تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۵
کد خبر: ۱۴۷۰۵۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
توصیه‌هایی برای پیشگیری از بروز بیماری «تب کنگو»
با نزدیک شدن به فصل گرما شیوع بیماری کشنده تب کنگو آغاز می‌شود و گروه‌های شاغل در کشتارگاه‌ها بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند
معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی خوزستان گفت: با نزدیک شدن به فصل گرما شیوع بیماری کشنده تب کنگو آغاز می‌شود و گروه‌های شاغل در کشتارگاه‌ها بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

 دکتر رضا اسدی اظهار کرد: در فصل گرما تعداد انگل‌های خارجی و کنه‌ها افزایش پیدا می‌کند و احتمال بروز بیماری‌های مشترک انسان و دام افزایش می‌یابد که در این زمینه اداره‌کل دامپزشکی خوزستان سالانه با برنامه‌ریزی‌های مدون عملیات ویژه جهت پیشگیری از این بیماری‌ها انجام می‌دهد.

وی افزود: تب کنگو یک بیماری حاد و همراه با خونریزی است که ایجاد تب می‌کند. انتقال این بیماری از طریق هیالوما و نیش این کنه است. دام، مخزن بیماری تب کنگو است و با تماس انسان با خون یا ترشحات دام به‌سرعت انتقال یافته و حتی موجب مرگ می‌شود. برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری ویروسی باید موارد بهداشتی مخصوصا در مناطق حساس مانند کشتارگاه‌ها رعایت شود.

اسدی بیان کرد: بیماری تب کنگو بیشتر در حیوانات اهلی ازجمله گاو، گوسفند و بز شیوع پیدا می‌کند؛ همچنین باید توجه داشت که علائم ظاهری بیماری در دام نشان داده نمی‌شود و تشخیص دام بیمار از دام سالم تنها توسط افراد متخصص و دامپزشکان امکانپذیر است.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی خوزستان افزود: یکی از راه‌های پیشگیری از این بیماری، کاهش یا حذف جمعیت کنه‌ها است؛ باید انتقال بیماری از کنه به دام قطع شود که برای کاهش کنه‌ها سمپاشی از طریق سموم توسط اکیپ‌های دامپزشکی در سطح دامداری‌ها و کشتارگاه‌ها انجام می‌شود و تاثیر بسزایی در کاهش انتقال بیماری دارد.

وی تصریح کرد: گوشتی که از کشتارگاه خارج می‌شود باید سالم باشد و انجام کارهای تکمیلی پیش سردکن در کشتارگاه‌ها الزامی است که این دستگاه در بیشتر شهرهای خوزستان وجود دارد. عملکرد پیش سردکن مانند یخچال است که در این عملکرد لاشه برای مدت 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه نگهداری می‌شود و در صورتی که لاشه آلوده باشد با این عمل ویروس از بین می‌رود و دام سالم می‌شود.

اسدی با بیان اینکه شیوع این بیماری واگیردار بیشتر در فصل تابستان است، گفت:‌ برای اطمینان از سلامت گوشت، حتما گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز که مهر تایید دامپزشکی دارند، تهیه کنید.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی خوزستان عنوان کرد: گروه‌های شاغل در کشتارگاه‌ها بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری تب کنگو هستند و باید توصیه‌‌های بازرسان دامپزشکی در زمینه انتقال بیماری تب کنگو را رعایت کنند.

وی اظهار کرد:‌ در سال گذشته دو راس دام مبتلا به این بیماری در استان شناسایی شد که منشاء آن کشتار دام‌ها در محل‌های غیرمجاز و بیرون کشتارگاه بود. در سال جاری تاکنون دام مبتلا به بیماری تب کنگو یافت نشده است.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار