تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۸
کد خبر: ۸۲۰۳۰
تعداد نظرات: ۱۷ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
در نشست با نمایندگان خوزستان معصومه ابتکار چه گفت؟
همه چی آرومه، ما خوزستانی ها چقدر خوشحالیم
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:خوزستان در سال 1392، 33 روز خطرناک را تجربه کرد اما در مدت مشابه در سال 1393، 9 روز خطرناک را تجربه کرده است.

معصومه ابتکار در نشست مشترک نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی افزود: کاهش روزهای خطرناک در خوزستان نشان دهنده این است که برنامه ریزی و اقدامات صورت گرفته در این خصوص، در مسیر درست قرار گرفته، اگرچه تا حصول نتیجه کامل فاصله وجود دارد.


وی با بیان اینکه آلودگی هوا در شهرهای بزرگ به ویژه اهواز ناشی از دو منبع سوخت مصرفی و گرد و غبار است، گفت: با عزم دولت و همکاری وزارت نفت موفق به اصلاح سوخت مصرفی کشور و استاندارد سازی آن شدیم و امروز با حذف کامل بنزین پتروشیمی از چرخه سوخت کشور شاهد تغییرات مهم در این بخش هستیم.

وی افزود: همچنین کاهش میزان گوگرد گازوییل عرضه شده از هفت هزار قسمت در میلیون به 150 قسمت در میلیون از دیگر اقدامات موثر در زمینه کاهش آلودگی هوا است.

ابتکار با اشاره به اینکه مشکلات محیط زیستی یک شبه ایجاد نشده که راه حل های یک شبه برای آن وجود داشته باشد، گفت: توقف بسیاری از طرح ها همچون کمیته استانی مقابله با آلودگی هوا در خوزستان و شورای حفاظت کیفی کارون در سال های گذشته منجر به ضربه های بزرگی بر بدنه محیط زیست خوزستان شد.

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه هر اقدامی برای بهبود شرایط سلامت و زندگی مردم خوزستان و اهواز وظیفه مسوولان است، اظهار کرد: مخالف بیان انتقادات از سوی شما نیستم اما کمترین توقع این است که بخواهم منصفانه نقد کنید و اقدامات صورت گرفته و تغییر شرایط را در نظر بگیرید.

* برنامه ملی و استانی مدون مقابله با گرد و غبار تنظیم شده است

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه موضوع گرد و غبار یکی دیگر از مولفه های غیرقابل انکار در آلودگی هوا است که برای رفع آن گام های موثری برداشته شده، اظهار کرد: برای این موضوع برنامه ملی و استانی مدون برای مقابله با گرد و غبار تدوین شده است.

ابتکار با اشاره به آخرین گزارش سازمان هواشناسی که نشاندهنده از دست دادن سه درصد منابع آبی کشور در 23 سال گذشته است، تاکید کرد: ایران در شرایط خشکسالی قرار دارد و این موضوع عامل بسیار مهمی در رخداد معضلات کنونی است زیرا وقتی رطوبت خاک از بین برود، به راحتی کانون های گرد و غبار فعال می شوند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست از رایزنی گسترده منطقه ای و داخلی برای رفع معضل گرد و غبار کشور به ویژه در استان های جنوبی خبر داد و گفت: شرایط نا امنی عراق منجر به توقف تمام توافقات و برنامه ریزی صورت گرفته در این خصوص شده است.

* بازگشایی آب به هورالعظیم برای مقابله با گرد و غبار در خوزستان

وی افزود: از جمله اقدامات موثر صورت گرفته بازگشایی حوضچه شماره سه هورالعظیم در ماه آذر و رها سازی آب در هورالعظیم به منظور مقابله با پدیده مقابله با گرد و غبار بود.

ابتکار با بیان اینکه این حوضچه برای فعالیت نفتی در سال 1389 مسدود شده بود، گفت: این اقدام به دنبال پیگیری یک سال گذشته برای حفاظت از تالاب هورالعظیم و اجرایی شدن تعهدات مندرج در کمیته های بررسی گزارشات ارزیابی زیست محیطی میادین نفتی آزادگان شمالی و جنوبی و پیگیری حقوقی و قضایی برای تامین حقابه صورت گرفته و در نهایت با همکاری وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران به سرانجام رسید.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در همین راستا و به عنوان یک اقدام مهم در راستای کاهش آلودگی هوا در خوزستان دریک سال گذشته، میزان تولید نفت ترش را 20 هزار بشکه کاهش داده ایم و طرح آماک نیز از ماه آینده اجرایی خواهد شد.

ابتکار با بیان اینکه راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب صنعتی کشت و صنعت نیشکر دهخدا که یکی از بهترین و مجهزترین سامانه تصفیه فاضلاب با روش های بیولوژیکی و سازگار با محیط زیست است، یکی دیگر از اقدامات مهم در کاهش آلاینده های اهواز است، اعلام کرد: این تصفیه خانه توانایی تصفیه روزانه یک هزار و 200 متر مکعب فاضلاب صنعتی را دارد و با راه اندازی تصفیه خانه در دست احداث کشت و صنعت دعبل خزاعی اثر این اقدامات بیشتر نیز خواهد شد.

ابتکار ضمن اشاره به تشکیل جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون به منظور پیگیری امور مربوط به این رودخانه، گفت: در این جلسه مباحث مدیریت پسماند خوزستان نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی گفت: البته دستگاه های دیگری هم در این زمینه مسوولیت دارند که با در نظر گرفتن ساز و کار فرا بخشی انتظار می رود وظایف خود را به خوبی انجام دهند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با استقبال از دقت نظر و توجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به موضوع محیط زیست، اظهار کرد: برای من جای تعجب است که نمایندگان چطور با وقوف به اهمیت محیط زیست، به افزایش بودجه محیط زیست رای نمی دهند و درخواست های مطرح شده در این زمینه را رد می کنند.

* معضلات محیط زیستی فرابخشی است و نیاز به برنامه ریزی بلند مدت دارد

معاون رییس جمهوری ادامه داد: معضلات محیط زیستی خوزستان، فرابخشی است و نیاز به برنامه ریزی بلند مدت دارد؛ سازمان محیط زیست اقدامات لازم را آغاز کرده و بهبود نسبی شرایط هم حاصل همین اقدامات صورت گرفته ولی دستیابی به نتیجه کامل زمان بر است.

نشست مشترک نمایندگان خوزستان با معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست برای تبادل آراء و هم اندیشی در خصوص مباحث زیست محیطی خوزستان به ویژه موضوع گرد و غبار برگزار شد.

درخواست نمایندگان خوزستانی که در این جلسه حضور داشتند، اعلام موضع رسمی رییس جمهوری در این خصوص همچون ورود وی به موضوع دریاچه ارومیه، تشکیل کمیته بحران ریزگردها در دولت و اختصاص جلسه هیات دولت به موضوع ریزگردها در خوزستان بود.

بررسی و نگاه ویژه به موضوع تالاب های خوزستان و احیای تالاب ها، مخالفت با طرح های انتقال آب از خوزستان، پیگیری و برنامه ریزی برای رفع آلودگی های آب، خاک و هوا در خوزستان از دیگر درخواست های مطروحه توسط نمایندگان حاضر در جلسه بود.

ورود یکپارچه و هماهنگ وزارتخانه های امورخارجه، جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور، نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست برای رفع مشکلات محیط زیستی خوزستان به ویژه پدیده گرد و غبار از دیگر موارد مورد تاکید نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی بود.

درخواست برای تخصیص بودجه ای خاص اقدامات درمانی، توزیع ماسک و شیر، استقرار گروه های امداد و اورژانس در سطح شهر و کاهش تعرفه درمان و آب برای مردم خوزستان از محل بودجه ستاد بحران کشور نیز از دیگر موارد تاکید شده توسط این نمایندگان بود.

در دومین جلسه شورای عالی محیط زیست در دولت یازدهم مقرر شد آیین نامه اقدام ملی برای مقابله با گرد و غبار و ریزگردها از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی برای تصویب در هیات دولت، تهیه و تقدیم شود.
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۲۱
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۶
1
33
الان خروجی این نشست چی بود؟؟؟؟؟ ای خو گفت همه چی خوبه!!! ینی ای ی هفته ک آلودگی بود ما داشتیم خواب میدیدیم !!!؟؟؟ ای خشک سالیا تخلین؟؟؟
الله اکبر.از خدا هم نمیترسین؟؟؟
ارزو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۶
0
11
بهتره همه باهم احیای کارون،هورالعظیم و شادگان را بخواهیم؛برای رسیدن به شرایط زیستی مناسب میبایست برنامه های ویژه ای برای محیط زیست خوزستان در نظرگرفته شود.
چرا مشابه اعتباراتی که برای دریاچه ارومیه در نظر گرفته شده برای احیای محیط زیست بیمار خوزستان اختصاص نمی یابد؟؟!!
ابوعدنان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۶
0
10
بنده خدا راست میگه !!
چون گزارشات مسولین خوزستانی را که بخونه ،همه چی آرومه!!
می خوام یک چیز بگم ولی شاید باورنکنید:
در گردوخاک اخیر شهرما تعطیل نشد ومجبور شدیم بچه های خودمان را ببریم مدرسه !! چون فرماندار فکر می کرد که با تعطیلی شهرمان افکارعمومی تحریک میشه !!!!!!بخدا راست میگم.
روز بعدش چندتا از بچه ها رفتند فرمانداری گفتن ما نمی تونیمزیر این گرد وخاک درس بخونیم .
به نظر شما فرماندار چکار کرد؟
جواب :فرماندار به معاون اداره زنگ زدوبرای این دانش آموزان مرخصی گرفت! وبقیه سرکلاسها ی درس رفتند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۷
0
5
سلام
من فقط از این نشست اینو فهمیدم که همه چیز عالیه مسولان تو فکر ماهستن .و ما تلاش های اونا رو نادیده گرفتیم،فقط نمیدونم این تلاش ها رو چرا ما بصورت خاک هنوز میبینیم،شما باید برین فقط به فکر احیا دریاچه ارومیه و زاینده رود باشین نه خوزستان دلیل اصلیش هم نمایندگان خوزستان توی مجلسن که هیچ کاری نمیکن
سارا رادمهر
|
Finland
|
۰۸:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۸
0
6
يعني ما فقط 9 روز خطرناك داشتيم توي سال 1393 ؟!!
بقيه روزها يا كم خطر بودن يا خطري نداشتن !!!!
وقتي فرت فرت سد ميزنين و آب ها رو مي بندين فكر خشك شدن اين تالاب ها(ي بين المللي ) هم باشين !
زشته ... خوب نيست آدم همه چيز رو واسه خودش بخواد!
فقط كافيه يكم از حرص آدم كم بشه !
اميدوارم اينجوري كه اينها ميگن سال 1394 كه در پيشه ما 1 روز خطرناك داشته باشيم اونم قسمت كنيم با تهرانيا :) !!!
خوزستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۹
0
4
چرا اون موقعها که کارون پراز آب بود، تالابها سرشار از آب بودن این اتفاق ها نمی افتاد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پدیده ی به عنوان گردوخاک نمیشناختیم،15 سال پیش مردم شبهای خنکی در تابستان داشتن اکنون شب و روزتابستانی داغ را سپری میکنند؟
تالابها و رودخانه ی کارون را به این عظیمی به یک باره در زمان 10 سال مانند جوی آب شد! ؟؟؟؟ حتما بعد از 5 سال دیگراثری از این تالابها و بزرگترین رود ایران نخواهد ماند،و این رود بزرگ و تالابهای زیبا از نقشه ی جغرافیایی حذف خواهد شد و جای آن را زمینی خشک و بی روح میگیرد
ما خوزستانیها قبول نداریم که منشاء گردوخاک فقط همسایه ها ی ایران است و این حرفها را ،شانه خالی کردنه دولتها میدانیم،و بهره برداری هر چه بیشتر از ظرفیتهای استان، هر چند به ضرر استان تمام شود، بیشتره گردخاکها از خود استان است ، به ما نمیگویند که منشاء داخلی است که مبادا با انتقال آب از سرچشمه هامخالفتی صورت گیرد
اگر قراره کاری بکنید از خود استان شروع کنید بعد بریم سراغ کشورهای همسایه، وقتی ما هنوز خودمون مشکلمونو حل نکردیم و گردو خاکهای داخلی را مهار نکردیم بریم به همسایه چی بگیم ؟؟؟
سالهاست، تا میگیم به دادمان برسید از گردوخاک خسته شدیم مریض شدیم در جواب میگن از همسایه س .
من نبودم دستم بود تقصیره آستینم بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۹
0
3
همه چی خوبه ایشون تهران هستند شما هم میتونی تشریف ببر تهران موندی اهواز ؟؟؟؟؟؟؟؟
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۹
0
2
هزینه ای که سالهای آینده بایدبرای مخارج درمان انواع بیماریهای تنفسی مردم خوزستان بشه خیلی بیشتر پیشگیری از شرایط کنونی هست من فقط نمی فهمم چرامسئولین خودشون رو به خواب زدن خجالت اوره.واااای برشما...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۹
0
1
اگرهمین مسئولینی که از تهران وشهرای خوش آب وهوا که برااستان ستم دیده خوزستان تصمیم میگیرن خودشون وخانوادشون یک روز به زندگی عادی تواستان ما ادامه بدن وتوی صداسیما پخش بشه وحرفای که پشت میزاشون میزنن ادامه بدن مادیگه حرفی ندارم ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۹
0
0
من نمی دونم این صرفا جهت اطلاع کجاست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مهرداد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۹
0
0
میز جلسشون چه خوشگل چیده شده. خداییش با سلیقه بودن. عین میز عقده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۹
0
1
ابتکار ؛ابتکارت کو
خوزستانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۹
0
0
یه چیزی که برام خیلی جالبه اینه که بچه هامونو تعطیل می کنن ولی مارو نه آخه واقعا فکر نمیکنید بچه هامون تو خونه پیش کی بمونن.یا ما کارمندا به خاک حساس نیستیم
عزیز ع
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۹
0
2
خانم ابتکار لطفا قبل از اینکه به خواندن چند برگه گزارش که متن آنهم در چارچوب کلمات رسمی و اداری محبوس شده است...فقط یک روز...یک روز در روزهایی مانند 9 بهمن 93 یا 19 بهمن 93 در خیابانهای اهواز و چند شهر دیگر استان خوزستان قدم بزنید تا بازخورد اقدامات صحیحی که به آن می بالدی را درک کنید....البته اگر دچار آسم نشدید
سما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۹
0
1
الان به نتیجه رسیدن که اوضاع بهترشده؟؟عجب سیاست ها و تصمیم گیرهایی.ما باید حرفمون رو به کی بگیم.خفه شدیم تواین هوا.هزار تا بیماری گرفتن مردم.اگه تهران بود هم اینقدر راحت میگذشتن از این مسیله.مسءول محترم حالا که اهواز اینقدر پاکه تشریف بیار اینجا زندگی کنید
ابتکار نت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۹
0
1
خانم ابتکار تشریف بیارین چند روز مهمون خوزستانیها باشید و چپاول خوزستان رو از اب برق گاز نفت ببینید.
اب و هوای خوب ما روهم تجربه کنید
با تشکر خانم ابتکار لطفا حرف نزنید عمل کنید
هوای پاک خوزستانم آرزوست
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۹
0
1
خانم ابتکار ما هم انسانهایی مثل شما وخانواده شما هستیم ؛چرا به داد دل این مردم رنج کشیده نمیرسید
:
:
:
آخرین اخبار