تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۱
کد خبر: ۸۳۱۳۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
وزیر کشور:
ضرورت تشکیل ستاد در استان‌های درگیر با پدیده ریزگردها
وزیر کشور اظهار داشت: بنابر تصمیم شورای امنیت، مسوولیت مقابله با پدیده ریزگردها در حوزه سیاستگذاری، هماهنگی و پیگیری به وزارت کشور سپرده شد.

عبدالرضا رحمانی فضلی روز شنبه در نشست کارگروه مبارزه با ریزگردها و دستگاه های مسوول ادامه داد: چون ستاد بحران به وزارت کشور محول شده بخشی از این کار به عهده ستاد بحران و با مدیریت محمدنجار خواهد بود.

وزیر کشور به مطالعات و کارهای صورت گرفته در پدیده مبارزه با ریزگردها اشاره کرد و گفت: اگر مطالعات و اقدامات انجام نمی شد، شاید وضعیت بدتر از این می شد.

رحمانی فضلی افزود: از همه اقدامات و مصوبات موجود باید استفاده کرده و همه را فعال کنیم؛ البته اگرلازم بود مصوبه ای از دولت بگیریم این کار را در این باره انجام می دهیم.

وی اضافه کرد: در این ستاد هماهنگی و پیگیری که برای ریزگردها زیر نظر مدیرت بحران خواهد بود، معاونت امنیتی و عمرانی وزارت کشور نیز به همراه سایر دستگاهها همکاری می کنند.

وزیر کشوردر ادامه به عملکرد استان ها اشاره کرد و افزود: باید در استان های درگیر با پدیده ریزگردها نیز ستادهایی تشکیل شود و مسئولیت آن ستاد با استاندار باشد.

وی خطاب به مسوولان ذیربط در جلسه گفت: همه اختیارات اجرایی و عملیاتی در استان ها را به مدیران خود در استان واگذار کنید چرا که این اقدام ثمرات خوبی را در بر دارد.

وزیر کشور به برخی معضلات اجتماعی موجود در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به رشد کم اقتصادی و بهره وری، منابع مالی آسیب دیده، دچار کمبود اشتغال هستیم و مسائل حاشیه نشینی، خشکسالی و اعتیاد را نیز داریم که باید لحاظ شود.

رحمانی فضلی تصریح کرد: تاکنون بیش از 15 جلسه برای استان های مختلف به منظور جلوگیری از بحران ها و خشکسالی ها تشکیل شده و این نشان دهنده اهتمام مسوولان به حل مشکلات است.

وی موضوع خشکسالی ، بحران آب و حتی پدیده ریزگردها را بسیار مهم دانست و گفت: ریزگردها و آثار روانی و اقتصادی آن مهم است؛ آثار اجتماعی، روانی و اقتصادی آن باعث می شود مردم از نظر روحی و روانی و اجتماعی در موقعیت پر استرسی قرار بگیرند که باید مواظبت شود.

وزیر کشور از فعالیت های استانداران ایلام و خوزستان تشکر کرد و افزود: باید تلاش کرد تا همراه و همگام مردم باشیم.

رحمانی فضلی خاطر نشان کرد: نجار مسوول ستاد بحران جلسات فرعی را برقرار می کند ؛ سیاستگذاری، هماهنگی، نظارت و پیگیری را انجام می دهیم که البته ستادهای سایر دستگاهها نیز به وظیفه خود می پردازند.

وی با تأکید بر اینکه پدیده ریزگردها ابعاد داخلی و خارجی دارد، گفت: با توجه به اینکه ریزگردها آسیب های جدی را دربردارد، باید این موضوع را از مجامع بین المللی نیز مورد پیگیری و بررسی قرار دهیم؛ البته صندوق منطقه ای نیز باید اقدامات لازم را در این جهت انجام دهد.

وزیر کشور تصریح کرد: وزارت امور خارجه نیز باید در دیپلماسی آب و در بحث مدیریت ریزگردها در حوزه منطقه ای و بین المللی وارد عمل شود و در کارگروهی مشترک گزارش عملکرد خود را ارایه دهد.

رحمانی فضلی در ادامه به منشاء خارجی ریزگردها اشاره کرد و افزود: اگر در داخل کشور منشاء ریزگردها را داریم، باید هر چه سریعتر این منشاء کنترل شود و البته کشورهای مرتبط در این خصوص نیز باید وارد عمل شوند.

وی همچنین اظهار داشت: امیدواریم سند جامع منشاءیابی داخلی و خارجی پدیده ریزگردها نیز هر چه سریعتر تدوین شود و بتوانیم در بعد ملی از آن استفاده کنیم.

وزیر کشور به تفاهم نامه هایی که تاکنون درباره پدیده ریزگردها منعقد شده اشاره کرد و گفت: باید تفاهم نامه هایی که تاکنون اجرایی نشده را شناسایی و نسبت به اجرای آن اقدام کرد.

وزیر کشور همچنین در سخنان خود، با بیان موضوع انتخابات پیش رو خاطر نشان کرد: سالی که پیش رو داریم بحث انتخابات مجلس و افزایش هیجانات سیاسی را داریم ؛ البته ما در موقع انتخابات و نزدیک به آن، موضوع را مورد توجه قرار می دهیم.

رحمانی فضلی ادامه داد: سیاست تبلیغاتی و سیاست های فعالیت های انتخاباتی را از اردیبهشت سال آینده تدوین خواهیم کرد و مسائلی که زمینه های ایجاد هیجانات اجتماعی،تنش های اجتماعی و بحران را داشته باشند به یقین جزو خطوط قرمز تبلیغاتی می گذاریم و اجازه نمی دهیم این اتفاقات بیفتد اما بدانیم شرایط به گونه ای پیش می رود که اگر تدبیر نداشته باشیم هر کدام از این شرایط می تواند برای ما مشکل ایجاد کند.

وی تاکید کرد: به اندازه کافی از سوی دشمن در فشار هستیم و به اندازه کافی فشارهای اقتصادی و تحریمی بر مردم وجود دارد و واقعا مردم نجیب و مقاوم و همراه هستند؛ نمونه همراهی مردم را در 22 بهمن مشاهده کردیم.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار