تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۱
کد خبر: ۱۶۱۲۷۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
تسهیلات اشتغال زایی روستایی بین چهار تا 10درصد پرداخت می شود
 مدیرکل دفتر تجهیز و توسعه زیر ساخت های و سرمایه گذاری سازمان تعاون روستایی ایران گفت: تسهیلات 1.5میلیارد دلاری که از صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی کشور تخصیص یافته با نرخ چهار تا 10درصد پرداخت می شود.

محسن اسفندیاری دوشنبه در نشست بررسی طرح های اشتغال زایی روستایی خوزستان در محل تعاون روستایی استان افزود: نحوه بازپرداخت تسهیلات اشتغال زایی ، 2 سال مشارکت، یک سال تنفس و 6 سال زمان بازپرداخت خواهد بود که برای روستائیان یک تسهیلات استثنایی محسوب می شود.

به گفته وی سود تسهیلات که بانکها مکلف به پرداخت آن هستند در مناطق روستایی مرزی چهار درصد ، در مناطق روستایی غیر مرزی 6 درصد و در مناطق بالای 20 هزار نفر 10 درصد خواهد بود.

مدیرکل دفتر تجهیز و توسعه زیر ساخت های و سرمایه گذاری سازمان تعاون روستایی ایران در ادامه با بیان اینکه تسهیلات 1.5میلیارد دلاری در چرخه به صورت دائم خواهد ماند و به صندوق توسعه ملی بازنخواهد گشت و همه روستائیان که متقاضی ایجاد اشتغال هستند می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند افزود: تا پایان تیرماه 1397 همه تمامی بودجه ای که به استانها اختصاص یافته باید جذب و هزینه شود.

اسفندیاری از بی سابقه بودن اختصاص بودجه قابل توجه برای ایجاد اشتغال پایدار در روستاهای کشور خبر داد و گفت: 45 درصد بودجه اشتغال پایدار که به استانها اختصاص می یابد مربوط به بخش کشاورزی است.

وی ادامه داد: سازمان تعاون روستایی توانایی مناسبی در جذب بودجه و اشتغال زایی پایدار در روستاهای کشور دارد و انتظار ما این است که برای طرح های اشتغال زایی ، طرح هایی ارائه شود که بتوانیم در استانداری ها که متولی توزیع بودجه هستند از آن دفاع و دغدغه های به حق مقام معظم رهبری را در زمینه اشتغال روستایی برطرف سازیم.

مدیرکل دفتر تجهیز و توسعه زیر ساخت های و سرمایه گذاری سازمان تعاون روستایی ایران با بیان اینکه وثیقه بانکی برای دریافت تسهیلات اشتغال زایی در روستاها ، زمین مسکونی ، کشاورزی، زمین های سنددار کشاورزی و ماشین آلات خواهد بود افزود:یکی از عمده ترین و اصلی ترین نگاه های ما در پرداخت تسهیلات ایجاد و تکمیل پروسه حلقه های تکمیلی تولید است، زیرا اگر کارخانه های زنجیره تولید راه اندازی شود کشاورزان به منفعت مناسب خواهند رسید و توسعه بخش کشاورزی به سرعت رونق می گیرد.

وی ادامه داد: توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشور نیازمند کار زیادی است از این رو پس از مطالعات کارشناسی 418 طرح از تعاون روستایی کشور در زمینه صنایع تکمیلی و تبدیلی در اولویت قرار گرفته است.

اسفندیاری گفت:طرح های مربوط به صنایع تبدیلی و فراوری روستایی که معرفی می شوند ابتدا مطالعات توجیهی لازم از سوی سازمان نظام مهندسی کشاورزی انجام و سپس به تعاون روستایی ارجاع شود.

وی بیان کرد :خوشبختانه از شروع ارجاع طرح های اشتغال زایی در استان خوزستان تاکنون 25 درصد اعتبارات در نظر گرفته شده برای این استان پرداخت شده است.

اسفندیاری با اشاره به تنوع اشتغال روستایی در زمینه خدمات، پوشاک، کفش، محصولات چرم، مبلمان و چوب، فرش دستبافت، ساخت ماشن آلات کشاورزی و ادوات آن ، فرآوری محصولات کوچک، گیاهان دارویی، سردخانه ها، پرورش دام سبک و سنگین ، طیور، شیلات و آبزیان ، صنایع غذایی، محصولات گلخانه ای، کشت نهال و بذر و بسته بندی میوه و سبزیجات، نان و خشکبار، خدمات گردشگری، طبیعت گردی، خدمات بازرگانی و بازاریابی، ایجاد غرفه ها و بازارچه ها، تعمیرات ماشین آلات ابراز امیدواری کرد با افزایش جذب تسهیلات اشتغال زایی ، بتوانیم سهم 45درصد بخش کشاورزی از تسهیلات صندوق توسعه ملی را به 70درصد افزایش دهیم.

در این نشست مهدی صیاحی مدیرک تعاون روستایی خوزستان با اشاره به فراهم شدن ایجاد اشتغال در طرح 550هزار هکتاری مقام معظم رهبری گفت: حلقه مفقوده این طرح بزرگ کشاورزی ، ایجاد صنایع تبدیلی و فراوری است که امید است بتوانیم سهم بیشتری از تسهیلات اشتغال زایی در این بخش را جذب کنیم.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار