تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۰
کد خبر: ۶۶۹۳۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
طباطبايي:
خیران براي ساخت بقعه علي ابن مهزيار کمك كنند
مديركل اوقاف و امور خيريه خوزستان گفت: مردم و خیران خوزستانی برای تکمیل ساخت بقعه علی ابن مهزیار اهوازی کمک کنند.

حجت الاسلام و المسلمين سيد محمد طباطبايي روز چهارشنبه در نشست مطبوعاتي اظهار كرد: بعد از اصلاحات ارضي كمر موقوفات شكسته شد و متاسفانه هنوز هم ادامه دارد. وقف ها بيشتر مسجد، حسينيه و دارالقرآن هستند.

وی با اشاره به لزوم گسترش فرهنگ وقف در جامعه افزود: وقف براي حل مشكل آمده است. در استان وقف آمبولانس را داشتيم. موقوفه بر اساس شرع و وقف نامه چيزي است كه قابل خريد و فرورش نيست. اصل مال بايد بماند و درآمدش صرف نيت واقف شود. براي تغيير كاربري وقف نياز به مجوز ولي فقيه يا نماينده اش است. در مشهد مقدس بيش از 95 درصد زمين ها موقوفه است.

سهل انگاري خانواده ها نسبت به آموزش تعليمات ديني

مديركل اوقاف و امور خيريه خوزستان تصريح كرد: تعليمات ديني بايد به نوجوانان و جوانان آموزش داده شود و اين كار برعهده پدر و مادر است. متاسفانه امروزه برخي از خانواده ها به مسائل مادي فرزندان توجه مي كنند و از كنار مسائل معنوي به سادگي رد مي شوند.

طباطبايي بیان كرد: خانواده ها بايد نسبت به تعليم و تربيت فرزندان خود اقدام كنند. تربيت صحيح حقي است كه هر فرزند بر گردن والدین خود دارد. اوقاف و امور خيريه در كنار خانواده ها براي آموزش مسائل معنوي و ديني تلاش مي كند.

حضور بيش از هشت هزار جوان در طرح نشاط معنوي

وي با تاكيد بر اينكه عمده فعاليت هاي اوقاف و امور خيريه در بقعه هاي متبركه است، گفت: طرح نشاط معنوي را از قبل رمضان شروع كرديم و تا بعد از این ماه هم ادامه دارد. هدف از اجراي اين طرح پركردن اوقات فراغت به صورت بهينه است. در اين طرح سعي مي شود تا اعتقادات دين نوجوانان و جوانان را تكامل ببخشيم و ارزش هاي اخلاقي را به آنها بياموزيم.

مديركل اوقاف و امور خيريه خوزستان ادامه داد: اجراي اين طرح از هشتم تيرماه سالجاري آغاز شده است و تا 28 مردادماه ادامه دارد. 45 مبلغ اعزامي از قم، 22 مبلغ بومي استان و 10 دانشجوي علوم قرآني در اجراي طرح فعاليت مي كنند.

طباطبايي عنوان كرد: در كلاس هاي آموزشي طرح مذكور مقاطع ابتدايي، راهنمايي، متوسطه و بالاتر حضور دارند. تاكنون از مقطع ابتدايي دو هزار و 815 نفر، راهنمايي دو هزار و 168 نفر، متوسطه يك هزار و 889 نفر و بالاتر نيز يك هزار و 341 نفر براي شركت در طرح ثبت نام كرده اند.

اجراي طرح ضيافت الهي

وي تصریح كرد: طرح ضيافت الهي در دل طرح نشاط معنوي برگزار مي شود و توام با هم در استان اجرا مي شوند. هدف از اجراي اين طرح تبديل بقاع متبركه به قطب فرهنگي است. با اجراي اين طرح باور و اعتقادات ديني جوانان را تقويت كرده و مفاهيم قرآني را ترويج مي كنيم. همچنين در اين طرح فضاي معنوي انس با قرآن كريم هم ايجاد مي شود.

مديركل اوقاف و امور خيريه خوزستان بيان كرد: محافل انس با قرآن، ترتيل و روخواني، اجراي مراسم مناجات با خدا در آخر شب با قرائت دعاي ابوحمزه ثمالي و جوشن كبير، دعوت از سخنرانان و مداحان كشوري در برنامه (كلنا فقير اليك)، بزرگداشت و احياي شب هاي قدر كه اوج برنامه هاي اين ماه است، خيمه هاي معرفت بعد از نماز مغرب و عشاء و اطعام و پذيرايي سحري در در برخي از بقاع از جمله برنامه هاي اجرايي در ماه مبارك رمضان است.

اعتبار شش ميليارد و 950 ميليون ريالي مساجد و بقاع

طباطبايي با اشاره به اينكه جشن هاي ولادت امام حسن مجتبي (ع) در 60 بقعه متبركه استان برگزار شد، گفت: محفل انس با قرآن كريم از امروز با حضور قاري بين المللي مصري (شيخ فارو احمد ظيف) آغاز شده كه در شهرهاي شوشتر، ماهشهر، شادگان، شوش، بهبهان و اهواز برگزار مي شود. سفره هاي آسماني را در شهرستان هايي مثل ايذه، بهبهان، شوشتر، ماهشهر، شوش و دزفول كه موقوفات داشتيم برپا كرديم. همچنين در برنامه هاي احياي شب قدر نيز سفره هاي سحري برپا مي شود.

وي يادآور شد: اعتبارات مساجد و بقاع متبركه سال مالي 92 كه تا پايان تيرماه سال جاري است. شش ميليارد و 950 ميليون ريال اعتبارات سازماني بود كه ميان 100 مسجد استان توزيع شد. همچنين 20 ميليارد و 100 ميليون ريال اعتبارات استاني سال 92 بود كه به 671 مسجد استان اختصاص داده شد.

هزينه چهار ميليارد توماني براي بقعه علي ابن مهزيار اهوازي

مديركل اوقاف و امور خيريه خوزستان افزود: براي بقعه علي ابن مهزيار اهوازي در طول سال 92، چهار ميليارد و 722 ميليون تومان از اعتبارات استاني گرفته شده است كه مبلغ 300 ميليون تومان آن اعتبار اين سازمان بود. حساسيت اين بقعه بسيار بالاست و اميدوارم زودتر بتوانيم فاز اول را به بهره برداري برسانيم. براي ساخت این بقعه حداقل 10 ميليارد تومان اعتبار لازم است و براي طرح جامع كه بايد تملك چهار خيابان منتهي به بقعه را انجام دهيم خيلي بيشتر از اين مبلغ اعتبار لازم است.

طباطبايي گفت: از همه خيرين، مردم و مسئولين انتظار داريم در ساخت بقعه متبركه آن كمك كنند و وارد عرصه شوند تا هرچه زودتر ساخته شود. اين امامزاده چشم و چراغ استان و شهر اهواز است.

سهميه 20 هزار نفري خوزستان در طرح ملي حفظ قرآن

وي تاكيد كرد: طرح ملي حفظ قرآن امسال براي سومين سال متوالي در استان همزمان با سراسر كشور اجرا مي شود و آماري كه امسال به عنوان سهميه به خوزستان تعلق گرفته است 20 هزار و 700 نفر است. تاكنون شهرهاي ايذه و رامهرمز بيش از ظرفيت خود ثبت نام كرده اند. سهميه شهرستان ها بر اساس جمعيت تعيين مي شود.

مديركل اوقاف و امور خيريه خوزستان افزود: يكي از وظايف سازمان اوقاف حفظ و حراست از موقوفات و تشويق و ترغيب مردم به وقف هاي جديد است. هر سال سهميه اي براي استان در نظر گرفته مي شود و امسال اين سهميه 140 مورد است. استان خوزستان تا كنون توانسته است 40 درصد از اين سهميه را محقق كند.

احياي موقوفه نظام مافي

طباطبايي در پايان گفت: عمده نيت موقوفه نظام مافي( کل شهرستان رامشیر) ايتام هستند بنابراين با تحقق اين موقوفه هيچ يتيمي بدون سرپرست در استان نمي ماند. خوشبختانه براي احياي اين وقف بسياري از مردم و مسئولان تمكين كرده اند. بيشتر فقرا ايتام هستند كه اگر امكانات لازم را داشته باشند و درست تربيت شوند ديگر ناهنجاري ايجاد نمي كنند.

مرجع / مـهـر
:
:
:
آخرین اخبار