کودکان ترجیحا باید از شیشه نشکن استفاده شود.

وي بيان كرد: در صورت همسطح بودن پنجره طبقه پایین منزل و کف حیاط، جلوی شیشه پنجره، توری محکم نصب کنید. می‌توانید در چنین محل‌هایی از شیشه نشکن استفاده کنید.

عسكراوي افزود: با چسباندن ورقه های پلاستیکی شفاف، خطر شکستگی و پخش شدن شیشه را کاهش دهید. حتی بهتر است شیشه را با نوارهای رنگی مشخص کنید تا کودک به اشتباه به آن برخورد نکند.

وي گفت: ایمنی شیشه‌های رنگی، مات یا دارای نقش و نگار بیشتر از شیشه‌های معمولی می‌باشد. می‌توانید از نرده‌های محافظ در چنین شرایطی استفاده کنید.

در صورت ایجاد بریدگی چه بايد كرد؟

کارشناس برنامه کودکان مرکز بهداشت خوزستان توصيه كرد: محلی را که خونریزی می‌کند به مدت ده دقیقه فشار دهید تا خون بند آید. در صورت بزرگ بودن زخم، دو لبه آن را به هم چسبانده و با گاز استریل یا پارچه تمیز فشار دهید.

وي ادامه داد: حتی‌الامکان بهتر است از وسایلی مانند تورنیکه یا بازوبند استفاده نکنید. عضو بریده شده را بالاتر از سطح بدن بگیرید.

عسكراوي گفت: زخم را باند پیچی کنید و سریعا کودک را به بیمارستان برسانید. کودکان به بالا رفتن از بلندی علاقه دارند و آن را زود یاد می‌گیرند.

وي عنوان كرد: سقوط از بلندی ممکن است به ایجاد حوادث شدید مثل شکستگی و یا ضربه مغزی منجر شود. شکستگی در صورت وقوع در استخوان‌های یک کودک خطرناک‌تر از شکستگی بزرگسالان است و ممکن است منجر به کم شدن رشد کودک شود.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار