تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۱
کد خبر: ۸۳۵۰۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
نماینده مردم شادگان:
شوری تالاب شادگان، افزایش تولید مثل تیلاپیا را به همراه داشت
نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی گفت: عامل به وجود آمدن و افزایش ماهی تیلاپیا در تالاب شادگان، شور شدن آب این تالاب است.

رشد فزاینده ماهی تیلاپیا به تهدید جدی برای حیات انواع آبزیان و گیاهان تالاب شادگان استان خوزستان تبدیل شده است.

ماهی « تیلاپیا زیلی» (zilli) طی دو سال گذشته با ورود به آب های استان خوزستان به ویژه تالاب شادگان، اگرچه باعث رونق اشتغال مردم این منطقه شده است ولی از سویی نیز به عقیده کارشناسان حفاظت محیط زیست، زندگی برخی گونه های نادر آبزی این تالاب را با آسیب جدی مواجه کرده است.

جثه کوچک، همه چیزخوار بودن، سرعت رشد زیاد، مقاومت در برابر شرایط محیطی از خصوصیت های ماهی تیلاپیا از نوع زیلی است و از همه مهم تر اینکه رقیب قدرتمند غذایی برای گونه های بومی و محلی به شمار می رود.

در مطالعاتی که در برخی کشورها درخصوص این گونه انجام شد، تنها راه جلوگیری از تکثیر ماهی تیلاپیا نوع زیلی عقیم سازی است که این روش نیز تاکنون نتیجه مطلوبی نداشته است.

اکنون کانون وجود گونه تیلاپیا در استان خوزستان تالاب شادگان است و این گونه مهاجم در بیشتر استخرهای پرورش آبزیان استان نیز دیده شده است.

عبدالله تمیمی نماینده مردم شهرستان شادگان در مجلس شورای اسلامی در این خصوص، گفت: اگر حقآبه تالاب شادگان تامین شود و شوری آب تالاب کاهش یابد، ماهی تیلاپیا احتمالا از بین می رود ولی در شرایط فعلی به نظر می رسد نمی توان چندان با این ماهی مبارزه کرد.

وی اضافه کرد: چند سال قبل، آب موجود در تالاب شادگان، از بهترین و شیرین ترین آب های کشور بود به همین دلیل ماهی های خوب، فراوان و با ارزش غذایی بالا در آن وجود داشت، ولی با کم شدن ورود آب شیرین به آن و سوق دادن زهاب های نیشکر به تالاب، بیشتر ماهی های بومی این تالاب رو به نابودی رفت.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی که ماهیان بومی تالاب به شدت کاهش یافته است، وجود ماهی تیلاپیا باعث تامین درآمد ماهیگران شادگانی شده است و به نظر می رسد وجود آن برای تامین درآمد این افراد لازم است.

نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه گفته می شود شیلات این ماهی را وارد آبهای تالاب شادگان کرده است، عنوان کرد: بر اساس اطلاعات، در 12 سال گذشته شیلات خوزستان، ماهی تیلاپیا وارد تالاب شادگان نکرده است و این ماهی از طریق آب های خارجی وارد تالاب شادگان شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شادگان گفت: این ماهی از نوع زیلی از چهار سال قبل وارد آب های استان خوزستان شد و تکثیر سریع این نوع ماهی باعث شده است که حیات آبزیان استان به ویژه در تالاب شادگان با مشکل مواجه شود.

سید محمد حسن فقیه با بیان خطرات این نوع از آبزیان برای تالاب شادگان گفت: تاکنون مشخص نشده که این گونه مهاجم از چه طریقی وارد آب های استان شده و برای بررسی این مساله کارگروهی تحقیقاتی در استان خوزستان تشکیل شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان اظهار کرد: ماهی تیلاپیا نوع زیلی با ورود به هر منطقه به دلیل تکثیر سریع حیات منطقه را دچار مشکل کرده و حتی اقدام به خوردن تخم های سایر ماهیان می کند که این مساله حیات گونه های کمیاب آبزیان در تالاب شادگان را با خطراتی مواجه کرده است.

فقیه گفت: تا زمانی که نحوه ورود این نوع ماهی مهاجم به آب های استان مشخص نشود، نمی توان برای جلوگیری از تکثیر این ماهی راهکاری ارائه داد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان همچنین یکی از برنامه های مهم سازمان محیط زیست را ارائه برنامه برای مقابله با این نوع ماهی دانست و گفت: مقابله با این نوع از آبزیان علت اینکه تاکنون برای مقابله با آن راهکار علمی ارایه نشده است به زمان زیادی نیاز دارد.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار