تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵
کد خبر: ۱۱۲۸۳۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد:
اختصاص یک‌هزار و 800 فقره وام نوسازی به خوزستان
این وام‌ها در قالب وام های 100،150 و 200میلیون ریالی در اختیار مردم خوزستان قرار می گیرد
معاون وزیر راه و شهرسازی از اختصاص یک هزار و 800 فقره وام نوسازی منازل به استان خوزستان خبر داد و گفت: امیدواریم با استفاده از این وامها بخشی از بافتهای فرسوده استان بازسازی شود.

محمد سعید ایزدی عصر سه شنبه در نشست شورای مسکن خوزستان افزود: این وام‌ها در قالب وام های 100،150 و 200میلیون ریالی در اختیار مردم خوزستان قرار می گیرد.

وی بر ضرورت پیشگیری از افزایش بافت های فرسوده در حاشیه های شهرها تاکید کرد و گفت: در زمان حاضر موضوع بافت های فرسوده یکی از بحران های جدی کشور به شمار می رود.

وی گفت: امروزه بافت‌های ساختمانی فرسوده مشکلاتی را بوجود آورده اند که بحرانی ترین آن ها در مراکز ، محلات تاریخی ،حاشیه های شهر و برخی محلات با پیشینه تاریخی قرار دارند.

وی یکی از مسائل جدی این محدوده ها را فقر خدمات شهری،خدمات آموزشی و درآمدهای ساکنین دانست و افزود: این ساختمانها تحمل کوچکترین ناملایمات زیست محیطی را نداشته و از نظر ناپایداری وضع خوبی ندارند.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران بحران هویت، ناکارآمدی نظام حمل و نقل ، مشکلات زیست محیطی را از جمله عوامل مهم در افزایش بافت های فرسوده دانست و گفت: بیش از 20 میلیون نفر از جمعیت کل کشور در این محلات ساکن هستند و در برخی از شهرها نیز نیمی از جمعیت آن شهر در این مناطق سکونت دارند.

وی با بیان این که توجه به این کارپیچیده در توان یک دستگاه نیست و باید مجموعه اقدامات در این حوزه از طریق هم افزایی و با تشکیل شبکه های همکاری پیش برود گفت: دستگاه های مختلف با تشکیل این شبکه ها برنامه ها و اهداف خود را پیش می برند.

ایزدی ساخت و سازهای غیر مجاز را نیز در افزایش بافت های فرسوده موثر دانست و بر پیشگیری از افزایش این بافت های فرسوده تاکید کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در حال حاضرشبکه هم افزایی در سطح شهر اهواز در حال شکل گیری است و امید است در سایر شهرها نیز ایجاد این شبکه را شاهد باشیم چرا که با منابع کوچک نیز می توان جریان های بزرگ را هدایت کرد.

وی افزود: دربحث توانمند سازی ساکنان مناطق سال ها است که تلاش می شود اما به نتیجه نرسیده است چرا که این امرتا اندازه ای پیچیده است که نیاز به مشارکت اهالی دارد اما این ساکنان از گروه های کم درآمد جامعه هستند و باید اقدامات ما از حالت شعار خارج شود و با ارایه تسهیلات ارزان قیمت به این اهالی کمک کنیم.

ایزدی به اعطای تسهیلات ارزان قیمت برای گرایش مردم به سمت بهسازی و شهرسازی اشاره کرد و گفت: برای کلانشهرها به ازای هر واحد 500 میلیون ریال، در شهرهای بالای 200 هزار نفر 400 میلیون ریال و برای شهرهای دیگرنیز 300میلیون ریال تسهیلات در نظر گرفته شده است.

وی از اعطای یک وام محدود 200میلیون ریالی برای مرمت و مقاوم سازی به صورت قرض الحسنه خبر داد و افزود: در کنار ارایه تسهیلات باید به بحث تجهیز فضای عمومی شهرها نیز توجه داشت چرا که این امر بستر مناسبی را برای تعاملات اجتماعی ایجاد خواهد کرد و به ارتقاء کیفی در شهرها کمک می کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت:اکنون برخلاف دوره های گذشته به جای درگیر شدن در پروژه های بزرگ مقیاس به سمت اجرای پروژه های کوچک مقیاس با تاثیرگذاری بزرگ روی آورده ایم.

وی سرای معین التجار اهواز را یکی از فضاهای مناسب برای عرضه محصولات صنایع دستی استان دانست و افزود: امروز با حضور مسئولان خوزستان از مجموعه معین التجار اهواز بازید کردیم و این فضا می تواند محل مناسبی برای فروش صنایع دستی این استان باشد و این آمادگی را اعلام می کنیم تا با کمک دستگاه ها متولی این ملک را خریداری و در اختیار صنایع دستی استان قرار دهیم.

ایزدی همچنین برتوسعه کانون فرهنگی بقعه علی ابن مهزیار اهوازی تاکید کرد و از آمادگی وزارت راه و شهرسازی برای فراهم کردن بسترهای مناسب آن خبر داد.

وی راه اندازی دفاتر خدمات نوسازی در محلات را از دیگر برنامه های وزارت راه و شهرسازی برشمرد و افزود: تشکیل این نهاد ها می تواند بین وزارت و مردم تعامل خوبی ایجاد کرده و باعث بالابردن مشارکت های مردمی شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به ایجاد تالارهای گفت و گوی شهرند در سطح استان اشاره کرد و گفت: درهر شهری یک تالار گفت و گو شهروند ایجاد شود چرا که زمانی می توانیم در کارهای خود موفق باشیم که حرف های ما به یک خواسته اجتماعی تبدیل شود و می توان از این فرصت استفاده کرد و اماکنی که در حال فرسودگی است را تملک و نوسازی کرده و در اختیار این تالارهای گفتگو قرار دهیم.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار